10:30 Friesland JO15-1G ST SDS/Nijland JO15-3  0-9
10:45 Oeverzwaluwen JO17-1 SDS JO17-2  12-0
12:30 S.C. Stiens 2 SDS 2  0-3
14:30 HJSC 2 SDS 3  3-3
15:00 Heerenveen VR2 SDS VR1  1-5

SDS 1 – Bant 1       2-2

SDS spile yn de earste helte nei de toer ta en mooglik soarge dat foar de bliksumstart. Nei 6 minuten stie der al in 1-0 op it skoareboerd. In prachtich doelpunt foaral omdat de kombinaasje binnen de 16 kloppe, Frank Bervotes in moai paske op Arjen Los, dy spile himsels frij op de efterline en luts prima werom nei Habtamu de Hoop, dy behearst yn de fierste hoeke rekke skeat.
It jeugdige SDS besocht yn dy earste helte tsjin de hurde wyn kombinearjend kânsen te kreearjen, mar wat langer de earste helte duorre wat minder de kânsen waarden.
Ek Bant krige hast gjin kâns dus koe der in it skoft al efkes sjoen wurde nei it mooglike gefolch fan stân yn relaasje ta de oare tuskenstannen.
Degene dy’t yn it skoft efkes langer sitten bleau sil ferbaasd sjoen hawwe dat de tuskenstân ynienen 1-2 wie. De “10 minuten fan Bant” levere twa kopdoelpunten op en SDS moast oppasse dat it net troch it mear fysike Bant oerklast wurde soe.
Gelokkich kaam út in stilsteande sitewaasje de bal foar de fuotten fan Marco Rijpkema en hij skeat lekker binnen.
Doelman Jaap Toering moast twa geweldige reddingen dwaan en sa bleau it spannend.
SDS gie mei trije spitsen spyljen mei de komst fan Hendrik de Jong en Jelmer Posthumus en krige wer wat mear grip op it spul. It waard grimmitich hjir en dêr en foaral dêr. Twa spilers fan Bant mochten mei twa kear giel wat earder ûnder de brûs.

Erik Haitsma waard doe ek noch nei foaren stjoerd  mar it levere SDS gjin doelpunten mear op. 2-2 waard dus de einstân.

De trainers fan de polderklups komme altyd oan it wurd op de radio sneontemiddei en jim kinne de  fysje fan de trainer fan Bant  hjir heare

Pupillen bij SDS 1 – Bant 1

De twa famkes dy’t hjoed pupil fan de wike wiene hiene it goed sjoen wa’t de doelpunten makke hiene.

Dena Walstra woe mei Habtamu de Hoop op de foto

en Corrie Ymkje Altenburg mei Marco Rijpkema. Marco syn grutste fan woe der ek bij op……

sc Stiens 2 – SDS 2    0-3

Voor ’t 2e stond gister de uitwedstrijd tegen en in Stiens op ’t programma.
Vroeg vertrekken, half 1 voetballen, vijf over half 1 0-2 voor.
Al in de 2e min een zeer goede aktie van Bote, Durk op snelheid de 16 in, aangetikt, penalty. Anne schiet hem kalm maar goed binnen. 0-1.
Waarschijnlijk is de scheidsrechter zo geschrokken van deze beslissing dat we vanaf dat moment niet tegen 11, maar 12 man moesten voetballen. Werkelijk niet 1 beslissing of buitenspelsituatie kregen we nog mee. Verder maak ik er maar geen woorden meer aan vuil.
In de 3e min een goede aanval van Stiens, schot op de lat, rebound op de paaltje, uitbraak SDS, Feite bediend Dirk met een zeer fraaie pass, Dirk scoort de 0-2. Dit lezen duurde langer dan de hele aktie, prachtig.
Stiens is een goed voetballende, strak combinerende ploeg, tot aan de 16, dan was het over.
Dus tot aan de rust, tegen de wind in, hielden we goed stand en is de voorsprong eigenlijk niet in gevaar geweest, op een paar kleine kansjes na, maar dan was of de verdediging of Gertjan op zijn plaats, en gingen we rusten met 0-2.
In de 2e helft was het al heel snel over met het goede spel van Stiens en werden wij overduidelijk de bovenliggende partij. We stonden iets meer naar achteren, niet meer vol druk maar iets inzakken en dat ging zeer verdienstelijk. Eigenlijk hadden we de wedstrijd veel eerder in het slot kunnen gooien, wij kregen de betere kansen.
In de 42e min een goede uittrap van Gertjan, klein foutje bij Stiens, en Dirk maakt zijn tweede en onze derde, 0-3.
Het blijkt steeds meer dat we zeer goed mee kunnen draaien in deze competitie en dat vind ik een groot compliment naar de ploeg.
3 uitwedstrijden gewonnen, de eerste thuisoverwinning moet nu volgende week maar komen.

Mannen, een groot compliment voor deze wedstrijd, de volle 90 min geconcentreerd, sterk gevoetbald, chappo!!

Boudewijn Kramer

HJSC 2 – SDS 3

ZUUR GELIJKSPEL VOOR SDS-3
Gister stond er voor SDS-3 de uitwedstrijd tegen HJSC-2 op de rol.Waar we 2 weken geleden spelers af moesten zeggen i.v.m. een selectie van 20 man was het nu schrapen om 13 man op papier te krijgen. Tot overmaat van ramp kwam Auke Buck erachter dat ie eerder deze week door zijn knibbel was gegaan en dus niet zeker wist of ie wel kon voetballen. Dit deed Jappie besluiten om onderweg in de auto Klaas van der Weg nog te bellen of die nog vrij kon krijgen van zijn BAAS en nog naar Hommerts kon afreizen. De werkgever van Klaas was ons goedgezind en liet Klaas direct vertrekken, grote klasse. Via de toeristische route van Oosterend naar Folsgare-Westhem-IJlst-Jutrijp kwamen we aan in Hommerts. Er lag hier een perfecte grasmat op ons te wachten, kort gras en zeer vlak. Jappie en Harm hadden voor de wedstrijd de opstelling weer in elkaar getoverd en na het opbeurende praatje van Jappie kwam de volgende opstelling uit de hoed :
Doel : Marten Faber
Achter : Auke-Tjeerd-Pieter Lieuwe-Ronny
Middenveld : Jeroen-Wichard-Jan Simon-Hans
Voor : Pieter en Robert
Wissels : Klaas-Ype-Gerlof Jan
Na de warming-up, waarin bleek dat Auke wel kon starten en de knie was hersteld begonnen we slecht aan de wedstrijd.
We durfden niet te voetballen en waren bang om de bal te ontvangen en liepen alleen maar achteruit, hierdoor kreeg onze tegenstander de overhand en trok het de wedstrijd naar zich toe. Echte kansen creëerden ze niet, ze staan ook niet voor niets onderaan met 0 punten, maar toch hadden we het moeilijk. Auke viel na 15 minuten al uit, volgens mij met een gekneusde lever, hij had pap in de benen van de vele frisjes van de avond ervoor toen zijn broer jarig was en daardoor niet vooruit te branden was. Ook Jan Simon moest er al snel af na een knietje in het bovenbeen. Ype en Gerlof Jan waren hun vervangers. De omzettingen kwamen het spel wel ten goede, we kwamen wat beter in de wedstrijd en na een mooie snelle counter zette Robert met een mooie actie Gerlof-Jan alleen voor de keeper en die faalde niet 0-1. Dit was tevens de ruststand.
Na de Thee moesten we vol in de wind op en dat beïnvloede ons spel niet. We wisten elkaar prima te vinden en kregen kansen om de score uit te breiden. Helaas faalden we in de afwerking en zoals zo vaak krijg je dan het deksel op de neus. Een vrije trap vanaf 20 meter vanaf de zijkant werd door Marten totaal verkeerd ingeschat en vloog gedragen door de wind de goal in 1-1. We rechten de rug en drukten de thuisclub achteruit. Wichard gaf een mooie steekpass op Robert en die wist wel raad met dit buitenkansje en knalde de 1-2 binnen. Toen kort daarna Wichard een uittrap van Marten met het hoofd verlengde op Robert en die vervolgens Jeroen vrije doortocht richting de keeper van HJSC bood, waarna Jeroen beheerst scoorde en het 1-3 werd leek de overwinning binnen.
We kregen zelf kans op meer maar scoren lukte niet.
Met nog 5 minuten te gaan bracht de tegenstander een extra spits in en hierdoor gingen wij weer in de achteruit.
Een dwarrelbal achter de verdediging werd door de linksbuiten van HJSC prima afgerond waardoor de stand op 2-3 kwam. In blessuretijd zou het nog erger worden, Robert werd in de zestien afgestopt en de uittrap van de keeper werd door de wind gedragen richting ons 16 meter gebied getrapt, Marten bleef in de goal staan en de spits van HJSC controleerde. De bal prima en schoot de 3-3 binnen. Meteen hierna floot de scheids af en zochten wij met een kater de Box op. Een zekere overwinning weggegeven tegen de nummer laatst, dat kun je met recht niet goed noemen.
De nazit vergoede gelukkig veel en met 3 rollades en 8 droge worsten was de buit van het draaiend rat in de thuiskantine meer dan perfect.
Volgende week spelen we thuis tegen VVI, die versloeg gister koploper ONS dus we kunnen onze borst nat maken.
Ik houd u op de hoogte.
Wicky

SDS 4 – WPB 5    1-6

De lichtgewichten fan SDS 4 koene it net oprêde tsjin de WPB-ers dy’t er mear folgroeid útseagen. Sytse Hibma skoarde it ienige SDS doelpunt.

vv Heerenveen VR2 – SDS VR1     1-5

Joed spile tsjin een ploeg werby wy een pear jier lien 5-0 ferlen ha ien e beker.
We meie mei een nei team wer tsjin hun balje, nei de warming up koen we oan elkoar
Merke dat we wat zenuwachtig wien. Namelijk omdat heerenveen 1 plak under us stjit ien e compititie. We begjinne wat foarsichtig, mar al snel krije we aardig koansen by de oare helt. Nei een pear koansen komt der eindelijk een goal fan Tjitske. Nei de eerste goal wurd der toch wat rommelig spyle fan beide kanten, de bal kin hast net op groen bluiwe. Heerenveen wit de bal te krijen spilet um ien op e spits en probeert een goal te meitsjen. Mar troch een mooie redding van Tarina kin heerenveen net skoare. Toen wie ut us beurt, Seriette makket een mooie goal troch de bal oer de keeper ien de linker bovenhoek te sjitten, ruststand 0-2. De twadde helte wurd der wat better spile troch sds, meer coaching ien ut fjilt en der komt dan ik een prachtige goal fan Jeska 0-3, Jeska wit al snel nog een goal te meitsjen ien de 66e minuut. Nog 20 minuten te spiljen ha wit Seriette de 0-5 te meitsjen. Sds probeert de 0-5 te hoaren, helaas krijt Heerenveen een onterechte penalty en is de eindstand 1-5 foar sds. 3 punten! Op nei folgende wike

ONS MO15-1 – SDS MO15-1

Is het lek boven? Hebben we de oorzaak gevonden van de nederlagen de afgelopen weken?

De meiden van MO15-1 moesten vanochtend al vroeg het veld op in Sneek tegen ONS. Om 9.00 uur spelen betekent om 8.00 uur vertrekken. De vorige (verloren) wedstrijden waren steeds na 11.00 uur. Je zou denken dat de meiden dan wel uitgeslapen zouden zijn en dat ze bij een wedstrijd om 9.00 uur nog wat slaperig in het veld zouden staan. Maar niets was minder waar. Vanaf de eerste minuut waren de meiden scherp en werd er mooi gecombineerd. De ene na de andere aanval ging richting de goal van ONS. Na 20 minuten werd het harde werken beloond en scoorde Renske de eerste goal voor SDS. Zeven minuten later was het weer raak en zorgde Larissa ervoor dat de meiden met een verdiende voorsprong richting limonade gingen.

In de tweede helft zette ONS een tandje erbij en kreeg SDS het moeilijker. De meiden van SDS konden elkaar minder makkelijk vinden en de verdediging moest alle zeilen bijzetten. Tien minuten voor tijd scoorde ONS en werd het nog even spannend. Maar SDS pakte het weer goed op en vijf minuten voor het einde scoorde Renske nog een keer. Een mooie 1-3 overwinning!

Zou het dan toch met het tijdstip van de wedstrijd te maken hebben gehad? Volgende week zullen we zien of het inderdaad zo is, want dan staat er weer een late ochtendwedstrijd op het programma!

Groet,
Aukje Schellens
(regelmiep MO15-1)

vvBuitenpost JO10-1 – SDS JO10-1      2-2

Strijdend naar een punt!
Vanmorgen hebben mijn toppers een prachtige resultaat behaald in en tegen Buitenpost.
De 1e helft was 6 minuten oud toen Wiebren een corner nam en Sibrand die bal met een zijwaartse volley de goal intrapte!
Goalllllllllllllllllllll zou Sierd de Vos zeggen bij ziggo sport! Verder waren er wat plaag stootjes van Buitenpost maar niet echte grote zorgen.
Ruststand 0-1.
2e helft moest er een verdedigings foutje aan pas komen om Buitenpost te laten score…n 1-1 nog niet echt grote zorgen maar als Buitenpost het met een luckie afstandsschot de 2-1 maakte was het geloof bij de coach ff weg.
En met hangen en wurgen voor de goal van

Herman in de 2e helft begon ik hem te knijpen.
Maar ging de bal er gelukkig niet in en bij SDS lukte het niet om knappe aanvallen te spelen maar wat niet lukte kan nog komen en jahoor 2 minuten voor tijd een knappe aanval waarbij Tygo een assist gaf op
Wiebren die na mijn idee lang wachte en toch besloot om te schieten en jahoor de terechte 2-2.
Een mooi resultaat van mijn toppers!

Groet,
Dennis

Efkes hiel lang Balje

De wedstriidkommisje hat justerjûn yn in ekstra gearkomst hurd yngrepen mei it taheakjen fan in ekstra rigel yn it reglemint. “At yn de finale dy’t om 20.30 begjint, de twa winnende doelpunten net makke binne om klokslach 21.00 oere, dan is de einstân berikt”.
Wêrfan akte….De kommisje hat him beroppen op de namme fan dit barren en dan foaral op it earste wurd: Efkes Balje.
Justerjûn waarden der yn it earste oere 15 doelpunten makke, ûngelyk ferdield trochdat de iene ploech fuotbalje woe, de bal ek meast hie mar lêst hie fan in bus ûnder lieding fan (tafallich of net) Theo Postma. Der wie gjin trochkommen oan foar de hesleazen.
De hesjes makke folop gebrûk fan harren kwaliteit. Der kombinearjend razendsnel goed útkomme en de twa spitsen (Dennis en Lieuwe) wiene sa skerp as Kindvall yn syn bêste tiid. De einstân wie dan ek 9-5.
Miskien dat it ek efkes wennen wie allegear, want selden wie it fjild sa grut mei 18 man yn it fjild. Der sieten sels noch 4 talintfolle takomstige Efkes Ballers oan de kant te jonglearen yn de hoap dat der wer ris ien útfalle soe.
Dy finale dus. Ploech sûnder hes hie sjoen hoe it moast en gong ek yn de kont hingje. Dêr waard it in oare wedstriid fan. Ynienen moasten de hesjes it spul meitsje en dat gie yn in traach tempo want de fut wie der bij allegear aardich út.
De 1-0 foel nei in kertier en de 2-0 (Remco tige tank) foel om klokslach 21.06.
En sa koe elkenien wer mei in oerwinningsgefoel nei hús, mar de hesleazen krekt efkes opteiner…..
Hesleazen: Ferrie, Folkert Rients, Menno, Frank, Pieter, Remco, Aant, Wiebren, Harrie
Hesjes: Theo, Wouter, Sipke, Lieuwe, Dennis, Klaas, Syb, Douwe Dirk, Foeke Dirk