20 oktober 2003
SDS League
21 oktober 2003

SDS verslaat overtuigend Buitenpost in bekerwedstrijd

Na de zevenklapper van vorige week, waren we zaterdag in Buitenpost wederom zeer schotvaardig en overklasten we de thuisclub met een 0-6 en het was ook niet eens geflatteerd.
We begonnen iets te slap aan de wedstrijd waardoor het begin voor Buitenpost was maar echte kansen leverde dit niet op. Langzaam maar zeker namen wij de regie over en creerden we kans op kans. Het was Durk-Yde die een steekpass van Harm op waarde inschatte en beheerst de doelman van Buitenpost omspeelde en de 0-1 maakte. 5 minuten daarna gaf Floris een fantastische lange bal over zestig meter op Durk-Yde en voor de tweede keer omspeelde hij de doelman alleen werd hij onderuit gehaald en de zeer goed fluitende scheidsrechter lag de bal op de stip. Specialist Harm maakte geen fout en schoot beheerst 0-2 binnen. In deze fase speelden we zeer goed en verzorgd voetbal waarbij een keer raken aan de orde van de dag was,en elke aanval van achteruit wordt opgebouwd. Goalgetter Marco pikte 10 minuten voor rust zijn doelpuntje mee na een schitterende aanval over de linkerkant 0-3 en dit was
tevens de ruststand.

De tweede helft begon precies als de eerste,het scherper startende Buitenpost probeerde druk te zetten maar kon net als in de eerste helft niet echt gevaarlijk worden. Wij namen na een tijdje het heft weer in handen en kwamen al snel op 0-4,weer na een benutte penalty van Harm nadat Durk-Yde binnen de zestien meter was gehaakt. Hierna verslapten we iets en gaven we wat teveel ruimte weg maar door het sterke keeperswerk van Broer Wybe,die alle ballen uit de RINGH wist te houden, hielden we achterin de nul vast. Kees wisselde drie keer, Jacob-Klaas, Jeroen en Henk kwamen in het veld voor Jan Simon,Harm en Robert,die na zijn beenbreuk van vorig seizoen voor het eerst weer mespeelde en dat deed hij zeer verdienstelijk,en wij gaven nog een keer gas. Nadat Jeroen eerst een dot van een kans verprutste was het de tweede keer wel raak,zij het uit een penalty.Henk werd na een solo binnen de zestien meter gevloerd en Jeroen mocht vanaf de 11 meter stip aanleggen,beheerst scoorde hij in de linker benedenhoek 0-5.
Durk Yde onderstreepte nogmaals zijn klasse deze middag, na een solo scoorde hij,met Marco voor open doel,op fraaie wijze vanaf de achterlijn via de binnenkant van de kruising de 0-6. We zitten nu in de tweede ronde en het vizier kan nu weer gericht worden op de volgende competitiewedstrijd volgende week zaterdag in en tegen BUITENPOST !!! jawel voor de tweede keer wacht deze tegenstander alleen is de competitie wel veel belangrijker dan de beker dus drie punten zijn een must en onze tegenstander zal tot op het bot gemotiveerd zijn om de nederlaag van afgelopen zaterdag recht te zetten.We moeten dus vol aan de bak en onderschatting is uit den boze WEES GEWAARSCHUWD.