10:00 Annaparochie St. JO12-3 SDS JO12-1
10:30 ST SDS/Nijland JO19-2 Franeker SC JO19-2 3-2
10:30 Scharnegoutum’70 JO15-2G ST SDS/Nijland JO15-3 3-5
12:30 Heerenveen JO19-2 ST SDS/Nijland JO19-1 1-3
13:15 SWZ Boso Sneek JO17-3 SDS JO17-2 3-2
14:30 DWP 1 SDS 1 1-3
15:00 Waterpoort Boys 5 SDS 3 2-2

DWP 1 – SDS 1

SDS begon dit keer wel goed aan de wedstrijd en stond na 7 minuten zomaar op een 2-0 voorsprong. Het speelde het eerste half uur prima combinatievoetbal en DWP kwam er eigenlijk niet aan te pas. Na een minuutje spelen was het Wiebe die de 0-1 prachtig in de kruising boog van een meter of twintig. Vijf minuten later deed Pieter het nog even dunnetjes over met een bekeken schot van net buiten het strafschopgebied en zo was het zomaar 0-2.
Kort daarna kwam SDS goed weg toen DWP de enige grote kans van de wedstrijd hoog over schoot. Aan de andere kant had SDS de score op moeten voeren, maar twee grote kopkansen waren niet aan Lourens en Matthijs besteed. De sfeer was de eerste helft al grimmig en de scheidsrechter had de handen vol aan de pittige wedstrijd en de zwaar gefrustreerde thuisclub.
DWP voerde na de rust de druk op, maar SDS gaf geen krimp en verdedigde de voorsprong zeer overtuigend. Ook nu waren de grote kansen voor de gasten uit Easterein, maar Lourens haalde tot twee keer toe niet de trekker over. Pieter kreeg hierna de kans om zijn tweede te maken, maar werkte de bal over een verlaten doel heen.
In de slotfase kwamen Frank en Hendrik in het veld voor Pieter en Lourens en ook hierna waren de grote kansen voor SDS. Bijna iedereen stond op de helft van SDS en bij DWP lag het achterin helemaal open. De 0-3 kon dan ook niet uitblijven en het was uiteindelijk Habtamu die de keeper verschalkte met een bekeken schuiver. Helaas was het kort daarna spits Holtrop die een vrije trap voorbij Jaap in de kruising joeg, met nog ruim vijf minuten op de klok.
Hendrik leek aan alle onzekerheid een einde te maken, maar zijn 100e treffer werd afgekeurd voor buitenspel, wat het absoluut niet was. Het bleef uiteindelijk 1-3 en de overwinning was volledig verdiend voor een geconcentreerd en gedreven spelend SDS.
SDS
Jaap
Bauke, Erik, Gerwin, Remco
Matthijs, Ewout, Pieter (Frank), Wiebe
Habtamu, Lourens (Hendrik)

SDS 2 – DWP 2

By SDS 2 – DWP 2 wie de sfear ek wat grimmich wêrby de spilers fan DWP geregeld de skiedsrjochter sochten. De skiedsrjochter gie hjir prima mei om en liede de wedstriid dan ek prima. SDS 2 kaam op foarsprong troch in goal, út in net goed ferwurke korner, fan Lieuwe Vriesema. Efkes letter makke Ralph der hast 2-0 fan doe ’t hy de keeper omspile, mar de bal krekt te fier foar him út skeaun. DWP kaam yn de earste helte noch op 1-1. Yn de twadde helte makke DWP 2 al gau 2-1 en moast SDS 2 efter de feiten oan. De grutte knapen fan DWP ferdedigen manmachtich op ien lijn op de 16 meter en SDS 2 koe it net bolwurkje om hjir trochhinne te kommen. Utsein twa kopbaltsjes levere dit net folle kansen op. It bleaun 2-1 foar DWP 2.

WPB 5 – SDS 3

Blykber hienen sy by WPB net de wike fan de skiedsrjochter, want de spilers fan WPB skolden krekt sa lang op de klupskiedsrjochter dat dy der 10 minuten foar tiid mar mei kapte. En eins wie dat ek noch 80 minuten te let……… Einstân 2-2. De goals fan SDS 3 wienen fan Pieter en Wichard.

SDS 4 dendert troch

Der sil in oarloachsdriging komme moatte foardat SDS 4 te stoppen is, tinke wij. Want dan sil Jelmer Posthumus syn post yn it leger ynnimme en sil hij sneons ûntbrekke bij SDS 4. De fraach is dan wa’t de doelpunten fan SDS 4 wol meitsje moat. Tsjin Scharnegoutum 3 skeat hij al wer trije kear rekke. Dat betsjut trije hetriks op rige.
De einstân fan 4-0 kaam op it boerd troch noch in eigen doelpunt fan de gasten.
SDS is noch altiten koprinner.

In fertsjinne blomke

Allert, Jelle en Broer Jacob

SDS 4 sette juster skiedsrjochter Jelle de Boer efkes yn de blommen yn it ramt fan de Wike fan de skiedsrjochter.

SDS JO 11-1 bezorgen supporters , de coach, de trainers en hun zelf een goed weekend!

Het was vroeg opstaan vandaag voor de toppers 08.00 uur vertrekken naar

het mooie Ijlst om daar 09.00 uur te gaan voetballen tegen de nummer 10 van de ranglijst.

Voor aan de wedstrijd was er na de technische uitleg van de coach een minuut stilte we vroegen om een overwinning.
Ik ken u vertellen dat gaan we elke week doen!

Na de bekende en vaste warming up was het onze Noor de gelegenheids aanvoerder die gelijk de tos won en de toppers de aftrap bezorgde💪.

Het was snel 0-2 maar als je de 0-3 en 0-4 niet maakt valt hij aan de andere kant en geef je de tegenstander hoop 1-2😩.

Het was gelijk het signaal dat we weer Tikkie takkie moesten spelen en druk zetten wat opeens gebeurde komt dat schottttt 1-3 en kort voor rust 1-4!

De 2e helft kende een ander SDS JO 11-1 de eerste 15 minuten waren slecht gelukkig floot de scheidsrechter voor een time out en kon ik ze ff op scherpe dat deed het publiek achter me tijdens de 3e 15 minuten al.

Maar de laatste 15 minuten zorgde de toppers ervoor dat het toch een ruime overwinning werd 1-6.

4x Wiebren 1x Sibrand en 1x Henk jan.

Na afloop was het moment om de overwinning te vieren met het publiek en was het trakteren voor de coach.

Supporters (volgende keer op de tribune plaats nemen scheelt een boete en politie inzet)😅.