Útslagen sneon 28-2

Seleksjes sneon 28-2 (ynkl. froulju)
27 februari 2009
Weppers snein 1-3
1 maart 2009

Mail de útslach, in koart ferslach en bijsûnderheden, eigenaardichheden, apartichheden, nuverheden en oare wissichheden nei dizze adressen.

    útslach
12:30 SDS 4 – Bolswardia 4

 1-3

14:30 SDS 5  – Foarut 3

 8-3

16:15 SDS 6 – Blauw Wit ’34 10

 2-5

14:30 SDS A1 – NOK A1

 5-1

10:30 SDS B1 – Mulier B1

 4-1

9:00 SDS D2 – RES D3

 5-2

9:00 SDS E2 – Zeerobben E2

 0-13

9:00 SDS E4 – SneekWit-Zwart E9

 13-0

10:00 SDS F2 – Dronrijp F2

 0-10

10:00 SDS F4 – Warga F4

 1-7

19:00 OudegaHJSC C1 – SDS C1

 1-4

14:30 Nijland 1  – SDS 1

 3-1

14:30 ONT 2  – SDS 2

 ôflast

11:00 Workum C2 – SDS C2

 5-3

11:00 SneekWit-Zwart D2 – SDS D1

 3-1

12:30 Oudega DA1 – SDS DA1

 8-1

14:15 Jacob St. DA1  – SDS DAJ

 5-0

10:00 Waterpoort Boys E1 – SDS E1

 0-15

9:15 SneekWit-Zwart E7 – SDS E3

 1-2

10:15 JV Bolsward F3 – SDS F1

 0-8

9:00 IJVC F3 – SDS F3

 4-2

Nijland 1 – SDS 1 3-1
SDS kaam mei gelok al nei 2 minuten op foarsprong. Arnoud Koster knalde fanôf in meter of 30 knap mar it skot like te kearen. De keeper fan Nijlân grypte mis en it net trille. De rest fan de earste helte drukte SDS wol wat, mar gefaarlik waard it nea. De grutste kâns krekt foar de rêst wie foar Nijlân. Allinnich foar de keeper en skoften tiid faalde Nijlân echter.
Yn de twadde helte drukte Nijlân SDS sa no en dan fier werom. Echte kansen levere dit net op oan ’t 10 minuten foar tiid. Man fan de wedstryd, Douwe Posthuma, hie in grut oandiel yn de 3 goals dy ’t yn de lêste 10 minuten noch foelen.
Sjoch
hjir foar it útgebreide ferslach fan Siem Sikma.
Sjoch foar foto’s fan dizze wedstryd op de
side fan Henk Bootsma.

ONT 2 – SDS 2 gie net troch
Fannemoarn is de leider fan SDS 2, Tinus Hoekstra, nei it sikenhûs rekke. Yn oerlis mei ONT is dêrom beslúten om de wedstryd tusken ONT 2 en SDS 2 net trochgean te litten. De wedstryd tusken ONT 2 en SDS 2 is dus ôflast.
Út betroubere bron hawwe wy ynmiddels fernommen dat Tinus heechstwierskynlik in ferwaarloasde longontsteking hat. Hy leit yn it sikenhûs fan Snits.

SDS 3 – VVI 2    2-6
Wy ferwachtsje fan ‘e wike noch in treurich ferslach fan Sjoerd.

SDS 4 – Bolswardia 4   1-3
Yn de earste helte kaam Bolswardia mei 0-2 foar. Dat wie net echt nedich , mar it wie wol sa.
Yn de twadde helte like it der op dat SDS der bij komme koe, mar fierder as in doelpunt fan Bas  de Haan kaam de ploech net. Hendrik Engbrenghof hie in moaie kleur skuon oan.

SDS 5- Foarút 4   8-3
Trij doelpunten tsjin en dochs noch winne. Dat seit wol wat……. Doelpunten wiene der fan Jappie (2), Harm Auke (2). Jelmer (2), Ype en Sipke .

SDS 6 – Blauw Wit 10    2-5
Tsjin it skimerljocht oan einige de wedstriid. Douwe (it earste SDS 6 doelpunt) en Bram skoarden foar SDS.

St Jacob Da – SDSDaJ
Ergens in wijde wereld ligt er een voetbalveld van st Jacob. Andre vond het leuk om met een achterbank vol meiden even een ritje door friesland te maken en kwam daardoor wat later aan dan de rest van het team. We hadden er zin in en wisten lang de 0 vast te houden. Pas na een half uur werkvoetbal scoorde st jakob voor het eerst. Helaas moest Amarins al uitvallen vanwege haar liesblessure, maar  Marije de “Fries” nam haar positief alvanouds over. Na de thee scoorde st jakob de 2 – 0 en gaf ook onze rots in de branding Tarina aan niet verder te kunnen. (ook haar lies) Marije H wisselde haat spits plekje in voor onder de lat en keepte een gedegen tweede helft. Je moet het maar even doen. st Jacob had het moeilijk en wij creeerde genoeg kansen, maar helaas het zat niet mee. Door de geblesserde en de daardoor genoodzaakte wisselingen werd het toch nog 5 – 0. Een beetje vertekend beeld want een stand van 2 – 1 was meer terrecht geweest. Toch werd er zeer goed gevoetbald en was zelf onze grens van de B1 zeer te spreken over de manier van spelen. Zaterdag thuis spelen we tegen Nieuweschoot om 12:45, zou “het” dan gebeuren !!!! Kom gerust kijken en mis het niet. Famkes petje af voor jullie inzet het was van grote klasse. tot dinsdag.
 
groetjes, Andre Christiaan.

SDS A1 – Lemmer A1
NOK wie foar ús hjoed in ideale tsjinstanner tochten we sa. Se stienen twads fan ûnder en we hienen der 2-6 wûn. It kaam ek sa út. We spilen de earste helte in prima wedstriid. We begûnen yn in ûntspannen sfear oan de wedstriid, mar yn it fjild stienen alle spilers op skerp. De hiele earste helte kaam NOK der net oan te pas. We wienen gewoan folle better.
4”, in frije traap komt fia Jort by Bauke Jan die strak foarset op Wytse, die breed leit op Andries en die tikket mei rjochts 1-0 binnen.
5 minúten letter wurd it 2-0 as Wytse út in frije traap fan Freek de bal werom leit mei de holle op Jacob die fia de keeper yn sjit
Wer in  strakke foarset fan Bauke Jan wurdt troch Wytse moai yntikke, 3-0. Ut in korner fan Freek kopt Jort de bal hurd en strak yn lâns de goede keeper fan NOK.
We geane de rêst yn en it is drok yn de klaaikeamer. De 2e helte is net te fergelykjen mei de earste. NOK hie it earste kertier it inisjatyf en krige in soad kânsen. It wurd nei 8 minúten 4-1. Nei 65 minúten wurd Jort, dea-op, wiksele foar Kristian. Moai dat hy der wer wie en ek moai dat heit oan de line stie. Wytse giet der (70”) út en der foar komt Stefan der yn. Beide B-junioaren dogge it goed. Ut in penalty skoart Freek de 5-1. Kompliminten foar it team foar de earste helte en de hiele wedstriid foar foaral de ferdigening!
Klaas

SDS B1 – Mulier B1 4-1

Om 10:30 begint de eerste wedstrijd van SDS B1 na de winterstop. Na een stevige warming-up en de nederlaag van de eerste wedstrijd tegen Mulier nog in ons achterhoofd, gaan we vol goede moed het veld op. In de eerste helft van de wedstrijd weet SDS veel goede acties te maken. Maar helaas worden deze kansen niet afgemaakt, en blijft de score slechts 0-0.

Na een bakje thee en een peptalk van de coaches gaat SDS voor de 2e helft. En blijkbaar heeft de peptalk wonderen verricht. Vlak na het begin van de 2e helft weet SDS al meteen te scoren. Niet veel later valt het 2e doelpunt voor SDS, 2-0. Maar Mulier is niet gekomen om te verliezen, en weet nog een doelpunt te maken. Dit is echter niet genoeg om de wedstrijd te winnen, en bovendien scoort SDS daarna nog tweemaal. De uiteindelijke score wordt hierdoor 4-1.

Een mooie overwinning voor SDS B1, vooral omdat we de vorige wedstrijd tegen Mulier onnodig hebben verloren.
Jouke Rispens

Oudega C1 – SDS C1
SDS C1 opent degelijk in het nieuwe jaar.
Oudega W. Vrijdagavond heeft SDS C1 de aftrap voor de 2de competitiehelft genomen. Wij moesten het uit opnemen tegen Oudega. Onder kunstlicht, wat voor ons een nieuwe ervaring was, mochten wij om 19:00 uur aftrappen. De selectie was bijna compleet enkel Jurjen heeft nog last van zijn liesblessure.
Vanaf het begin controleerde SDS het spel, er werd erg goed gecoached en door middel van goed combinatievoetbal werd er door Christian al vroeg in de wedstrijd de stand op 0 – 1 gezet. Een loeihard schot met links en ook nog in de kruizing, de assist was voor rekening van Feiko. Niet lang daarna scoorde Marcus (een erg gevaarlijke spits) de 0 – 2 en de 0 – 3.
De eerste helft heeft SDS uitstekend voetbal laten zien zowel verdedigend als opbouwend.
Erg goed om te ervaren dat er vanuit rust en concentratie goed overzichtelijk gespeeld werd.
In de rust hebben we de spelers gewaarschuwd voor een felle aanzet van Oudega in de 2de helft. Dit bleek ook uit te komen.
Het spel van SDS was minder verzorgd waardoor er meer balverlies werd geleden. Dit leverde Oudega nog geen concrete kansen op. Wietse heeft er voor gezorgd dat de verdediging perfect stond.
Al snel konden wij de voorsprong door een doelpunt van Jesse (jawel, goed gelezen Jesse) uitbouwen tot 0 – 4. Deze stand gaf erg veel zelfvertrouwen waardoor er slordiger werd gespeeld. Dit gaf ruimte en kansen voor Oudega, die een ervan kon benutten en de einduitslag 1 – 4 is geworden. De complimenten waren er van de vierhoofdige leiding voor het hele team.
Al met al een verdiende en veelbelovende overwinning waardoor we volgende week met vertrouwen de ontmoeting met IJVC thuis tegemoet zien.  
Jaap


RES D2 – SDS D2
SDS d2 moest vanmorgen de eerste wedstrijd na de winterstop tegen res aantreden.
Na een paar goede trainingen hadden de jongens en meisjes er echt zin in, sommigen waren zelfs zenuwachtig.
En dat bleek wel na een paar minuten want we stonden binnen een paar minuten met 2-0 achter.
Maar zonder enig gezeur zetten ze de schouders er onder en bogen de achterstand met de rust om tot een 3-2 voorsprong.
Er werd heel leuk gevoetbald en er waren zelfs een aantal zeer fraaie combinaties te bewonderen tussen
Bote, Rienk, Ramon en Almar.
Achterin ging het ook uitstekend met Dagmar, Jan Fokko en Jesse, en Maricela speelde voor het eerst mee maar dat was niet te merken, keurig.
Sietse en Krist werkten zich een slag in de rondte op het middenveld en Marco hield zijn plekje ook mooi schoon.
Wietse keepte uitstekend, de 2 tegengoals waren niet zijn fout, verder een prima partij gekeept.
Iedereen deed zijn uiterste best en we wonnen de wedstrijd met 5-2.
Almar scoorde 5 x na zeer mooie aanvallen en staat nu op 16 goals, iets wat niet lukt zonder goede passes, dus is het de verdienste van iedereen.
Jongens en meiden, super gespeeld vandaag, een dik verdiende overwinning.
Boudewijn.

SDS E3 – SneekWit-Zwart E3 2-1
SDS  E3 heeft gewonnen met 2-1 tegen Sneek Zwart Wit .De eerste helft was het 1-1 en toen was het rust. En na de rust maakten Riens  een doelpunt en een paar minuten later maakte Jesse een doelpunt. En toen ging iedereen de verdedigers helpen?
En toen hadden wij gewonnen.
En toen zeiden wij het is stil aan de over kant en Tineke zij sst. En toen moesten wij penalty’s schieten en Alice was de hele wedstrijd keeper. En ze heeft maar een goal door gelaten en dat was al heel knap. En in de e3 zitten Solomon Hans Alice  en EvertDouwe en JanDouwe en Roan en Simion en  Jesse  en Riens en Jochem
En bij de wedstrijd waren de supporters Tineke en Eddie en Bertus en  Siebren
gr Solomon de Hoop    en gr Hans Bootsma 

SDS E4 – SneekWit-Zwart E9 13 – 0
De jongens van E4 zijn zeer goed gestart na de winterstop, de tegenstander werd maar liefst met 13-0  opgerold. Door zeer goed na elkaar over te spelen in de eerst helft werden er al 7 doelpunten gescoort. De tweede helft werden er nog eens 6 doelpunten in geprikt. Doelpuntenmakers waren Yward 6 keer  gisteravond nog supporter bij PSV- Heerenveen en goed van de profs had afgekeken hoe ze scoorden en hierdoor zelf mooie doelpunten heeft gescoord o.a door een kopbal. De andere doelpunten werden gescoord door Tom 3 keer,Robbin 2 keer, Johannes en Idsert beide 1 keer. 
Willem

JV Bolsward F3 – SDS F1
Eindelijk het is weer zover we hebben weer eens een wedstrijd, we moeten tegen J.V. Bolsward F3.
Ik was vanmorgen eerste helft keeper, aanvoerder en ik mocht het stukje schrijven. We begonnen goed want in de eerste minuut viel de eerste goal al Jelmer maakte hem. Daarna maakte Wytse de 0-2 en de 0-3 en de 0-4 we waren dus goed bezig. Voor de rust maakte Kees nog de 0-5 en Wytse de 0-6. Toen was het rust, en ruilden Wytse en ik van kleren en werd Wytse de keeper. De tweede helft was Bolsward al wat beter geworden, en de scheids hielp hun ook wel een beetje vond ik. Toch scoorde Hendrik de 0-7 en maakte ikzelf nog de 0-8. Dus we hebben wel vet gewonnen. We hebben er ook een nieuwe speler bij want Jiska is er mee gestopt voor haar is Jerryt in de plaats gekomen. Nou die kan het ook wel. Het was een leuke wedstrijd en vanmiddag ga ik naar Nijland SDS kijken met Jelmer mijn vriend dat gaan ze winnen met 0-2 dat voel ik,  ik ben net de mask.  
Groetjes Jan Sijtsma

SDS F4 – Warga F4
Na wekenlange voorbereiding was het vandaag zover. De eerste wedstrijd van F4. Helaas moesten Eljer Wiersma en Michiel Zuidema afzwemmen.
Gelukkig bleven er nog 8 helden over. De opstelling bleef tot op het laatst geheim. Zouden we 2-3-1 spelen of 2-2-2? Het werd uiteindelijk de meest gespeelde opstelling bij de F-jes derde klasse, 0-0-6.
Mark Klijnsma begon op goal. Na de aftrap ging het spel alle kanten op. Helaas maakte Warga de 0-1. Hoe zouden de mannen met de tegenslag omgaan? Dat antwoord kwam al snel. Douwe Jan Leijenaar kwam mooi vrij voor de goal en scoorde 1-1. We konden echter niet doordrukken en Warga maakte handig gebruik van het gebrek aan organisatie achterin. 2-1. Vrij snel daarna werd het ook nog 3-1. Wel kregen we genoeg kansen. Maar de bal wou er niet in. Stijn Schildkamp had de “anschluss” treffer op z’n schoen, maar hij faalde oog in oog met de keeper. Chico Demmenie werd geplaagd door een vervelende blessure opgelopen op de training. Hij moest helaas uitvallen. Aan het eind van de eerste helft bleek dat het voor de goal van de tegenstander hangen te veel energie kostte en Tsjerk Ebbinge ontpopte zich als een echte Italiaanse verdediger. Hij kwam zijn eigen strafschopgebied niet meer uit.
Na de rust bleek als snel dat de ranja Warga beter gesmaakt had dan SDS. Het doel werd nu verdedigd door Stijn en Chico stond weer in de basis, maar ook dit kon de 1-4 niet voorkomen. De wervelende rushes van Dirk Breeuwsma ontwrichtte de verdediging van Warga in deze fase keer op keer. Onze verdediging stond nog na te genieten van dit briljante spel, toen het 1-5 werd. Stan Korbach zorgde er voor dat we weer een keer voor het doel van de tegenstander kwamen. Helaas werd het uit de counter 1-6. Rutger Wiersma probeerde nu de wijze lessen van de trainer Bauke in de praktijk te brengen en meer op balbezit te spelen. Jammer genoeg werd hij doorzien. 1-7.
Na afloop konden spelers, leiders en toeschouwers toch terug zien op een geslaagd debuut. Het was droog, het spel was enerverend en het kan alleen maar beter gaan!
Robert

Fan dizze wedstryd komme der ek noch foto’s.