Seleskjes sneon 8 maart
7 maart 2008
Weppers – snein 9-3
8 maart 2008

Hawwe jim útslaggen, eigen doelpunten, miste strafskoppen, moaie ferhalen , ferslagen of oare nijtsjes, mail it nei ús adressen

SDS 1 – Overzwaluwen 1    0-0
Bij SDS deden twee vaste krachten niet mee n.l. Schelte Anema, wintersport en Tjipke Klaas Okkema. Tjipke is eigenlijk een onmisbare schakel in het elftal. Hij kan zogezegd de wedstrijd lezen, maar gisteren hebben ze zijn verstandskiezen getrokken en dus zal het lezen van de wedstrijd nu wel gebeurd zijn. Deze twee spelers werden vervangen door Arjan Posthumus en Henk Postma. De eerste 25minuten van de wedstrijd speelde SDS prima maar daarna zakte het bij SDS helemaal in. In een matige tweede helft was Oeverzwaluwen beter. In de 2de minuut een buiten spel doelpunt van Hendrik de Jong. De 3de min een grote kans van Tsjalling Sikma.. Een paar minuten daarna kreeg SDS een vrije trap die door keeper Broer Wiebe de Ringh prima uit de bovenhoek werd gehaald.In de 20ste minuut kwam Bart van der Veer vogelvrij voor het doel maar Jaap Toering tikte de bal corner. Kort daarna een heel goede aanval van SDS uit een voorzet van Henk  schoot Anne Stenekes net over. Direct daarna kreeg Oeverzwaluwen weer een heel beste kans, maar deze werd perfect gestopt door Jaap Toering. Keeper Jaap Toering was vandaag ver weg de beste speler van SDS. In de tweede helft kreeg Oeverzwaluwen nog twee heel grote kansen.Leo Wijnsma schoot net naast en de tweede kans was voor Ype Haytema  maar deze belandde op de lat. Met 1 punt moest SDS vandaag dik tevreden zijn.

Siem Sikma.

SDS 2 – Genemuiden 3      1-0

SDS nog steeds vechtend tegen degradatie moest aantreden tegen de koploper. Trainer Hylke Schrale gaf voor de wedstrijd aan Genemuiden niet te laten voetballen en niet in te gaan op provocaties van hun kant.

Vanaf het 1ste fluitsignaal van de sterke arbiter Germ Veldkamp uit Stiens had SDS het beste van het spel. Van achteruit werd goed opgebouwd en met name de wisselpass werd goed uitgevoerd door een sterk spelende Feite.

Genemuiden werd van het kastje naar de muur gestuurd en op geen enkele manier bleek dat het hier een wedstrijd was van de koploper tegen een degradatie kandidaat.

Het was een wedstrijd met weinig kansen. Wichard was een enkele keer gevaarlijk door zijn snelheid maar had net geen geluk bij de afwerking. Na ongeveer een half uur kreeg SDS een vrije trap vanaf de rechterkant die door Hjalmar op het hoofd werd gelegd bij Remco die de terechte 1-0 aantekende. Blijdschap en gerechtigheid. Genemuiden kon hier eigenlijk niets tegenover stellen en werd het al gevaarlijk dat stuitten ze op de sterk keepende Marten Faber. Na de goal viel SDS iets terug, het tempo van de wedstrijd werd lager en dat was in de 2de helft ook zo. Tja dat speel je Genemuiden in de kaart, een oude ploeg die gebaat is bij een laag tempo.

Ook in de 2de helft werd er weinig weggegeven door SDS maar de goede voetbal was verdwenen. Het was werken en nog eens werken en dat gebeurde met een hartverwarmende inzet. Genemuiden werd steeds geïrriteerder. Via provocaties zowel verbaal als fysiek probeerde ze SDS uit het spel te krijgen waarbij mn de nr 9 van Genemuiden een grote voorkeur had om verschillende spelers van SDS (mn Jeroen moest het ontgelden) in het kruis te knijpen. Een kwartier voor tijd maakte Stefan een stevige sliding waarop een speler van Genemuiden hem sloeg. Zowel Stefan in plat Rotterdams (he scheid, hij slaat me voor mijn bakkes, dat is rood), als Klaas Overal (hy sloech him foar syn holle) wezen de scheidsrechter op dit gebeuren en die kon niet anders dan de rode kaart trekken. Zonder al te veel weg te geven hield SDS de 3 punten in Easterein en deed hiermee erg goede zaken.

Inmiddels staat het elftal als een huis, worden er weer kansen gecreëerd en wordt er weinig weggegeven.

Als Jeroen Brouwer nu ook nog stukjes over de wedstrijd gaat schrijven…….

Harkemase Boys 3 – SDS 3       0-2
SDS mocht op it haadfjild yn Harkema oantrede. Twa supporters fan de Boys op de tribune, want de rest wie bij it earste yn Hoogeveen. Troch in doelpunt fan Jentsje Jorritsma wûn SDS. SDS 3 trede oan sûnder de routiniers. Dennis Dijkstra wie lêste man en hie nei ôfrin noch lucht oer.

Top 3 – SDS 4     2-2
Neffens Rudy Dijkstra, dy’t oer it ginneraal wol in objektive miening hat,  hie SDS iets mear fertsjinne. Gerlof Veldstra skoarde in doelpunt en Gearard Posthumus makke út in strafskop yn de lêste minút gelyk.

SDS 5- Nok 4     0-0
It earste kertier wie foar SDS mar dêrnei wie it in gelyk opgeande striid. Kanskes wiene der oan beide kanten.
Opfallend wie it feit dat trije spilers fan SDS (Ids, Tjeerd, Sybren) mei blessures it fjild ferlitte moasten wylst it sportive striid wie.

Jubbega A 1 – SDS A1    6-4
4 doelpunten meitsje en dochs noch ferlieze. De doelpunten wiene fan Freek (2) Jacob en Johan

St Anne B1 – SDS B1     7-0
Hjoed binne we yn St Anna west en ha der mei 7-0 ferlern (rêst 1-0). De mannen ha wer dien wat hja koenen mar it siet net altyd mei. Dat is ek it ferhaal fan it seizoen.
In seleksje fan 16 spilers, mar de A-junioaren hienen personiele problemen en Andries is mei west.
Wytse L. en Broer J. wienen blessearre en Elger en Ronald wienen der dit kear ek net by.
Lokkich koenen we spilers fan C1 brûke. Kristian, Eddy en Ayanle binne mei west.
Tige tank derfoar jonges! Ek tank oan Anne Hallema. Earst mei D1 fuort en doe mei B1 yn it plak fan Turksma.
Hy hat de twadde helte ek noch efkes flagge.
Takom wike thús tsjin GAVC. We hâlde de kop derfoar en besykje mei de jonges de wille der yn te hâlden.
Oant no ta slagget dat aardich en dat is foaral de fertsjinste fan de jonges sels.
It ferslach

SDS E3 – Arum E1

Wy hiene in wedstriid tsjin Arum E1. De 1e helte wiene wy better dan Arum. Wy spilen hiel goed oer en roenen hiel goed fry.

Yn de rust stoenen wy 2-0 foar. De 1-0 waard makke troch Jorrit V. en de twadde goal waard makke troch Piter. De leiders/treners/coaches wiene hiel tefreden yn de rust. Yn`e twadde helte makke Koen mei in hiele mooie stif oer de kieper de 3-0. Doe makke Piter noch de 4-0 en doe sakten wy hielendal yn. Elsenien woe skore en wy ferjitten haast te ferdegjen. Sa wie it 4-3 en de tredde goal fan hun wie net een terrechte. Want ien fan Arum wie trochbrekt en Gerwin slide op de bal maar de skeids sei dat it in frije trap wie en dêr skoarde hun troch. Op it lèst lyke it wol rugby! De leider fan Arum seurde de hiele tiid op de skeids en dat heard net sa. Yn de lèste minuut scoorden wy toch noch de 5-3 troch Piter. In moai begjin fan de kompetysje.