Sneon 25-1-2020

Weppers freed 24-1-2020
24 januari 2020
Weppers tiisdei 29-1-2020
28 januari 2020

Hjoed wat sealwedstriden, wat oefenwedstriden en wat kompetysjewedstriden.

09:20 SDS JO10-1 – Nicator JO10-1 (zaal)
10:00 SDS JO17-1 – SDS JO17-2 7-0
11:30 SDS MO13-1 – S.C. Stiens MO13-3 (zaal) 6-1
11:55 SDS JO13-1 – SC Franeker JO13-1 (zaal) 3-1
12:00 SDS 5 – Tzummarum 2 5-0
13:40 SDS JO13-2 – FVC JO13-1 (zaal) 3-3
14:30 SDS 2 – FC Burgum 3 1-1
10:00 MKV’29 JO10-1 – SDS JO10-1 (zaal)
10:00 SC Franeker MO13-2 – SDS MO13-1 (zaal) 3-6
12:30 Makkum 3 – SDS 3 1-1
12:45 LAC Frisia 1883 JO13-1 – SDS JO13-1 (zaal)
14:30 DWP 1 – SDS 1 2-2

SDS 1 spilet gelyk

Yn Sint Jansgea spile SDS 1 2-2 tsjin DWP 1.  Nei in 1-0 efterstân kaam SDS op 1-1 troch Frank Bervoets en op 1-2 troch Hendrik de Jong. Nei it skoft waard it 2-2.

SDS moet genoegen nemen met een punt tegen een effectief DWP
SDS speelde zaterdag gelijk in Sint Johannesga tegen DWP, maar tot veel tevredenheid leidde dit niet. Het kreeg vooral een lesje in effectiviteit van de thuisclub, die één kans en een corner omzette in twee voltreffers. Zelf boog SDS een achterstand na een zeer sterke eerste helft om in een 1-2 voorsprong, maar het verzuimde de wedstrijd te beslissen. Dit brak de withemden de tweede helft op, toen DWP snel scoorde en SDS zich maar moeilijk meer onder de druk uit kon voetballen.
SDS begon tegen DWP zonder Erik Haitsma (geschorst), Wierd Hofstra (geblesseerd) en kersverse aanwinst Jelte Pieter Dijkstra (van Heerenveense Boys overgenomen), die de alternatieve Elfstedentocht aan het schaatsen was met broer Bauke in Oostenrijk. Verder was iedereen fit en aanwezig en moesten er keuzes worden gemaakt, wat altijd een mooie luxe is.
Het sterk verjongde DWP stond toch enigszins verrassend op een tweede plaats en draait een prima seizoen, met een energiek en degelijk team. Tel daar de sluipmoordenaars voorin bij op en je hebt een succesvolle formule, wat maar weer bleek na een minuut of tien. Na een mooie combinatie door het midden, stak Jeen Willems de bal tussen de verdediging door op het roofdier Anton Holtrop die randje buitenspel toch door mocht en ijskoud bleef.
Het fenomeen liet zich dus weer even zien, maar SDS bleef rustig en ging overtuigend op jacht naar de gelijkmaker. Het antwoord leek er zelfs al snel te komen, toen Matthijs Postma de bal in de opbouw van DWP onderschepte en na een mooie solo alleen voor de doelman verscheen. De keeper redde echter en hierna was het de beurt aan Lourens van der Pol, die na een mooie pass van Frank Bervoets de bal over een uitkomende keeper boog. Zijn inzet stuiterde helaas net naast de verkeerde kant van de paal en dus bleef het 1-0.
Dat veranderde toen Hendrik de Jong er vandoor ging en in volstrekt kansloze positie onderuit werd gedoken door de doelman van DWP. De goed leidende scheidsrechter Kingma, kon niet anders dan naar de stip wijzen en het was Frank Bervoets die de 1-1 op het bord schoot. SDS ging door vol de volle buit en een prachtige aanval over de rechterkant leverde een sublieme voorzet op van Luuk van der Schaar. Deze bal leek voorbestemd om door Hendrik te Jong binnen te worden geknikt, maar volledig vrij mikte hij over. Even later maakte hij zijn misser goed, toen een indraaiende voorzet van Peter Hoogerwerf via de keeper voor zijn voeten viel en hij de 1-2 binnen werkte.
Ondanks de vroege voorsprong zat DWP totaal niet in de wedstrijd en ze besloten het na de rust over een andere boeg te gooien. Met veel druk, kabaal en opportunisme werd SDS flink onder druk gezet en dat bleef de hele tweede helft ook zo. Eigenlijk leverde dit geen kansen op voor DWP, maar het presteerde het toch om uit een corner gelijk te maken. Egge van der Velde draaide de bal hard in en er werden een paar spelers van SDS vastgehouden en omgegooid, waarna uiteraard Anton Holtrop de 2-2 in het lege doel schoot. Een beproefd recept van DWP bij corners, maar de scheidsrechter lette meer op de bal en keurde het doelpunt goed.
SDS had inmiddels Stan Korbach voor de moegestreden Hendrik de Jong ingebracht en Wiebe Heeres voor de aan de knie geblesseerde Frank Bervoets. Bervoets zakte door zijn knie heen en we lijken hem een tijdje te moeten gaan missen, maar we wachten de diagnose nog even af. DWP kreeg geen kansen meer op de winst en haalde met twee doelpunten wel het maximale uit deze wedstrijd. SDS mocht nog twee keer aanleggen en het was Pieter Sijtsma die de doelman na een onderschepping dwong tot een redding. Wiebe Heeres had als laatste de kans om de gasten de winst te bezorgen, maar na een mooie steekbal van Matthijs Postma schoot hij alleen voor de doelman naast.
Douwe

Sneon yn Fryslân

De omrop wie sneon ek yn Sint Jansgea. Mei Geert van Tuinen seach men werom op in beslissingswedstriid van SDS1 tsjin DWP 1 yn 1973. SDS wûn.


Jan de Jong siet doe as ien fan de jongsten bij de seleksje en mocht it wurd dwaan foar SDS. (foto Jochum Meester)

SDS 2 – FC Burgum 2

Half drie klonk het fluitsignaal van Jelle de Boer in het koude Easterein voor het begin van de oefenwedstrijd Sds – Burgum.
Beide teams begonnen gretig aan de wedstijd, al gauw bleek dat beide partijen er een sportieve en leuke wedstrijd van wilden maken. Speler van Burgum viel al snel uit met een blessure na een duel om de bal . Sds kwam op voorsprong door een goede uitgevoerde aanval. Via een voorzet van Ewout kopte Habtamu raak in de verre hoek van de goal. Keeper van Burgum had het nakijken.
Sds had het betere spel, kon niet verhinderen dat Burgum op gelijke hoogte kwam door een aanval op rechts. Bal werd blind op de zestien gespeeld met in de wetenschap dat daar een speler van Burgum kwam. Deze kon ongehinderd inschieten.
Na de warme thee/koffie eigenlijk het zelfde beeld als in de eerste helft. Burgum kwam er bij vlagen uit door de counter. Resulteerde niet tot doelpunten .
Volgende week begint de competitie weer met de thuiswedstrijd tegen Minnertsga, dan maar eens kijken of de heren van Van der Kamp de drie punten kunnen pakken.

Groet Jan Los

SDS 3

Je hebt thuisfluiters en thuisvlaggers, in de klasse waar wij in voetballen heb je daar elke week mee te dealen, maar vanmiddag sloeg werkelijk alles. 1-3 winnen en toch maar 1 punt. 

Met een gehavende selectie, 9 man afwezig door van alles wat, maar met aanvulling van Elger uit ’t 2e, 3 uit de 19-1 (Sjoerd, Kent en Douwe Jan) en Stijn op goal uit de 19-2 toch vol goede moed naar Makkum. 

Na een wat (logischer wijs) onwennig begin pakte we ’t goed op en creëerde een aantal kleine kansjes. Achterin stond ’t goed en Makkum kwam niet in de buurt van Stijn. 

Na een dik kwartier een goede aanval en Sjoerd ronde koel af. 0-1 zou je denken, maar de grens vlagt en de scheidsrechter keurt ‘m af. Hoe dan???? Sjoerd stond echt minimaal een meter vòòr de laatste man, als thuisgrens vlag je bij twijfel, dan doen ze allemaal, maar dit…… 

In de 25e min dan toch 0-1, Sjoerd maakt ‘m. 

Daarna gaat ’t wat op en neer, Makkum fysiek sterk, wij voetballend beter. Echte dikke kansen levert ’t niet op. 

In de 2e helft een zelfde beeld, al creëren wij ook niet veel kansen, en heeft Stijn èèn schot perfect uit de hoek en een verdwaalde voorzet schampt de lat. 

Toch maakt Makkum gelijk, in de 25e min, al zat daar een lucht(je) van een overtreding aan. Stijn wordt behoorlijk gehinderd in zijn 5 m gebied, maar ja, daar fluit je als thuisscheids waarschijnlijk niet voor. Nee dus…. 

Dan slaat  logischerwijs de sfeer een beetje om, maar toch maakt Elger  in de 35e min de 1-2. De scheid geeft doelpunt, maar de grens steekt de vlag omhoog. Buitenspel….. afgekeurd. 

Tsja, niet verloren, maar toch twee punten achtergelaten in Makkum. 

Bijzonder was dat Sjoerd R na een zeer lange blessure weer minuten heeft gemaakt. De 4  – 19 boys, Sjoerd, Kent, Douwe Jan en Stijn bedankt. Grote klasse. 

Boudewijn

SWZ VR 1 – SDS VR1

De tredde klasser út Snits wie in maatsje te grut. It waard 11-1

SDS JO13-1 kampioen yn seal


SDS JO13-1 wint vandaag overtuigend de 1e wedstrijd van runner-up Franeker JO13-1 met 3-1 en is kampioen in de zaalcompetitie! Dat de krachtsverschillen klein waren in deze competitie bleek wel in de 2e pot tegen lager geplaatst LAC Frisia JO13-1. Als er geen focus meer is en het combinatie-voetbal verdwijnt, ga je met 0-4 de bietenbrug op (in een wedstrijd die er niet meer toe doet). Maar uitstekend eindresultaat met 21 punten uit 8 wedstrijd en nr. 2 op 15ptn absoluut terrecht KAMPIOEN!!!
Gr. Minne

( de foto hat wat in trilgehalte, mar ja it wie ek kâld bûten…..)

SDS/ Nijland JO17 1 oefent tsjin SDS/ Nijland JO17-2

Einstân 7-0

JO 15 Greidhoek toernoai

Douwe Jan as kwismaster en SDS JO15-1 oan it gebak want sij wûnen it totaal (kwis, Fifa en fuotbal)

Efkes Balje

Soms liket it of is der gewoan neat te melden.
It liket mar sa, want mei in bytsje goeie wil kin ik hjir wol wer in hiel ferhaal hâlde oer in gewoan ûnnoazel potsje fuotbal fan 12 leafhawwers op in reinige freedtejûn yn Easterein.
Hij dy’t it (bij tafal) rûn makket op 12 man , moat seker efkes neamd wurde. Dat wie Henk Mulder, dy’t as belangstellende bij it toernoai JO 15 oan de kant stie te sjen.
As lêste derbij, tuskentiid fanwege goed gedrach in prachtige transfer meitsje en it alderlêste “wurd” hawwe mei it allesbeslissende doelpunt yn de finale. Sa gean wij om mei gastspilers.
Fan sij dy’t er fol faker binne, wurdt ynset, in goed sin, taktysk ynsjoch en skoarend fermogen ferwachte. Dat lêste hie der wol oan dizze jûn.
Der binne miskien wol redenen te betinken dat libbensgrutte kânsen neist skood wurde. De ploechgenoaten hiene it der mar mei te dwaan. En sa wûn de ploech mei de hesjes oan de earste partij mei 2-1. Jim sjogge it, in súnige skoare.
Wij witte hast wol seker dat de jongehear M. van der Weg syn ouwehear K. van der Weg jûn noch efkes freget hoe’t dat fielt in panna tsjin te krijen.

It like bij klokslach 20.30 oere dan ek in gok om de finale mei “twa doelpunten út” te begjinnen en dan út te wêzen foardat it ljocht wie, mar dat pakte oars út. Dy 6 sûnder hes hiene Sipke en dy makke fuort in doelpuntsje.
Noch gjin minút letter wie it de earder neamde Henk dy’t it besliste.
Sûnder hes: Sipke, Kerst, Ferrie, Henk, Menno en Klaas
Mei hes: Michael, Wouter, Johan, Frank, Harrie en Aant