12:00 EBC/Delfstrahuizen D2 – SDS D2  8-1
9:00 EBC/Delfstrahuizen E3 – SDS E4  22-1
10:15 Heerenveense Boys F2 – SDS F1  3-3

VC Trynwâlden 1 – SDS 1 3-0
Lei it oan de waarmte, it kuenstgêrs, it trainingsfjild, de ynstelling, de fuotballers fan Trynwâlden, de trainer, de opstelling, de ynset of wie it gewoan samar “ham and eggs“.
Lês der alles oer yn it ferslach fan Siem Sikma (klik hjir).

SDS 2 -Blauw Wit 2    1-0
It duorre lang foardat der in doelpunt foel. In felle striid mei wikseljende kânsen. SDS krige terjochte in strafskop omdat Robert Sijbesma nei in prachtige aksje ûnder út helle waard. Robert naam de bal sels mei nei de stip en skoorde fan 11 meter.

VVI 2 – SDS 3    1-2
Jan Stenekes stapte mei in tefreden laits de kantine binnen. SDS 3 helle trije moiae punten út Jidskenhuzen wei. Ralph Wariman en in eigen doelpunt soargen foar de twa fan SDS.

SDS 4 – Zeerobben 3     3-7
It waard úteinlik noch in dikke útslach, neidat SDS 4 it yn de earste helte aardich bijhalde koe. Jappie, Rudy (strafskop) en Folkert Rients skoarden.

IJVC B1 – SDS B1
Zaterdag 19 september stond voor SDS B1 de uitwedstrijd tegen IJVC op het programma. Onder té ideale weersomstandigheden…. Met de afwezigheid Bart, Jurjen en Christian hadden we minder opties als anders, maar je moet roeien met de riemen die je hebt. De eerste helft had veel weg van een zomeravond partijtje, de teams hielden elkaar goed in evenwicht en er waren over en weer niet super veel kansen. Voor rust kwam wel de 1-0 op het scorebord, dit doordat een hoge bal voor het doel van SDS niet goed kon worden weggewerkt. IJVC kwam zo ietwat (on)gelukkig op voorsprong. Het plan was om in de tweede helft de zaak wat scherper aan te pakken, dit pakte echter anders uit: IJVC had duidelijk het betere van het spel en dwong ons steeds verder naar achteren te voetballen. Ook omdat het middenveld onvoldoende vat op het spel kreeg, kwamen er steeds meer kansen voor IJVC, dit leidde tot een 3-0 voorsprong. In de laatste fase van de tweede helft leek SDS nog even het licht te zien, dit leidde ook tot de tegentreffer, dit was tevens de eindstand: 3-1 in het voordeel van IJVC.
Het grootste deel van de eerste helft en de laatste fase van de tweede laat zien dat er meer voetbal inzit dan er vandaag uitkwam. Kwestie van goed trainen, positief blijven en kop ervoor houden. De punten zullen dan vanzelf komen.
Kortom: gisteren is geweest, nu maar weer vooruit kijken….
Groet, ab

EBC Delfstrahuzen D2 – SDS D2     8-1
De wedstrijd van de drie H’s: Honger, Heet en Hoofdpijn. Twaalf uur is voor de mannen  en vrouwen van D2 niet de meest ideale voetbaltijd: Zowel aanval, middenveld als verdediging werden door hongerklop en dientengevolge hoofdpijn geklopt. De debuterende leider kreeg van de technische en tactische missers eveneens hoofdpijn. Toch werd er om de eer van een doelpunt geknokt, wat door doorzetten van Jorrit goed lukte. Komende weken gaan we er weer fris tegen aan. Gelukkig weer om 9.00 uur: Moarns let de hiele dei let……
Tjerk

Joure E3 – SDS E1
Vandaag de uitwedstrijd tegen het altijd lastige SC Joure.
In de eerste helft waren beide teams goed aan elkaar gewaagd ,en wist joure te scoren en kon die stand tot het rustsignaal vast houden.
SDS had in de eerst helft een paar goede kansen maar die gingen allemaal net naast of over.
Na de rust wist Yward de stand weer gelijke hoogte te brengen.
Uit een corner maakte Gershom  het tweede doelpunt voor SDS.
Er werd door de spelers hard gewerkt en dit veel energie vergde vroegen sommige spelers of ze mochten worden gewisseld om weer wat op adem te komen.
Door  nog twee doelpunten van Yward werd de eindstand 1-4.
Willem Hazewindus

SDS E3-WORKUM E3  4-2
De derde overwinning op rij voor SDS E3.
We kwamen wel in de eerste helft achter te staan met 0-1 alleen door twee hele mooi uittrappen van Jan Sijtsma naar Wytse Yntema kon hij ook twee keer scoren,en daardoor stonden we in de eerste helft voor met 2-1. Na het tweede doelpunt van Wytse floot de scheids direct af en gingen we om een glas limonade.
Na rust gingen we goed van start maar door een foutje in de verdediging scoorde Workum de gelijkmaker. Door de keeper van Workum die groot en zeer goed keepte bleef het lang spannend.
Maar toch door een snelle uitval en goed over te spelen werd het door Kees Van Der Horst      3 – 2. Door Wytse Yntema werd het ook nog 4 – 2 en was de overwinning binnen en zijn we medekoploper met 9 punten uit drie wedstrijden.
Volgende week zaterdag 26 september spelen we uit tegen Bakhuizen E2 om 9.00 uur.
Groetjes,
Arnout Meijer

Gorredijk F 3 – SDS F2
Vandaag stond de uitwedstrijd tegen Gorredijk F3 op het programma. Omdat we nog een beetje aan elkaar moesten wennen ging het in het begin wat moeizaam. Gorredijk kreeg in de eerste paar minuten een paar hele grote kansen. Maar onze keeper Rimmer deed het goed met een paar heel belangrijke reddingen. Ook onze achterhoede spelers Tjalling en Jasper speelden goed, maar konden niet voorkomen dat de snelle spitsen van Gorredijk een aantal keren alleen voor onze keeper Rimmer kwamen te staan. We stonden al snel met 2-0 achter. Toch vond ik SDS steeds beter in de wedstrijd komen, met name op het middenveld met een fysiek sterk spelende Sijmen. Daarom heen met technisch goede spelers als Jurjen en Aiso ging het steeds beter lopen. Gorredijk kreeg natuurlijk ook nog een paar kansen en die gingen er ook allemaal in. Halverwege de eerste helft was de stand 4-0 geworden. SDS ging lekker door met voetballen met Tjitse en Rutger op het middenveld, die lekker fanatiek en goed speelden. Ook Micheal had het goed op z’n heupen en slalomde met gemak door de verdediging van Gorredijk. Hij kreeg daardoor ook nog een flinke tik op zijn knie van een tegenstander, maar gelukkig kon hij wel door voetballen. Een doelpunt van ons kon niet uitblijven en die viel dus ook nog voor rust, 4-1. De tweede helft was eigenlijk nog beter dan de eerste helft, met meer balbezit voor SDS. Alleen Gorredijk kwam nog een aantal keren alleen voor de keeper en dit werd genadeloos afgestraft. Eindstand 8-1. Een geflateerde eindstand omdat ik vond dat SDS qua veldspel zeker niet de mindere ploeg was. Ik weet zeker dat er met goede trainingen veel meer uit deze ploeg is te halen en dat ze straks echt wel wedstrijden beginnen te winnen.
Theo (reserve-leider SDS F2).

SDS F4 – Oudega/HJSC F3
Nei 3 wiken wie dêr dan de earste winst fan SDS F4. Sy kamen al gau mei 2-0 efter, mar fjochten as liuwen foar de 3 punten. Dit soarge derfoar dat sy noch foar de rêst 2 doelpunten makken en mei 2-2 de boks yngienen foar limonade. De limonade die de jonges goed en Oudega/HJSC wist net mear wêr ’t sy it sykje moasten. Úteinlik waard it sels in dikke 5-2 oerwinning foar SDS F4 sadat alle jonkjes laitsjend op de foto koenen. De taskôgers gienen ek tefreden nei hûs, want sy seagen in prachtige wedstryd tusken 2 ploegen dy ’t moai oan elkoar weage wienen.