25 september 2018

Alvetal foto

Wij hawwe al in alvetal foto binnenkrigen en moarn kinne jim dy besjen  Hawwe jim ek ien makke mail se nei sds-nijs@home.nl of appe mei ek 06-55117582

Utsteld

De earder plande wedstriden foar hjoed fan SDS VR1 (thús) en JO17-2 (út nei Wergea) binne útsteld

SDS 1 blijft met 10 man overeind

Vol vuur het veld op, meteen een scoringskans in de eeerste minuut, kortom het leek een mooie voetbalmiddag te worden. Tot de 6e minuut. Erik probeerde een fout te herstellen, maar greep daarbij net wat te opzichtig de blauwe spits beet. Rode kaart en een schitterend genomen vrije trap, die zo in de bovenhoek vliegt. 1-0 achter en het leek een moeilijk middagje te gaan worden.
Vervolgens werden de teamafspraken goed uitgevoerd.
De verdediging stond als een huis en SDS kreeg kansjes op de counter. Tot de 44e minuut. Het van vorig jaar ozo bekende Gerwin minuutje: opstomend mee naar voren en een prima pass afleveren. De snelle spits weet raad met dit soort mogelijkheden en schoot met zijn chocoladebeen fraai binnen.1-1!

2e helft zelfde beeld. SDS kwam tot de 88e minuut niet in de problemen. Wachtte af, verdedigde sterk, met af en toe zo’n gevaarlijke uitval dat Oeverzwaluwen het achter wel dicht moest houden. In de slotfase ging het nog bijna mis: de bal vloog na een prachtige omhaal over Jaap heen. Het publiek keek met open mond toe, de bal schamte de onderkant lat en … vloog zo weer het veld in.
Na 94 minuten vond de scheids het mooi geweest. 1 punt, ondanks de numerieke minderheid, gehaald door een collectief sterk spelend team. Volgende week Wolvega thuis.

Tjerk

SDS 4 op kondysje lâns Oudega 2

In 0-2 achterstân omsetten yn in 3-2 winst!
Yn de 70e minuut stiene sij noch 2-0 efter , mar binnen 5 minuten hie harren nije spits Jelmer Posthumus der 3 yn lizzen. It skynt dat de Skoalleseize noch hieltyd trillet fan dizze mirakuleuze comeback.
De assisten wienen fan Allert, Ralph en Arjen.
In  “machtich potsie!”seit wurdfierder Allert

Toppers JO 11-1 bezorgen de coach 3 punten!

Vandaag start de competitie met een uit wedstrijd in en tegen Bolsward JO 11-2.

De coach belde met de buschauffeurs met de mededeling dat de supporters helemaal naar veld F moesten.

De 1e helft ging van start en gelijk ging het spel op en neer wij de kansen maar helaas bolsward maakte de 1-0. Daarna was het SDS en via mooie aanvallen liepen we uit naar een 1-2.
In de rust een pittig praatje van de coach wat beter moet.
Rust aan de bal en meer beweging.

Nou ik ken jullie mededelen het was een 2e helft om te smullen prachtige, rommelige en wereldklasse goals! 1-8 feesten van het veld.
Maandag weer serieus trainen en op naar volgende week.

Groetjes
Dennis

SDS JO15-1 hat skoarend fermogen

Trije goeie bekerwedstriden en de earste kompetysjewedstriid ek al winne. It giet goed mei SDS JO15-1. Berlikum waard mei 8-3 ferslein

Spannend potsje

SDS JO12-1 spile in spannend potsje fuotbal. 0-2 efter, 4-3 foar, 4-6 efter en in einstân fan 5-6 tsjin sc Franeker JO12-1