08:30 Blauw Wit ’34 JO11-5 – SDS JO11-1 3-2
09:00 SC Bolsward JO13-2 – ST SDS/Nijland JO13-1 2-2
10:00 TOP’63 JO19-1 – ST SDS Nijland JO19-1 1-1
10:15 Oosterlittens JO9-2JM – SDS JO9-2 2-5
10:30 SC Bolsward JO15-3 – ST SDS/Nijland JO15-2JM 0-0
14:30 V.V. Heeg 2 – SDS 2 0-3
14:30 LAC Frisia 1883 4 – SDS 5 2-6

Makkum 1 – SDS 1

SDS verliest onnodig in Makkum
SDS kon zaterdag in Makkum geen vervolg geven aan de overwinning van dinsdag en verloor onnodig en dus teleurstellend met 2-0. In een matige wedstrijd waar de teams aan elkaar waren gewaagd, waren de meeste en de grootste kansen voor SDS. Vriend en vijand waren het er over eens dat SDS meer verdiend had, maar de punten bleven in Makkum.

SDS moest het doen zonder de geschorste Matthijs Postma, maar met Teun Heeres als zijn vervanger, moest het ook mogelijk zijn om een goed resultaat neer te zetten in Makkum. De eerste kans was dan ook voor SDS, toen Peter Hoogerwerf van een meter of tien een harde volley losliet, maar de keeper knap zag redden. Verder was het spel niet goed genoeg om veel kansen te creëren en bij Makkum was dat niet veel anders. Ze counterden een paar keer gevaarlijk via de linkerkant, maar dat kon allemaal op worden gelost door SDS. De 1-0 viel dan ook een beetje uit de lucht, toen een corner werd weggewerkt door SDS en van een meter of 20 onhoudbaar in de kruising werd gejaagd door Emiel Wijma.
Op achterstand dus net voor de thee en in de rust moest Pieter Sijtsma er ook nog af, omdat hij niet door kon na een bal op zijn hoofd. Toch leek het allemaal goed te komen, want na de rust kreeg SDS een serie kansen en de gelijkmaker kon eigenlijk niet uitblijven. Remco Hylkema verscheen alleen voor de doelman, maar deze redde wederom bekwaam. Daarna volgden er een serie corners en vrije trappen waar de withemden een handvol beste kansen kreeg, maar keer op keer ging de bal er niet in. Uiteindelijk leek Wesley van de Wint dan van dichtbij de trekken over te halen, maar zijn inzet werd op de lijn gekeerd.
De verdiende gelijkmaker viel dus niet, maar de hoop op een puntje bleef lang, want Makkum was ook niet bij machte om de wedstrijd te beslissen. Verdere grote kansen bleven echter uit en in de blessuretijd was het Makkum dat uit een van de vele corners de 2-0 maakte. Teleurgesteld droop SDS af, want deze wedstrijd had niet verloren hoeven te worden op basis van het aantal kansen. Zaterdag weer een nieuwe kans, thuis tegen Willemsoord.
Douwe Posthuma

Heeg 2 – SDS 2

Vanmiddag traden de spelers van Sds aan tegen Heeg 2 en dit alles onder leiding van interim-coach Jort en de altijd positieve leider Rick en de vaste grens Klaas.
Beide ploegen konden de punten wel gebruiken, zowel Heeg als Sds waren onrustig in hun spel wat resulteerde in kleine foutjes. Sds was toch de ploeg die hier beter mee om kon gaan dan Heeg, wat resulteerde na tien minuten spelen dat Arjen Sds op 1 nul voorsprong kon schieten. Mede tot stand gebracht door Anco en Ewout, lopende aanval en goed uitgespeeld. Na dit doelpunt kreeg Sds iets meer grip op het spel ten nadele van de thuisspelende ploeg. Heeg kwam er zelden gevaarlijk uit en als dat het geval was, dan geen probleem voor Sds.
Douwe Jan viel in de 35 minuut uit met een blessure zijn vervanger werd Kevin, omzetting in team, Sjoerd naar de linkshalf en Kevin voorin.
De woorden van ondergetekende en de staf van Sds waren nog maar net koud, er mag voor de rust nog wel een gescoord worden door Sds, Steven maakte op slag van rust de 0-2.
Tweede helft werd wat meer druk verwacht van Heeg, bij vlagen gebeurde dat ook maar ondanks alles werd er door hun niet gescoord. Sds probeerde het derde doelpunt te forceren, schot op doel dat ging voorlangs, schot op een bijna leeg doel (keeper was snel terug), schot hoog over, nog een doelpoging van Sjoerd tot stand gekomen door een snelle aanval van Sds. Steven werd gewisseld, Wessel voetbalde de resterende tijd. Rest mij nog te vermelden dat Kevin de 0 3 kon maken maar helaas en vlak voor tijd viel de doelman van Heeg geblesseerd uit.
Volgende week maar eens in Hardegarijp kijken.
Jan Los

SDS 3 – Heerenveense Boys 4

SDS 3 gie mei 5-6 ûnderút tsjin de jonge Feansters. Doelpunten fan SDS wienen der fan Sietse Stoffelsma, Frank (2x) en Habtamu (2x).

SDS 4 – sc Bolsward 7

De lieders fan SDS 4 dienen der alles oan om in seleksje te krijen foar de wedstriid tsjin koprinner sc Bolsward 7 en kaam mei in tige jonge seleksje op de proppen mei û.o. Pieter van der Valk fan de JO17 en Tim Sweering fan de JO19. Dit die fertúten. Undanks knap keeperswurk fan Jeffrey kaam Bolsward op 1-0 en tocht hjirmei de wedstriid iepenbrutsen te hawwen en op te kinnen nei in gruttere foarsprong. Dit lieten de SDS’ers net gebure en it waard sels 1-1 troch Tim Sweering. Op it ein fan de wedstriid hienen de SDS’ers de piip wol wat leech. Net sa gek want Eeltsje, Tom, Pieter en Tim hienen ommers moarns ek al in wedstriid fuotballe. Neffens de Boalserters moast de skieds al geregeld de tiid stilsette om it tiidrekken te foarkommen. Dit kaam SDS 4 net min út, want Leon de Wit makke úteinlik yn de 94e minút de 2-1 foar SDS.
Dit betsjut dat SDS 4 nei de winterstop al 9 punten hat út 3 wedstriden.

LAC Frisia 1883 4 – SDS 5

In regulier oerwinning tsjin de ûnderste. Doelpunten fan Henk Postma, Dirk Yde Sjaarda, Dirk de Jong en Robert Sybesma (3).

Oosterlittens JO9-2JM – SDS JO9-2

De boys en girl fan Jo9-2 hiene hjoerd de derby tsjin Littens. In een leuke wedstriid, prachtig voetbal waar, soad publiek, wer de 1e helft ’t measte krekt net goed gong, mar in de twade helft foaral de combinaties tussen Cato en Tiede en Cato en Bouke as “een trein” gongen, scoorde Tiede 2x , Bouke 2 x en de “nye grutte broer” Jasper 1 x . Wer troch we een verdiende 2-5 oerwinning ut ’t fjoer sleepte. Een prima teamprestatie in een  sportieve wedstriid. En derfoar ha je altiid twa ploegen nedig.