Evenementen in december 2022

Utslagen sneon 17-10
17 oktober 2009
Weppers tiisdei 20-10
19 oktober 2009

Werom
Soms moatte je in kar meitsje. In sneon net balje. In wykein útwaaie op Tessel.  Mar hoe grut is de kâns dat je dan in wedstryd misse.  Bij SDS 5 is dy kâns hiel lyts. Dat sjogge je mar wer. Fanôf no wer weppers.

Doelpuntenmakkers
At wij der sa’n sneon net binne, dan misse wij de doelpuntenmakkers. Wa kin ús maile op
sds-nijs@home.nl wa’t de doelpunten makke hat bij SDS 3, 4 en 6 (of hawwe dy net skoard?)

Doelpuntenmakkers SDS 4
Fan SDS 4 hawwe wij de doelpuntenmakkers al trochkrigen. Der is neat mis mei dat de doelpuntenmakker (Jappie) sels trochjout dat dy twa kear skoard hat en dat Rudy Dijkstra ek ien kear skoarde.

Ferslach SDS 2
Bij SDS 2 giet it mar goed. Allegear punten en …mânske ferslaggen. Hjir it ferslach fan Wichard Deinum dy’t krekt as Mark per wurd betelle wurdt sa’t it skynt. Wol moai, wylst jim dit lêze kinne wij sjen wat der noch mear is fan nijs.

KLAAS OKKEMA’S DREAMTEAM BINDT OOK HEERENVEENSE BOYS AAN DE ZEGE KAR
 
Na de enerverende week van de uitspraken van Mark (AFELLAY)Postma ligt deze week de druk op
mijn schouders om een verslag te schrijven van de wedstrijd SDS-2 – Heerenveense Boys-2.
Vorige week werd ik door de Groningse reporter van SDS-2 als Duitser omschreven vandaar dat ik het verslag
graag in het Duits had gedaan ware het niet dat mijn spellingcontrole op de computer alleen de Nederlandse
taal kan controleren dus helaas.
Sinds Mark zijn studie weer heeft opgepakt en in het 2e is komen te voetballen is hij een stuk rustiger en
verstandiger geworden en straalt hij dit op het veld uit.
Hij begint echter wel veel trekjes van Ibrahim Afellay te krijgen,zodat ik mij afvraag of hij wel in Groningen studeert en niet in Eindhoven, ook deze voetballer is net als Mark verbaal aanwezig, wil elke bal hebben maakt harde overtredingen en duikelt tot vervelens toe op de grond wanneer hij dreigt de bal te verspelen.Wat dat betreft kon hij net zo goed een Duitser zijn.
Maar goed nu genoeg geschreven over de gebeurtenissen van vorige week we gaan over tot het heden.
Alhoewel, Klaas Okkema was voor een week uit het retro boek van de LOKALE TOPPERS getreden en had in zijn achterzak geen rode zakdoek maar een mooie wedstrijd bespreking van 25 jaar terug van zijn toenmalige trainer Theo (de bakkerszoon uit Stavoren) ik ben zijn achternaam vergeten vandaar zijn bijnaam.
Het ging over winnen,genieten, we stonden de hele week weer tot de enkels toe in de drek, ik weet niet wat jimme gisteravond deen hewe maar ik sal maar niet zegge wat ik deen hef, wanneer we achter staan struppe we de mouwen op en ad we voor komme en der binne nog un paar minuten te speulen dan rosse we de bal richting itens/rien en brenge we de punten over de streep.
Super sub Ype Tiemersma had deze trainer ook nog wel gekend dus dat was de enige speler die een idee bij deze bespreking had.
Youngsters Sietse Kooistra, Hjalmar Ruiter en Freek Tichelman zaten met open mond te luisteren en dachten echt dat ze in het rusthuis waren aanbeland op een of andere soosmiddag.
Toch zat er heel veel brandstof in deze tactische bespreking en de woorden van Klaas zouden zijn uitwerking deze middag niet missen.
Afgelopen zaterdag werden er veel lovende worden gesproken over de 5 achterste mensen maar we mogen de rest ook niet vergeten.
Persoonlijk denk ik dat de komst van leider Jeroen Brouwer ook veel euforie binnen de 2e selectie heeft gezorgd.
Het 2 weekelijkse ritje in de schildersbus met horecauitrusting werkt als een lap op een rode stier.
Ook het midden van ons team doen we tekort om niet persoonlijk te noemen.
Te beginnen bij onze linkermiddenvelder (KO DE BOSWACHTER) Jildert Hylkema. Deze hardwerkende technicus zorgt er iedere week weer voor dat Jan Simon moeiteloos kan opstomen zonder na te hoeven denken dat zijn positie wordt overgenomen.En nu hij ook door heeft dat uitdelen ook bij het voetballen hoort beginnen tegenstanders een hekel aan hem te krijgen. GROTE KLASSE, GA ZO DOOR.
Verdedigende middenvelder is ( HUIS EN HYPOTHEEK) Anne Stenekes.De stille noeste werker die weet wat er wel en niet moet gebeuren en alle steekjes die Mark laat vallen opraapt, een onmisbare schakel in ieder elftal en door het 2e zeer gewaardeerd.
Aanvallende middenvelder is (ER GAAT NIETS BOVEN GRONINGEN) Mark Postma.De drijvende kracht achter de spitsen.
Wekelijks sleurend,duikelend,schreeuwend,coachend en scheldend.Wat een energie heeft deze studiebol.
Sinds zijn komst heeft het 2e niet meer verloren wat veelzeggend is.Heeft de top nog niet bereikt, dus er gaat wel iets boven Groningen.
Maak het seizoen maar mooi bij ons af en ga dan maar een stapje hoger op.
De bewaker van de rechterkant van het middenveld is (YOUNGSTER) Sietse Kooistra.Deze zeer gedreven jonge knaap heeft zich sindsenkele weken vast in de basis gespeeld en voetbald met flair. Werkt hard en verzaakt nooit.Wanneer je nog iets meer van je afbijt kun je
nog beter worden.
 
Dan nu de wedstrijd.
 
De eerste helft waren wij duidelijk de betere ploeg en liet Heerenveense Boys zich bij balverlies onmiddelijk zakken op eigen helft.
Het duurde tot de 35e minuut eerdat er een goal viel.Na een overtreding van de boys mocht Mark vanaf 20 meter aanleggen voor een vrije trap.Deze werd onderweg van richting veranderd en vloog buiten bereik van de keeper in het net 1-0
Na rust veranderde het spelbeeld, wij zakten te ver terug en daarmee hielpen we onze tegenstander in het zadel.
Echt gevaarlijk werden ze niet maar je kon zien aankomen dat we een goal tegen zouden krijgen.
Dit gebeurde in de 80e minuut, een slechte uittrap van Marten werd opgepikt en voorgezet door de rechtsbuiten van de gasten en na slecht uitverdedigen knap binnengeschoten 1-1.
We waren aangeslagen en lieten de kopjes wat hangen en berusten in een gelijkspel.
In blessuretijd rechten we echter nog eenmaal de rug en kwam het karakter van het 2e weer boven.
Na een vloeiende aanval maakte de rechterverdediger van de gasten hands op de rand van de zestien en mocht Mark voor de 2e maal deze middag aanleggen.
De keeper ging achter de muur staan en Mark krulde de bal onberispelijk in de verre hoek 2-1.
Na het laatste fluisignaal van de zeer sterk leidende scheidsrechter Feenstra uit Leeuwarden slaakten we een kreet van verlichting.
Met 17 punten uit 7 wedstrijden staan we gedeeld op kop met niemand minder dan Harkemase Boys wie had dat ooit durven dromen.
We leven misschien iets boven onze stand maar so what, we genieten met volle teugen van dit moment en wachten wel af wat er nog komen gaat.
Het 2e is booming en als speler is dat alleen maar geweldig om mee te maken, zelfs al ben je de 40 al gepasseerd.
Dit is de verdienste van alle spelers,staf en grensrechter met elkaar, niemand uitgezonderd.
Volgende week spelen we voor de beker uit tegen BCV in Bergum.
Over 14 dagen wacht de uitwedstrijd tegen Balk, dat vandag met 5-1 verloor van Urk, we zijn dus gewaarschuwd deze mannen willen echt
wel iets recht zetten dus we moeten weer vol aan de bak.
Rest mij niets anders dan dit verslag af te sluiten met de pakkende woorden: “JOIN THE WINNING TEAM”
 
Wicky

Tiisdei de rest