LC: Langs de Kant

De nije SDS League
20 januari 2004
Skoalleseize nijs
20 januari 2004

Logo

De sportedysje fan ‘e Ljouwerter Krante op moandei kin hast net mear bestean sûnder SDS. De sportredaksje kriget sneins berjochtsjes dy’t wy stjoere oer aardige foarfallen. De folgende stikjes hawwe der yn stien:

Moandei 5 septimber 2005
Het seizoen is weer begonnen en dus is er ook weer nieuws van de altijd bedrijvige nieuwsverzamelaar van SDS. Deze keer zorgde C1 voor opmerkelijk nieuws. In de bekerwedstrijd tegen Makkum kwamen de Eastereinders met 1-6 achter. Een kansloos verhaal? Niet dus. De SDS junioren vochten zich terug in de wedstrijd. Resultaat: een 7-6 overwinning

Ook Wiebe Heeres van dezelfede club zorgde voor succes. De F-pupil was zeer succesvol tegen Oosterlittens F1. Heeres scoorde niet minder dan acht keer.

En dan Gearard Posthumus, speler van het derde. Zijn oefenwedstrijd tegen BroeksterBoys dreigde een oneerlijke strijd te worden, omdat de gasten na de thee nog maar 8 spelers overhadden. De Broek was al met een man te weinig komen opdagen en na rust hadden twee andere spelers er ook geen zin meer in. Posthumus bracht uitkomst. Hij trok het “vijandige”sjurt aan en maakte meteen twee van de drie doelpunten van Broekster Boys. SDS skoorde overigens acht keer.

Moandei 25 april 2005
Jappie Wijnia was ooit de kopsterke spits van SDS. Na een blessure ging hij in het derde elftal onder de lat staan. Zo nu en dan mag Jappie weer eens ten aanval trekken. Zoals zaterdag in de topper tegen Workum 3. SDS 3 won met 6-1. Jappie Wijnia scoorde vijf keer en echt: allemaal met “de kop”.

Moandei 18 april 2005
Gert Jan Hiemstra werd in de nacht van vrijdag op zaterdag voor de tweede keer vader. Een gebroken nacht derhalve voor de aanvoerder van tweedeklasser SDS en dat terwijl uitgerekend de topper tegen Broekster Boys op het programma stond. Hiemstra kreeg toestemming van de vrouw, pakte zijn voetbalspullen bijelkaar, deed een hazenslaapje in de auto op weg naar Damwoude en sleepte er met zijn ploeg een punt vandaan.
Na afloop werd Hiemstra voor de microfoon van Omrop Fryslân gehaald. Wat hij van de uitslag vond? Ik bin wol tefreden mei dizze 1-1, zei Hiemstra.
Verslaggever: “1-“1? Ik haw gjin doelpunten sjoen.
Hiemstra weer: “Oh ja, dat is ek sa. miskien bedoel ik wol dat wy beide ien punt ha”.

En naar verluid sliep Hiemstra in de nacht van zaterdag op zondag als een roos.

Moandei 8 novimber 2004
SDS herbergt een familie met scorend vermogen. De broers Jelmer, Arjan en Gearard Posthumus zijn actief binnen drie verschillende elftallen bij de ploeg uit Easterein. En dit weekeinde maakten ze alledrie een doelpunt: Arjan doelpuntte voor A1, Jelmer scoorde namens B1 en Gearard was de gevierde man bij het vijfde.

Maandag 4 oktober
-De familie Dijkstra staat bij SDS bekend als vergeetachtig. Zaterdag was het weer zover. Jelte Pieter was vergeten zijn voetbalschoenen in de tas te doen. Hij moest ‘dus’ op de bank zitten en belde naar zijn moeder. Of die de schoenen even naar Makkum wilde brengen.
Mem Mattie is het wel gewend: twee weken geleden moest ze schoenen en sokken brengen naar man Tjeerd en verleden week ging de reis naar Balk om de complete tas van zoon Bauke te bezorgen. “Sneons rêstich nei de stêd sit der net mear yn”, aldus Mattie Dijkstra. In Easterein gaat het verhaal dat ze bij SDS om reiskostenvergoeding gaat vragen.


Maandag 27 september 2004
-Het vijfde van SDS scoorde zaterdag het snelste doelpunt van het weekeinde. Al na twintig seconden hing de bal in het daarvoor bestemde net. Willem Feenstra uit Winsum was als een kind zo blij, want het was ook nog eens zijn debuut bij SDS. Helaas voor hem werd het doelpunt, gescoord tegen WPB, afgekeurd wegens buitenspel.
-Alles moet wennen. Floris Hiemstra van zaterdag derdeklasser SDS ergerde zich eergisteren aan de grensrechter van Kootstertille. Hij wilde dat zijn trainer ingreep. “Cees man, doe er eens wat aan!” Foutje: SDS wordt getraind door Lykle Bleekveld. Hij volgde, inderdaad, een Cees op: Jansen, nu werkzaam bij CSL.


Moandei 13 septimber
Willem Wijnia heeft als VIP de interland Nederland Tsjechie bijgewoond. De KNVB nodigt voor elk duel van Oranje een elftal vrijwilligers uit. De 28-jarige Wijnia is de webmaster van SDS. De Eastereinder site trok al meer dan 61000 bezoekers. Wijnia werkt nauw samen met Aant Hofstra, die zich er op voorstaat dat veel nieuws op de site in het Fries wordt geschreven.

Maandag 26 april 2004
Gerrit Terpstra mist het competitieslot van SDS 2. Spijtig voor deze, volgens zijn ploegmaten, kogelharde speler, want het team uit Easterein zit nog in de bekerstrijd. Terpstra was er werl bij toen zijn team de titel pakte, ondanks dat hij toen ook al werd geplaagd door een zeer pijnlijke teenblessure.
Die verergerde met de week en eigenlijk kon Gerrit zaterdag al niet meer meedoen tegen Flevo Boys. In Emmeloord viel hij bijna flauw, maar bij gebrek aan wisselspelers moest hij doorbijten.
Na afloop, in de kantine, viel echter het doek. Terpstra werd , zittend aan een biertje, uitgeschakeld door een bejaarde dame , die, op weg naar de snackhoek, vol op de voet van de ongelukkige ging staan. Naar verluidt was de pijnkreet tot op Urk te horen…

Moandei 19 april
De gruwel van elke trainer: spelers die afzeggen vanwege hun verjaardag. Ook het vijfde van SDS kreeg hiermee te maken. Doelman Jaap Boekholt wilde zaterdag overslaan, omdat hij 44 jaar werd. Lichte paniek in Easterein, want vindt maar eens een gelijkwaardige vervanger. Boekholt had echter zelf de oplossing voor handen. de B-junioren hoefden niet te spelen. Daar staat volgens Boekholt altijd een goede knaap op doel. “Dat weet ik uit betrouwbare bron”. De junior, net vijftien jaar werd uitgenodigd en jawel: het zesde team van BCV kwam niet tot scoren. Naam van de doelman? Korné Boekholt. Inderdaad de zoon van….

Moandei 19 april
Het tweede van SDS mazzelde tegen de reserves van Voetbal Is Bij Ons Angenaam, ofwel Viboa. De Groningers schoten vij keer op de paal, misten drie keer voor een leeg doel en zagen keeper Marten Faber liefst vijf prachtig redden. Viboa speler na afloop tegen SDS-er Jos Zonderland: “Jullie hebben een goeie keeper”. “Zeker”, zei Jos, en hele dikke palen.”