WK 18 july 2016

Alle kompetysje-yndielingen
17 juli 2016
Ferslach WK 20-7
20 juli 2016

WK 18 juli 2016

Maandag middag begon het op de app alweer: “wie gaat er vanavond voetballen”? Gelukkig waren de meeste reacties positief. Op een enkele strandganger of strontschepper na, waren de vaste spelers wel van de partij. Omstreeks half 8 stonden we dan ook met 15 man op het veld. Helaas een oneven aantal. Al konden de we roodbruine Jacob wel voor een half persoon aanslaan. Dit was voor ons echter geen reden om hem bij de meerderen in te delenJ. Een dagje strand hakt er toch flink in, of niet Jacob? Tegenwoordig is het verdelen van de hesjes simpel. Team Ajax tegen de rest. Meestal is de verdeling wel ongeveer fiftyfifty.
Zoals gebruikelijk trekken de Ajacieden de hesjes liever niet aan (Henk, Johan, Jelmer, Bote, Allard, Ralph en Hendrik de J.). Laten we vandaag het team van de hesjes maar Team Picachu noemen (Jacob, Erik, Gerlof Jan, Hendrik E, Teun, Redmer). Het stikt tegenwoordig van de Pokemon-hunters. Mocht u meer over dit jachtspektakel willen weten, neemt u dan contact op met E. Haitsma. Hij weet er alles vanaf. Al ontkent hij het te spelen.

Dan nu maar naar het voetbal. Team Ajax begon met zeer verzorgt voetbal. Al was het op een tempo van likmevestje. Een hoger tempo zat er niet in, met deze temperatuur vallen de mussen zowat van het dak. Team Ajax maakte ondanks het lage tempo diverse doelpuntjes, Jelmer was lekker op schot. Verdedigend liet team Ajax zoals gebruikelijk wel wat steekjes vallen, waardoor team Picachu onder leiding van Erik in het spoor bleef. Al had hij wel pap in de benen.
Na een half uurtje moest JKH met een blessure of een vochtgebrek het veld verlaten. Het bier wist hij namelijk wel erg snel te vinden. Omdat team Picachu al een mannetje minder hadden, werd Henk verzocht een hesje aan te trekken. Het spel bleef vervolgens op en neer gegaan. Met name Teun was lekker bezig met zijn robben acties. Naar binnen kappen en schieten maar. Aan de andere kant werden ook mooie aanvallen opgezet. Alleen werden niet alle steekballen van Jelmer op waarde geschat.
Na een korte drinkpauze en een overvliegende luchtballon, werd al snel overgegaan tot de winnende goal.
Het feit dat de maker van de winnende goal een stukje moet schrijven, lijkt de meeste spelers te doen verstijven. Het leek wel alsof de meesten een poepie in de broek hadden gedaan. Uiteindelijk was ondergetekende zo sportief om de bal toch maar vanaf een meter afstand in leeg doel te schieten, heu heu! Wat een wille!
Onder het genot van een biertje, medemogelijk gemaakt door Hendrik de J. konden we na afloop, al liggend op het veld, nog even (na)genieten van het mooie weer en alle voorbijvliegende Pokemon jagers!