“In eigen doelpunt fan Workum, Jan?” Nee, Peter skoarde ús ienige doelpunt”
“Noch in bierke, Jan”…….

de Wâlde 3 – SDS 2   2-0
Jelte de Boer, lieder fan SDS 4 syn gesicht stie op stoarm, wylst hij in bierke foar him stean hie. Ferlern! Folle better en in soad kânsen, mar wol mei lege hannen.

Trynwâldster Boys 4 – SDS 5      1-9
In makkie neffens ús ynformanten. 20 kânsen en “mar” 9 der yn. De kampioensaspiraasjes binne fersterke troch dizze oerwinning. Ids, Harm Auke (3) en Jappie (5) skoarden.

Be Quick Dokkum A1 – SDS A1
Bij in tuskenstân fan 3-0 waard de wedstryd stop setten. Martin Rienstra krige in ferfelende traap tsjin de holle en moast mei de ambu ôffierd wurde. Gelokkich stapte hij letter op de dei al wer yn Easterein om.

SDS B1 – Harlingen B1    3-3
Vandaag het veld ingegaan met wéér de slogan: SDS uit, alstijd lastig (vanuit de tegenstander geredeneerd dan…).
Dit keer konden we met een volledige selectie aantreden, om 09.30 werd o.l.v. Wietse opgewarmd. Tijdens de warming up heeft de leiding zijn best gedaan om de jongens ‘op scherp’ te krijgen, in ieder geval scherper dan vorige week.
Om 10.00 uur aftrap onder leiding van dhr. G. Vlas, door de KNVB aangewezen. Waar Harlingen vel begon, keek SDS eerst de kat wat uit de boom, zonder echt in de problemen te komen. Hierna ontwikkelde zich een partij waarbij de ploegen om en om de bovenliggende partij was.
Balverlies van SDS vóór leidde het eerste doelpunt in. Toen werd ook even de echte kracht van Harlingen duidelijk, ze tikten en combineerden vlot naar het SDS – doel en lieten Gerrit kansloos, 0-1.
Even later was het Tsjeerd die fraai vanuit de draai met links over een afstand van ongeveer 25 meter raakschoot, 1-1. Dat SDS ook in de combinatie kan voetballen bleek weer even later: via de linkspoten Jesse en Jurjen werd (de tweebenige) Tsjeerd weer met succes in stelling gebracht, stand 2-1.
Het werd nog vóór rust 2-2, de gehele linkerkant van SDS stond niet in positie (te gretig?) en gaf daarmee vrije doortocht aan een opkomend Harlingen.
Na rust ontspon zich nog een spannende wedstrijd, met kansen over en weer. Het soms slim combinerende Harlingen was in balbezit bij vlagen gevaarlijk, SDS counterde zich van tijd tot tijd een weg naar het Harlinger doel. Na 15 minuten werd Feiko op rechtsachter ingebracht voor Bart. Zijn eerste balkontact met links leverder direct een splijtende pass op de goed spelende Christian. Die wist de bal strak voor te krijgen, op de plek waar Tsjeerd kon intikken, 3-2.
Harlingen ging vervolgens voor de gelijkmaker, gezien de uitlatingen langs het veld was ook nog de overuiging dat de drie punten er nog inzaten (en helemaal ongelijk hadden ze eerlijk gezegd ook niet..). Vlak voor tijd werd aan Harlingen een vrije trap op zo’n 20 meter van Gerrit toegekend. Deze werd heel goed genomen, Gerrit kon nog een hand tegen de bal krijgen, maar deze ging er toch via de onderkant lat in, 3-3. In de resterende tijd wist SDS nog wat druk naar voren te geven, maar enkele minuten na de gelijkmaker fluitte de scheidsrechter het eindsignaal. Vraag is nu: SDS een punt rijker, of Harlingen twee punten armer. Hoe dan ook, de gehele wedstrijd overziend is de puntendeling terecht.
Respect voor: Tsjeerd, die speelde de hele tweede helft uit met een knieblessure. Hij zou gewisseld worden, maar de linksback Remon kon niet meer verder (was al ingevallen voor Jouke). Jurjen die Tsjeerd zou vervangen, moest toen noodgedwongen in de verdediging.
Als team een compliment voor inzet en werklust, en voetballend stond het beter dan vorige week!! Deze ontwikkeling moeten we eigenlijk voortzetten!!! Volgende week staat Nijland uit (11.00 uur) op het programma.
Oh ja, Rick was vandaag de ‘materialenman’, ook dat is dus bij hem in vertrouwde handen….nu nog speelgerechtigd worden!
Ab

Rood-Geel D1 – SDS D1 6-3 (oefenwedstryd)
Omdat veel spelers van D1 nog moeten wennen aan het grote veld en we “vrij” waren, is er een oefenwestrijd geregeld. Om 12.15 uur was de aftrap tegen Rood-Geel D1, ook spelend in de eerste klasse net zoals D1. Voor SDS D1 is dit een erg pittige klasse.
Rood-Geel had een paar uitstekende spelers erbij maar SDS gaf goed tegenstand. De uitslag (6-3) was terecht maar wat opviel was dat de spelers van SDS elkaar wat beter gaan vinden en dat er, ondanks opnieuw een verlies, er met elkaar gekeken wordt naar de goede punten. We blijven fanatiek doortrainen en voetballen en worden stukje bij beetje beter. Complimenten voor de boys van D1!!!
Remco

SDS D2 – Makkum D2  1 – 1

Na de zeperd van vorige week, nu weer een D2-waardige uitslag. Na een gelijk opgaande start, nam SDS een veldoverwicht wat na een prachtige combinatie een nog fraaier doelpunt van Piter opleverde. Uit het boekje zeg maar. Na de thee kwamen de havenboys toch weer terug na knullig verdedigen. Al met al een terechte stand. Opmerkelijk is dat we onze international vandaag wegens ziekte misten en volgende week tegen de koploper opnieuw. Nu vanwege KNVB -15 verplichtingen. Natuurlijk als team iets om trots op te zijn! Volgens mij is Krist daarmee de eerste voetballer van SDS die officieel voor een bondselftal is geselecteerd.
Tjerk

SDS E1 – SneekWit-Zwart E3   4-3
Vandaag stond SneekWit-Zwart op het programma, ook een team
dat je niet moet onderschatten. Sneek speelde goed over en een paar keer
werden we zelfs een beetje weg gespeeld, maar we hebben goed stand gehouden.
Toch kwam Sneek op voorsprong door een mazzeltje. Yward maakte naar een
paar minuten de gelijkmaker. Met 1 – 1 gingen we de rust in. Na een welverdiende rust
gingen we vol goede moed beginnen aan de tweede helft. We begonnen goed. We speelden
meer over dan in de eerste helft en dat resulteerde in een paar prachtige doelpunten.
Robbin 1 doelpunt (een prachtige kopbal), Tom 1 doelpunt (een prachtig afstandschot)
En Yward scoorde nog een fraai doelpunt. Sneek scoorde ook nog 2 doelpunten maar als je
1 doelpunt meer maakt dan de tegenstander heb je volgens een oude bekende voetballer
gewonnen, dus hadden wij gewonnen. In de laatste minuten van de wedstrijd schoot Yward nog
op het doel, volgens onze vaste supporters groep was deze over de doellijn geweest,
maar de scheids had het niet gezien. Eindstand 4 – 3  alweer een prima prestatie.
Gr. OB

Bakhuizen E2 – SDS E3
We speelden tegen Bakhuizen,dat ging wel makkelijk,want hebben 16-0 gewonnen.
Want Wytse had er 2 gescoord, en Hedrik heeft er 3 gemaakt, Arnout had er ook 3,
en Wesley had er 3, Peter had er 4, ik had er zelf ook eentje gemaakt,
Wierd

Balk F4 – SDS F3
Na twee keer verliezen weten we weer wat winnen is. Stan scoorde de eerste helft twee keer. De tweede helft maakte Balk 2-1 en werd het even spannend. Gelukkig maakte Stijn de 3-1 en werd Balk verder niet meer gevaarlijk en konden 3 punten terug mee naar huis.