10:00 TOP’63 E2 – SDS E3  2-3
10:15 Udiros F2G – SDS F3  6-2
10:30 Sleat F2 – SDS F4  11-1

SDS1 – Minnertsgea 1     1-2  (foarloapich)
Nei twa wedstrydsneonen hat SDS 1 noch net in wedstryd útspile. De skiedsrjochter fan tsjinst foel nei 68 minuten út. Skelte Anema skoarde it SDS doelpunt.

Urk 3 – SDS  2      3-3
SDS stie in kertier foar tiid foar mei 1-3 foar, mar bûtenspuldoelpunten soargen foar in 3-3 einstân. Robert, Jildert en Mark skoarden.

SDS 3 – Delfstrahuzen 2    0-3
Wij ferwachtsje in útlis fan de lieders.

Top 3- SDS 4        0-0
De nul hâlde wie it motto. Dat hie net foar de foarhoede telle moatten. Dikke kansen waarden net fersulvere.

SDS 5 – CSL 5       7-3
Jappie Wijnia skoarde dan wol 5 kear mar de man fan de wedstryd wie Ype Tiemersma. Hij like sneontemiddei befrijd fan in tinkbyldige ketting. Hij wie hielendal los en al dy opsparre enerzjy brûkte hij om djip te gean, frij te rinnen, foarsetten te jaan en twa kear te skoaren. SDS 5 stie justermiddei as in hús. Efteryn soarge Robert Hoekstra foar de rêst en fia de fleugels waarden prachtige oanfallen opsetten. En dizze kear wie men net te beroerd om de bal in kear ôf te jaan. Sa koe Jappie dan ek 5 kear skoare. Bij it skoft 5-2 en mei de einstân 7-3 wie lieder Eddy tige tefreden. “Ik seach de foarm fan Skylge en dat koe hast net oars mei de winners fan Skylge derbij”
It wurd kampioen foel juster sels yn de neisit en lit ús sizze dat it ek wol ris in kear tiid wurdt.

SDS 6 – Blauw Wit 9     6-2
Leandro (2), Bram (2) , Jan Bouke en Thomas skoarden.

Heeg /YVC Da 1- SDS Da2
Famke’s hawwe hjoed mei 2-0 wûn tsjin Heech! Eerste goal is makke troch Sieta, en twadde had Jitske skoard. Helaas bin er ek 2 goals afkeurd, en soms net terôcht, in pracht goal fan Amarins, en noch ien fan Jitske mei een prachtige foarset van Myriam.
Tryntsje het har knibbel draaid, en is nei de sikebûch yn Snits gongen. Letter foto’s hjirfan. We hope dat it mei falt!
Sjoukje Bruinsma

Makkum B1 – SDS B 1
De seizoensstart van B1 verliep met horten en stoten: er werd goed getraind, de opkomst is goed te noemen, leuk ploegje. De twee bekerwedstrijden lieten een wisselend beeld zien, de eerst competitiewedstrijd tegen Mulier moest worden uitgesteld.
Afgelopen zaterdag was voor B1 de start van de competitie, thuis tegen Makkum.
Het was niet duidelijk wat je moest verwachten, Makkum had haar bekerrondes met (dikke) winstcijfers afgesloten, de eerste competitiewedstrijd werd ook met 6-2 aan de zegekar gebonden. Dat ze met 3 punten uit Easterein zouden gaan lag dus in de lijn der verwachtingen.
Als team hebben we afgesproken dat voor bezoekende teams het begrip ‘SDS uit, altijd lastig’ een gegeven wordt. Dit betekent dat wat er ook gebeurt, we onze huid zo duur mogelijk verkopen.
Aanvang wedstrijd: Makkum had fysiek (lengte en bouw) gemiddeld iets meer dan SDS, direct was ook duidelijk dat ze individueel technisch ook wel wat konden. Ook was duidelijk dat zij erop rekenden de 3 wedstrijdpunten mee naar Makkum te nemen. Echter het collectief van SDS hield stand, Makkum kwam in het eerste kwartier niet aan scoren toe. Dit speelde SDS in de kaart, want de frustraties in het veld (en de zijkant) liepen steeds meer op en SDS werd van tijd tot tijd gevaarlijk in het doelgebied van Makkum. Door de rust te bewaren kon SDS heel goed meedoen, over en weer waren er kansen. Vlak voor rust moest Wietse uitvallen met een gekneusde teen en door een wonderlijke redding van keeper Gerrit gingen we met 0-0 de rust in, al een prima resultaat.
Door het wegvalen van Wietse moesten er wat omzettingen plaatsvinden, en ook het uitvallen van Feiko in de 2e helft (rugblessure) vereiste aanpassing. Echter dan komt ook de ware kracht van B1 naar boven: als team de taak oppakken, met elkaar ervoor gaan, geen gezeur en de mouwen omhoog. De meeste en beste kansen waren voor Makkum. Hun spitsen waren vandaag niet voldoende scherp, maar ook Gerrit stond scherp en betrouwbaar te keepen, een compliment waard! SDS kon door snelle en verassende aanvallen reglematig gevaarlijk worden, we misten echter nét even het laatste stukje mazzel en power voor een doelpunt. Eindstand 0-0, een veelbelovend punt!!
Het team als geheel verdient een compliment voor de inzet, in het bijzonder moeten even genoemd worden:
Bart; de tegenstander werd ‘gek’ van hem, Bart speelde een puike wedstrijd
Klaas Bouke; kwam er in de 2e helft in, voerde zijn taken op het middenveld heel goed uit, zorgde geregeld voor passes waardoor SDS gevaarlijk kon worden.
Jurjen: moest noodgedwongen linksback spelen door het uitvallen van Feiko, pakte dit geweldig op, de vleugspelers moesten soms 2 of 3 keer extra om hem heen…..
En natuurlijk de toekomstige aanwinst Rick: letterlijk waterdrager, teamplayer, was er bij. Was ook bereid om in de 2e helft als assistent scheidsrechter op te treden (blessure Jaap).
Groet, leiders B1

Joure D2 – SDS D1
Na een onwennig begin, waarin Joure duidelijk de betere ploeg was, vlogen er opeens twee goals in aan de zijde van SDS. Prima goals, van Habtamu en Wiebe. Hierna controleerde D1 de wedstrijd en scoorde door Habtamu en Jorrit nog twee doelpunten erbij . De eerste overwinning werd hiermee veilig gesteld. Aan het einde van de wedstrijd, na de 1 – 4, sloeg de valm nog even fors in de pan. De scheidsrechter loste dit prima op door twee spelers, van elke kant één, even een afkoelingsperiode te gunnen. Een raar slot, wat eigenlijk niet bij het huidige D1 past, maar wel in het leerproces opgenomen kan worden.
Tjerk

SDS E1 – Scharnegoutum E 1
Na het verlies van vorige week waren we vast besloten om nu 3 punten binnen te halen.
Het ging in het begin gelijk op tot dat Scharnegoutum met een beetje een geluks goal op voorsprong kwam. Dit lag niet in onze planning. We moesten weer volop aan de bak maar we konden de achterstand niet goed maken, sterker nog Scharnegoutum scoorde
nog 2 doelpunten. We hebben gedaan wat we konden maar het mocht niet baten, eindstand 0 – 3.
Alle hoop maar op volgende week zetten tegen Joure.
Gr. Oene Bauke

TOP E2 – SDS E3
Hallo, het was heel spannend want TOP was best goed maar wij scoorden wel en zij niet. En de scheidsrechter floot te vroeg af en toen was het 2-1 en toen moesten we toch nog verder spelen en toen scoorden ze en was het 2-2 en dat was niet leuk en toen dacht ik we moeten een doelpunt maken en ik ging een paar voorbij en gaf een voorzet en Wytse scoorde in de laatste paar seconden en wonnen we moet 2-3. En de eerste 2 doelpunten heeft Hendrik gemaakt. Doei en groetjes van Peter Hoogerwerf, E3 .

Udiros F2 G – SDS F3
Al na 30 seconden keken we tegen een achterstand aan. Verder konden we goed partij geven, maar met slechts 7 spelers en geen wissel werden de ruimtes toch te groot.
In de tweede helft scoorde Stijn nog 2 keer.