13:30 LSC 1890 E5 – SDS E4  0-2
10:00 Mulier F2 – SDS F2  6-0
11:00 FVC F6 – SDS F4  6-0

SDS 1- WPB 1   2-0
It kleure giel en read. WPB einige mei 8 man. Doelpunten wiene der fan Arnoud en Mark.
Sjoch hjir foar it ferslach fan Siem Sikma.
Sjoch hjir foar de foto’s fan Henk Bootsma.

SDS 2 – Zeerobben 2
SDS wist de romte goed te finen en krige in soad kansen. Hendrik (2) Feiko (2) Syb en Gerrit skoarden.

sc Joure 2 – SDS 3     1-3
It ferhaal fan dy wedstriid is it wrâld doelpunt fan Pieter Kamstra. Der wiene ek doelpunten fan Sytse Kooistra en Andrew Feijten.

Tzum 2 – SDS 4      0-1
Gerlof wie de held, want winne fan Tsjom dat telt. Coen hie graach skore wollen, mar as Tsjommer like him dat net tapaslik.

Beetgum 2 – SDS 5     3-2
SDS spile yn it earste heal oere de jonge lju fan Bitgum fan de matte. In 0-2 wie fertsjinne. Jappie skoarde twa kear. Krekt foar it skoft waard it 1-2. Yn de twadde helte kaam SDS in Okkema te koart op it middenfjild tsjin de jonkjes fan Bitgum 1 en 2 en 3.

Zeerobben 5 – SDS 6
SDS 6 hie winne moatten. In protte kansen mar helaas. Pytrik Hiemstra skoarde. Christiaan skoarde ek………

Oeverzwaluwen A1 -SDS A1
SDS A1 reizge fannemoarn nei Koudum. Der hienen we wat goed te meitsjen sjoen it thúsferlies mei 2-5.
Strielend waar en Lody, Tamme, famylje Kamstra en Klaas ride mei 14 man fuort om 9.00 oere,
Jort, Arjen en Jarco begjinne op wiksel. De 1e helte begjinne we te slop. Nei in pear minúten steane we 1-0 efter troch dom balferlies op de midden.
Nei 10 minúten pakke we it goed op binne we oer de earste helte better. Beide ploegen fuotbalje fan efterút.
Nei in heal oere spilet Ewout de bal djip op Doede die jacob yn de fuotten spilet. Jacob sjit de bal fia beide pealen yn de goal, 1-1.
Dernei in soad kânsen foar ús. Andries set foar en de bal skampt de latte, Jacob kopt krekt oer, ensfh. Krekt foar rêst falt de 2-1 oan de oare kant nei in sêfte weromspylbal, die de spits fan Koudum oppakt en skoart.
De twadde helte is rommelich en drok. Koudum spilet mei in ferskriklik soad enerzy en komme op 3-1.
De spits fan Koudum hie giel en dernei wer en dus mei 10 man. Jacob makket de 3-2 mei in skot fan de 16 yn de fierste hoeke.
We ha no hieltyd de bal, falle in soad oan en út san oanfal krult Freek de bal moai yn de fierste hoeke, 3-3.
Wer tank oan de ferdigening die ús faak rêde. Wat my oanbelanget twa man fan de wedstriid.
Ewout de Boer, mei in geweldige ynset en Harm Jan die in hiel soad kânsen fan Koudum kearde.
In moai en fertsjinne punt.
Klaas
Sjoch hjir foar it útgebreide ferslach.

SDS DaJ – Nieuweschoot DA1
Werkvoetbal was het vandaag, keihard werk voetbal. 13 famkes die verdienden om te winnen. Dat vond zelfs de tegenstander, die zich eigenlijk een beetje schaamde omdat ze gewonnen hadden. SDS was de betere ploeg, creerde veel kansen maar was vaak even te weing in de afmaking. Keihard hebben ze gewerkt, goed voetbal op de mat gelegd en perfect samengewerkt. Jammer dat we geen geluk hadden. 0 – 3
Famkes…..top hoe jullie als team voetballen, en nogal tijd positief. Grote grote klasse.
Dinsdag gaan we weer trainen, en zaterdag wacht ons het uitduel tegen Warga DA1, nieuwe kansen en …..
groetjes, Andre Christiaan
ps Harm nog bedankt voor het flaggen en Friso voor het fluiten.

SDS Da1 – Zeerobben Da1    1-3
Ut hiene de froulju dik ferlern. No waard it mar 1-3. Mei tank oan trije famkes. Doelpunt fan Sieta Tessemaker.

Zeerobben B2 – SDS B1
Datum today : 7 march 2009 zaterdag.              Zeerobben B2 VS SDS B1
We waren weer eens op bezoek in Harlingen, dus natuurlijk tegen Zeerobben B2, waar we vorig jaar in 2008 thuis 17-0 van gewonnen hebben. We konden nergens even een goede warming-up doen want alle velden waren bezet door andere spelers. Maar toen gingen we dus gewoon naast een wedstrijd die bezig was even een paar keer op en neer lopen en even in groepjes wat de bal tikken. De wedstrijd begon. Stefan krijgt een mooie pass en scoort de 1-0 even later kreeg hij weer de bal en maakte de 2-0 voor SDS. De Zeerobben mocht weer de aftrap nemen ze paasden wat rond maar komen bijna niet verder dan de middenlijn SDS weer aan de bal we paassen goed met elkaar dus Stefan werd weer gevonden en maakte de 3-0 even later kregen we een penalty maar die werd gemist door Leandro, ik zelf dus. Zeerobben aan de bal paassen wat ze kwamen niet voorbij onze verdedigers SDS speelde goed Stefan kreeg de bal rent naar de goal legt de bal af en Leandro maakte de 4-0. het was rust 1 wissel Ayanle kwam erin voor mij want ik had wat last van mijn lies. En even wat praten over hoe het ging de eerste  helft gaat wel goed. En na het bakje thee gingen we weer spelen de tweede helft begint. Ayanle kreeg de bal en scoorde de 5-0 voor SDS. Maar de Zeerobben deed nog wel wat terug door wat rommelig achterin scoorden ze 1 keer in de hele wedstrijd SDS was veel sterker deze wedstrijd werd gewonnen met 1-10 voor ons. Alle scoorders van deze wedstrijd Stefan scoorde 4 keer deze wedstrijd.
En mijn broertje Ayanle heeft ook 4 keer gescoord, Tsjeerd de Vries 1 keer en ikzelf 1 keer.
Blessures:  ja 1 van ons team Christian Plantinga. Kreeg een harde trap van achteren op zijn kuiten dus hij moest van het veld afgehaald worden kon bijna niet meer lopen. Volgende week zaterdag moeten we thuis tegen Easterlittens B1 hopelijk gaan we die ook even winnen met 10-0 of gewoon winnen. Einde ferslach.
        Groet, Leandro Ana.

LSC E5 – SDS E4
Na de ruime overwinning van vorige moesten de jongens nu aantreden tegen LSC, dit was een hele andere wedstrijd dan de vorige.
In de eerste helft werd al snel duidelijk dat LSC een tegenstander was die we niet zo maar even van het veld zouden spelen.
De verdedigers en de doelman kregen het een stuk drukker,toch wisten Tom en Yward in de eerste helft beide een keer te scoren.
Tweede helft werd er niet meer gescoord,maar door het harde werken van het elftal en door het goede keepwerk van Niels konden we er weer drie punten bij schrijven.
Willem

SDS F1 – Makkum F1
Het was leuk en 8 – 0 gewonnen en goed overgespeeld.
Ik was aanvaller en aanvoerder. En mama moet de was doen.
Wytse heeft 3x gescoord en Wierd en Jelmer en Kees 1x en ik heb 2x gescoord.
Wierd schoot in een keer vanuit de corner, dat was heel knap.
Volgende week weer lekker trainen.
Groetjes van Peter van de allerbeste F 1  !!!
(moarn in foto F1)

FVC F6 – SDS F4
Deze keer waren Eljer Wiersma en Michiel Zuidema er wel bij. Met een negentallige selectie gingen we vol goede moed naar onze eerste uitwedstrijd.
Het sportcomplex van FVC was zo gevonden en de kleedkamers ook en in no-time liepen de spelers vol trots op vreemde bodem in SDS tenue. Tot zover alles goed, maar helaas ging de wedstrijd minder. Of het het weer was, het veld, de bal of de scheidsrechter weten we niet, maar voor we het wisten stonden we al met 5-0 achter. Gelukkig smaakte de ranja goed en de tijdens de tweede helft gaven we bijna geen kans meer weg. We kwamen zelfs een paar keer voor het doel van FVC. Helaas scoorden zijn op het laatst 6-0. Moegestreden maar tevreden over de tweede helft gingen we weer naar huis.