Sneon 25-11-2017

Weppers freed 24-11-2017
24 november 2017
Weppers tiisdei 28-11-2017
28 november 2017

Hawwe jim wat te melden oer ien fan dizze wedstriden, of hawwe jim in leuke foto of ferslach makke, mail it nei info@vv-sds.nl en sds-nijs@home.nl. En appe kin fansels ek nei 06-55117582.

 

19:00 AVC JO17-1 SDS JO17-2   (freed)  0-2
09:00 SDS JO17-3 Annaparochie St. JO17-3  0-4
09:00 SDS JO11-2 Frisia JO11-8
09:00 SDS JO10-2 Blauw Wit ’34 JO10-4
10:05 SDS JO9-2 Franeker SC JO9-2
10:05 SDS MO13-1 Franeker SC MO13-2  2-11
10:50 SDS MO17-1 SC Bolsward MO17-1  7-0
11:25 SDS JO13-1 Zeerobben JO13-2  2-6
12:45 SDS VR1 QVC VR1  g.n.t.
12:50 ST SDS/Nijland JO15-3 SC Bolsward JO15-5  2-2
14:30 SDS 3 Waterpoort Boys 4  3-1
15:00 SDS 2 Balk 2  1-4
09:00 Hardegarijp JO17-1 SDS JO17-1  2-3
09:35 Blauw Wit ’34 JO11-1 SDS JO11-1  8-1
10:00 Mulier JO13-1 SDS JO13-2  7-0
10:00 SJO DFC JO10-1 SDS JO10-1  3-0
10:15 Hardegarijp JO9-1 SDS JO9-1  g.n.t.
10:15 Zeerobben JO8-2 SDS JO8-1
10:15 Leovardia MO15-2 SDS MO15-1  g.n.t.
10:30 SJO DFC JO15-2 ST SDS/Nijland JO15-1  10-2
11:00 SJO Feanstars JO15-3 ST SDS/Nijland JO15-2
14:30 CVVO 4 SDS 4  2-1
15:00 Harlingen JO19-1 SDS JO19-1  5-2
15:15 Heerenveense Boys 1 SDS 1  0-1

Heerenveense Boys 1- SDS 1

“SDS 1 moat wer ris winne”, skreaunen de wepmasters freed op de side. It is dúdlik sij faker in berop dwaan sille op in útroppen fan in needgjalp.
SDS 1 pakt in nipte 0-1 oerwinning.
Yn it koart: Jacob Klaas Haitsma skoart nei 46 sekonden en Jaap Toering is de man fan de wedstriid.

Floris skreaun noch in wol in persoanlik ferslach op Facebook:
Hjoed Heerenveense Boys-SDS.
Binnen 1 minuut goal troch de man achterien Jacob Klaas foarset fan broerke dus dy he een goed wykein der by Haitsma. Alders sille trots weaze. Wat er toen kwam SDS sakke een bytsje werom heerenveense boys folle beweging en een goed fuotballendje ploeg ek. Mar wat we hjoed op goal hien stean net normaal dy keeper Jaap Toering. De skeids wist it net mear ien it lest Lourens noch tjin de lotte en peal dy lui ik noch tjin de peal. Een trainer dy seit wat is SDS een klote clubje haha. Wat een strijd en soms echt wel goed. We sein gjinne de bestjoerskeamer net ien toch mar dwan, wat je dan sjuche en hjeare is leuk lei oan de skeids en ûs mar neat oan har. Moaier compliment is er net. Jaap geweldig keept bist net minder dan dy by feyenooit. Bauke dien eigen plakje wer geweldig Jacob wer alderwets Gerwin geweldig Remco hiel goed wiebe een echte soldaat seit marco Erik mooi plakje linksmidden Arjen gewoon goed Mathijs ik goed of binne de tjinstanders net bliid mei dy. Hendrik wer een voldoende Habtamu nei een swiere wike foar dy ik goed. De wissels Frank goed ynfallen Lourens latte peal jammer 3punten. Jelmer us nummer 14 hjoed komt wol wer mar he genoten hoe fanatiek ast wiedest oan de kant.

De Sint yn Easterein?

’t 2e moest zaterdag tegen Balk, jarenlang een eerste klasser geweest, dus we konden aan de bak.
We starte zeer scherp, fel en gedreven. Eerst eigen taak uitvoeren, vanuit je eigen positie, dat ging uitstekend. Dat resulteerde dan ook in de 6e min al in de 1-0. Een goede pass van Bote op Dirk, en die laatste maakte de 1-0.
We bleven goed voetballen, ook Balk speelde zeer behoorlijk, maar Gertjan kwam niet in de problemen.
Tot de 41e min, een fout op het middenveld werd in de omschakeling genadeloos afgestraft. Op dat moment tegen de verhouding in 1-1.
Na rust starte we niet goed, Balk zit d’r boven op en in de 52e min een fout achterin, en de gasten profiteren 1-2.
Tot aan de 80 e min hebben we alles geprobeerd om de gelijkmaker te forceren, die viel ook, maar werd wegens (onterecht) buitenspel afgekeurd. De grensrechter vlagt en de goed leidende Jelle de Boer moet dan wel fluiten. Jammer, maar helaas.
In de 82e toch weer een fout van ons en Balk maakt de 1-3.
Dat het dan nog 1-4 wordt is slechts voor de statistieken.
Op dit niveau worden de fouten genadeloos afgestraft, daar kwamen we gister op een pijnlijke manier achter. We zullen volgende week punten moeten pakken, anders komen we te ver achterop, en met deze ploeg moeten we toch makkelijk in de middenmoot mee kunnen draaien.
Dus volgende week niet meer voor sinterklaas spelen, maar zelf de punten uitpakken en mee nemen.

Boudewijn

SDS 3 – WPB 4 3-1

Wy sjogge út nei it ferslach fan dizze winstpartij!

CVVO 4-  SDS 4

Vorige week speelden we tegen de koploper, SWZ 2. De eerste helft ging werkelijk waar magistraal. Het was alsof Allert was veranderd in Iniesta, Andries in Sergio Ramos en Broer Jacob in Aguero. De rest van het team deed daar trouwens niet voor onder. Mede door de supporters aan de zijlijn, die meer sfeer brachten en meer kabaal maakten dan een kolkende Kuip, steeg het elftal boven zichzelf uit en stonden we na 20 minuten 3-0 voor. Gekke boel! Echter, na 90 minuten verlieten de spelers teleurgesteld het veld. Een blamage: 3-6 verloren.

Jullie begrijpen natuurlijk dat na zo’n teleurstelling er niet gedacht wordt aan het samenvatten van de wedstrijd op papier. De wedstrijd moest mentaal verwerkt worden, zon teleurstelling moet niet in de koppies gaan zitten. Iedere speler binnen het team verwerkt het verlies op zijn eigen manier. De meesten huilen vaak uit bij de vrouw op de bank, een enkeling grijpt naar de fles en zit tot diep in de nacht in de kroeg, maar het komt ook voor dat een speler zich terugtrekt in zijn duivenhok om daar met de dieren tot zichzelf te komen. Iedereen heeft zo zijn manier om de volgende wedstrijd weer met de juiste winnaarsmentaliteit het veld op te stappen.

De volgende wedstrijd was in dit geval gister tegen CVVO in Lemmer. Dit team staat knap derde, een lastige uitwedstrijd dus. Dat niet alle spelers het resultaat van vorige week goed hebben verwerkt, bleek helaas al na 40 seconden. Na knullig balverlies stond de spits van CVVO alleen voor de keeper, en helaas faalde hij niet: 1-0. Na een kleine 20 minuten nog een eigen doelpunt er bovenop: 2-0. Dat we verder eigenlijk niet heel gek speelden en geen kans weggaven, valt dan helaas in het niets. In de tweede helft scoorde Jonana om de wedstrijd nog spannend te maken. Ondanks enkele grote kansen en paar weergaloze acties van Ruun, zat er niet meer in dan 2-1.

Tweede verliespartij op een rij. Is er nu sprake van een crisis? Dat de leider van het vierde fan is van Feyenoord, betekent toch niet dat we net zo weinig punten moeten pakken als de Rotterdammers? Om dit te voorkomen, moeten we doorgaan met de ontwikkeling van het team. Alles moet professioneler aangepakt worden. Zo is er al een trainer aangetrokken en wordt er door de directie wekelijks vergaderd, maar een uniforme uitstraling kan hierbij ook helpen. De spelers van Barcelona komen toch ook niet allemaal in hun eigen kloffie naar een wedstrijd? Sinds vorige week lopen de mannen van het vierde daarom in clubkleding rond. Harm Abma en Wheagan, bedankt voor het mogelijk maken van onze professionalisering! We zijn het aan jullie verplicht om volgende week weer minimaal 1 punt te pakken!

Foto fan SDS 4

Hurdegarijp 17-1  –  SDS JO17-1        2  –   3

Nei de fuotballes fan ferline wike, moasten we der ofrune sneon wer stean tsjin Hurdegarijp. It wie betiid foar de mannen. 9.00 oere fuotbalje, dus fertrek om 7.30u fanut Wommels. In prachtig mooi kuenstfjild leit der yn Hurdegarijp, al wie it troch de froast hielendal wyt en dus ek behoorlik gled. We sieten net rom yn e spylers, de famylje Korbach famylje wykein en Kevin blesseart.  Sietze en Kent koene wol starte, sy wiene beide ofrune wike ek blesseart. En gelokkich woe Tjerk Ebbinge ek mei us mei, sadat we wol 13 man op papier hiene. En noch in bekend gesicht wie der sneon by. Ik hie Remco Bervoets frege om as coach mei te gean en dat woe hy hiel graach.  It begjin fan de wedstriid gie lyop, al fun ik de tsjinstander krekt wat gefaarliker en mear yn de oanfal. Us gefaar siet m yn us nye rjochtsbuten, Steven vd Pol. Hy koe in pear kear gefaarlik trochkomme. Yn de 20e minut wurd Steven, nei wer in moaie rush, underut helle yn e 16 meter. Penalty !!! Sjoerd giet der wer efter stean en de keeper pakt in hoeke, dus Sjoerd sjit m troch de midden. Mar hy telt wol 0 – 1. Nei in healoere krye wy 4 meter foar de goal in frye traap, nei in werom spyl op de keeper. Tjitse leit de bal breed op Luka en Luka sjit de bal snoeihurd binnen. Op dat momint yn bytsje tsjin de ferhalding yn, mar wol effectief. Mark stiet wer prima te keepen, mar troch in foutsje wit Hurdegarijp de oanslutingtreffer te meitsjen. Yn de rest in dudlik ferhaal fan Remco, wer at hy de jongens sels neitinke lit wat goed giet en wat noch better kin. Moai om te sjen dat dit in t begjin fan de twadde helte ek hiel goed oppakt wurd. Mar Hurdegaryp kriget nei 10 minuten yn de 2e helte in kadootsje fan de skiedsrjochter yn de foarm fan in penalty. Mark hie de fingertoppen dr noch tsjin oan, mar hy wie te goed en te hurd  ynsjitten, dus is de stan wer gelyk. Der slupt wer wat unsekerhied yn e ploeg en Hurdegarijp strupt de mouwen nochris op. It wurd rommelig, linies te fier utelkoar en we ferlieze in hiel soad duels. En dan begjinne Tjitse en syn tsjinstander in potsje te fry worsteljen. Earlik is earlik se dogge dit beide, mar de skiedsjochter jout de spyler fan Hurdergarijp in terjochte reade kaart. Mar Tjitse hie dizze dan ek seker ha moatten. Dit bard net en sa komme we mei 11 tsjin 10 te spyljen. Hjirtroch kantelt de wedstriid. 10 minuten foar tiid leit Sjoerd de bal perfekt op de holle fan Sietze en hy kopt prachtig de 2 – 3 binnen. Dernei krye we noch in pear beste kansen. Hurdegarijp kriget der ek noch ien, mar us oerwinning komt net mear yn gefaar. Efteryn by us stiet us goed en mei nammen Douwe Jan spyle in hiele sterke wedstriid. Tsja en dan ha ik ien noch net beneamd. Hendrik vd Eems wie ek op famyljewykein ergens yn Drinte. Mar hy hie sels utsocht hoe hy mei bus en trein op tiid yn Hurdegaryp komme koe. Gelokkich woe syn heit him bringe en dat wie mar goed ek. Hendrik moast healwei de twadde helte derof omdat hy lest krige fan migraine. Mar dit typeert wol de echte leafhabber, grutte klasse !!!  Remco (coach) en Tjerk vd P (flagger) bedankt, we ha wer in prachtige moarn han.

Theo.

SDS JO 10-1

Efkes Balje

Wylst op de iene helte fan it fjild C14 tour dwaande wie de jeugd spulynsicht, technyk en taktyk bij te bringen, koene de routinearde Efkes Ballers harren jeunsten sjen litte op de oare helte.
Mei fansels in ûnefen oantal wie it net echt spannend en it wie dus hiel goed dat er ien wat earder fuort woe om te rocken.
Dat betsjut wol dat der oer it fierdere ferrin net folle te melden is dus. Wol is it nijs trochkommen dat Pieter Veenje de winnende makke, Mar och dat is hast ek gjin nijs mear…..want dy stiet meast it tichtst bij it doel.
Hesjes: Lieuwe, Syb, Harry, Johan, Pieter, (Aant)
Oaren: Wouter, Menno, Douwe Dirk, Wybren, Klaas