Winnaar lotnummer: Vast in Speerstra.
Gr Gerard

Blesseard
Wiepkje Hiemstra kin fannemiddei spitich genôch net meifuotbalje by de froulju:
It twadde blessureleed hat plakfûn, Wiepkje is tongersdei mei de keepertraining blessearje rekke. Se hat hjoed yn it sikenhûs west foar fotos en moast dernei nei de spoedeisende hulp, omdat it stikken blykte te wezen. It sit no yn ‘e mitella, tongersdei hat se in ofspraak mei de chirurg at it ek opereart moat wurde. Neffens de foto hoef je net te freegjen om welke finger at it gjit…
Groetnis Marije

Ferslagen:

SDS 1 – Nijland 1    2-1
SDS wint mei 2-1. By de r6est wie it noch 0-0. Doelpunten wiene der fan Harm en Skelte. It kleurde noch al giel en … in bytsje read.
Om ’t Siem Sikma der net by wêze koe hat Douwe Dirk Reitsma it ferslach skreaun(klik hjir).

SDS 2- ONT 2   0-0
Wat wij der fan seagen like net gek. Mar der waard net skoard. En dan bliuwt it 0-0 dus.

VVI 2 – SDS 3     6-2
Wij hawwe begrepen dat Gearard twa kear skoorde. Dat hiene 7 wêze moatten foar in oerwinning.
Sjoch hjir foar it ferslach fan Sjoerd.

Bolswardia 4 – SDS 4
Gert Jan Hessels, Hendrik Engbrenghof en Rudy Dijkstra skoorden. Dat wie net genôch. It waard 7-3

Foarút 3 – SDS 5     1-6
It wie de dei fan Hampie en Johnnie. Tegearre skoorden se de doelpunten wêrbij Hampie twa kear sa folle skoorde as Johnnie.

SDS Da 1 – Oudega Da    2-5
Ferline wike 24 tsjin en no mar 5. Ferline wike ien skoard en no twa. It giet dus goed. Doelpunten fan Joutsen en Mirjam.

NOK A1 – SDS A1   2-6
Earst nijs oer SDS A1, ferslach folget noch.
NOK A1 – SDS A1 2-6(0-3)
In moaie wedstriid seinen de âlders dy riden ha (Kooistra, Stuiver, vd Schaar en Strikwerda). Tank foar it riden!
Dat fûnen wy as team (spilers, trainer en lieders) ek, it wie yndie in goede wedstriid. No alle kânsen noch meitsje.
Van der Schaar hat in oantal foto’s makke en dy komme fansels op de webside.
We krije in ferskriklik soad kânsen en benutte der ‘mar’ trije fan yn de 1e helte.
Yn de twadde helte wikselje we Peter foar Arjen (60”), Doede foar Andries en Wytse vd S foar Bauke Jan (70”) Harm Jan foar Elger (75”) en Albert foar Wytse (80”)
En fiif wiksels is einliks tafolle want NOK wit noch twa kear te skoaren om’t de organisaasje wat fuort is.
Jarco en Ronald ha hjoed net spile. Hjoed waard der foar de wedstriid nochris sein dat elts lid fan it team wichtich, wa no spilet as net.
En dat is te sjen op de trije trainings yn’e wike dat hjoed fertúten die!
16”, Freek 0-1, 19”, Arjen 0-2, 45”, Bauke Jan 0-3, 55”, Jacob, 0-4, 63”, Wytse, 0-5, 80”, NOK 1-5, 83”, Jacob, 1-6, 90”, NOK 2-6.
Sjoch hjir foar it útgebreide ferslach.

Mulier B1 – SDS B1  3 – 2
Na een wat rommelige warming-up (Hendrik nam verkeerde shirts mee) mochten we aantreden tegen de ietwat verzwakte ploeg uit Witmarsum, door een paar afwezige spelers waren ze genoodzaakt om een C-speler bij de selectie te halen. Des al niettemin beginnen we goed aan de eerste paar minuten van de wedstrijd en dit resulteert meteen in de 0-1. Een (wat leek) te korte vrije trap van mij komt perfect op de rand zestien en Ayanle kan hem er knap in leggen. Toch word Mulier sterker in het tweede deel van de eerste helft maar de gewenste gelijkmaker van Mulier zijn kant blijft uit.
In de rust zijn wij genoodzaakt om een paar veranderingen uit te voeren door het wegvallen van Broer Jacob (blessure) en Eddy (zonnebaden op Vlieland). De tweede helft begint wat rommelig met veel balverlies aan beide zijden maar toch is het weer de Mulier doelman die mag vissen. Uit een mislukte corner van stefan kan ik de bal voor de tweede keer voor zijn voeten leggen en uit de kluts valt de bal op de pantoffel van Remon die hem genadeloos inschiet.
Maar de wedstrijd is nog niet gespeeld, wij beginnen wat te hangen achterin en Mulier speelt veelal op onze helft waardoor er ook meer ruimte ontstaat voor SDS voorin. Beide ploegen krijgen een aantal 100 procent kansen maar deze worden vooralsnog niet benut, mede door goed keeperswerk van Thor blijft SDS nog op de been.
Toch blijft de openingstreffer voor Mulier niet uit en kan de spits door een dekkingsfout Thor omzeilen en de 1-2 binnen schuiven. Niet veel later is het ook de 2-2 die word binnengelopen en er op een ietwat ongelukkige manier ingaat. Om het drama af te maken maken de witmarssumers uit een vrije trap de 3-2 door een persoonlijke fout van Thor, en zo staat Mulier voor het eerst in de wedstrijd voor.
De sfeer rond de wedstrijd is dan wel al omgeslagen, een zeer slecht optreden van de scheidsrechter is mede verantwoordelijk hier voor. SDS is niet meer in staat om nogmaals langszij te komen en verliest het vierde competitie duel op rij.
Kris Gaastra

AVC E 1- SDS E2
Uitslag was 7 – 0 voor de thuisclub. Veel strijd en inzet. Verder maar snel door  naar de volgende wedstrijd.
Een belangstellende supporter

SDS E 4 – Mulier E3   18-0
Vandaag een wedstrijd om maar eens aan het doelgemiddelde te werken, met een 18-0 winst is dat goed gelukt.
De doelpunten makers spits Yward 6, rechtsvoor Idsert 6, Tom 1
De tweede helft gingen de spelers die achter in staan nu eens voor spelen dat resulteerde in dat Sybren een fraaie goal maakte, Inne er 2 maakte, en onze keeper Niels maakte er 2 waarvan één goal zo hard werd ingeschoten dat hij dwars door het net ging.
Willem Hazewindus

Harlingen F1 – SDS F1
27 sept. Harlingen F1 – SDS F1      We moesten tegen Harlingen. Het was geen gras maar zand. Het was wel spannend. Het ging wel grappig, want eerst scoorde Harlingen en toen wij heel snel en toen hun weer en toen wij weer snel. Met de rust was het 2-2. Na de rust werd het snel 3-2 , Kees maakte met een mooie Aktie snel weer 3-3. Harlingen maakt in de extra tijd nog 4-3. We konden wel winnen. We speelden goed over. Jeska schoot nog op de paal. En we hebben veel kansen gehad. Arnout kon niet meedoen want hij heeft een zere voet. Hij was wel mee om te kijken. Ik heb door een vrije trap gescoord. En nog een ander doelpunt gemaakt. Het was een hele goede wedstrijd zeiden onze leiders Gerrit en Sytske.