Seleksjes 3-11
1 november 2012
Weppers snein 4-11
2 november 2012

Mail de útslach, in koart ferslach, foto’s, doelpuntenmakkers, bijsûnderheden, eigenaardichheden, apartichheden, nuverheden en oare wissichheden nei dizze adressen en skilje de útslach efkes troch nei de kantine: 0515-331700.

11:00 SDS C1 – RES C1  2-3
12:00 SDS 4 – Scharnegoutum’70 3  g.n.t.

SDS 1- Heerenveense Boys 1      3-3
De ûnderste tsjin de koprinner. In boeiend potsje fuotbal mei wikseljende kânsen en in moaie 3-3 einstân. SDS gie der hjoed hielendal foar. Der waard fochten foar alle meters, de flaters fan elkoar waarden korrisjeart sûnder earst te protteljen en der kamen kânsen.
De Boys út it Fryske Haachje fuotballen miskien wol makliker mar SDS wie der net fan ûnder de yndruk.
It kaam sels op foarsprong toch Dirk Yde Sjaarda dy’t prachtich ynskeat.
In ûngelokkige aksje fan in SDS-ferdigener yn de 16 betsjutte de 1-1 en dat wie wol wat in domperke.
Nei it skoft giene de HB’s op syk nei in foarsprong en dy kaam der ek. Troch in frije traap waard it 1-2.
SDS moast no wer oansette, steurde op tiid mar krige betiden  ek kounters tsjin. Dat HB dêr neat mei die, soarge foar bliuwende hoop bij de SDS supporters.
De spilers fan SDS stelden de supporters net teloar want it wie úteinlik Wytze Lanting dy’t de 2-2 yntikke. Mei noch in kertier te gean wie der noch fan alles mooglik.
Minút 87 makke HB de 2-3 en efkes like it der op dat it “wermeilegehannensyndroom” wer ta slein hie. Mar in ôfmetten foarset fan Feiko Broersma waard yn blessuretiid noch ynkopt troch Jelmer Posthumus. In moaie punt foar SDS mar noch moaier in bewiis dat se echt wol meidwaan kinne yn dizze klasse at se der echt foar gean.

Zeerobben 2 – SDS 2 1-1
In terjochte útslach nei 90 minuten op kuenstgêrs mei hurde wyn en in bult wetter. Mar moai dat yn de lêste 20 minuten it ljocht noch efkes op koe, want oars hie net ien der in bal mear fan sjoen. Ayanle makke krekt foar de rêst de 0-1 en sa ’n 20 minuten yn de twadde helte makke Zeerobben der 1-1 fan.

DWP 2 – SDS 3 6-1
Tsjin de koprinner koe SDS 3 it earste heal oere goed meikommme, mar nei in bûtenspulgoal en in goal krekt foar rêst foar de Sint-Jutsters wie it iis brutsen. DWP rûn yn de twadde helte út nei 6-0 en allinnich Bote koe mei in perfekte frije traap noch iets werom dwaan; 6-1.

SDS 4 – Scharnegoutum 3 g.n.t.
De tsjinstanner hat te min spilers. Hoe faak hawwe wij dat dit jier al heard?

Sleat 3 – SDS 5 2-3
SDS 5 pakte 3 knappe punten tsjin de koprinner. De oerwinning kan ta stân troch in geweldich optreden fan doelman Gert Jan Hiemstra en 2 doelpunten fan Peter en 1 fan Harm Auke.

JEUGDIG SDS-5 VERSLAAT KOPLOPER IN EIGEN HUIS

Vorige keer kreeg ik nogal wat commentaar dat de verslagen te lang waren dus u krijgt nu een beknopt verslag.

Het zware B-veld in Oosteren begint zijn tol te eisen bij de oude mannen van SDS-5 en dat was met de topper tegen koploper Sleat-3 geen leuk vooruitzicht.
Tjeerd, Wichard, Jappie, Manolito  en Lieuwe-Jan waren alle 5 niet okselfris zodat er een beroep gedaan moest worden op
een jeugdig blik spelers uit de A-junioren en de vedette van SDS-4
Ruurd Visser, hij heeft vandaag meer werk verzet in 90 minuten dan zijn vader in 5 jaar SDS-5 !!!, Sjoerd de Vries en Eeltje Postma kwamen de gelederen versterken en speelden alle 3 een puike wedstrijd.
Er was vandaag echter 1 absolute uitblinker, GERT-JAN HIEMSTRA!!!!!!!!!
Het begin van de wedstrijd was voor de thuisclub die iets gemakkelijker voetbalde maar niet echt gevaarlijk wist te worden.
De beste kansen waren voor ons alleen had Youngster Sjoerd de Vries 2 maal oogkleppen op en zag hij in kansrijke positie 2 maal een medespeler over het hoofd.
De derde keer keek hij beter om zich heen en met een sublieme steekpass zette hij de herboren Peter alleen voor de keeper en die miste niet 0-1.
Dit was ook de ruststand.
Harm-Auke kwam in de ploeg voor de geblesseerde Lieuwe-Jan en vol goede moed begonnen we aan de 2e helft.
Het was wederom Peter die een counter perfect af ronde met een droge schuiver in de rechter hoek en ons op een comfortabele  0-2 voorsprong zette.
En toen Harm-Auke zijn matige optreden toch wist te bekronen met een doelpunt, hij lag meer op de grond dan dat ie bleef staan omdat hij de balletschoenen aan had, de 0-3 op het bord zette leek er geen vuiltje meer aan de lucht.
Hier dacht de scheidsrechter van de thuisclub echter anders over.
Iedere sliding, balverovering van ons werd afgefloten met als gevolg veel vrije trappen tegen.
Hij wist het zelfs zo bond te maken door zijn klokje stil te zetten als Gert-Jan de bal aan de voet had om de bal weer in het spel te brengen, zijn uitleg was SPELBEDERF!!!!.
Door het zeer slechte optreden van de scheids kwamen we behoorlijk onder druk te staan, en het was maar goed dat Gert-Jan in bloedvorm was en de enen na de andere onmogelijke bal uit het doel ranselde anders had de scheids ook nog zijn zin gekregen.
Deze man wilde koste wat het kost de thuisclub minimaal een punt bezorgen en zo kon het gebeuren dat we de 2e helft 57 minuten hebben gevoetbald.
Tot minuut 47 was de stand nog steeds 0-3 en waren Hampie en Peter iets zorgvuldiger geweest dan was die stand verder uitgebouwd.
In de 10 minuten blessuretijd wist Sleat 2 maal te scoren met behulp van de scheids.
Gert-Jan voorkwam in de laatste seconde de gelijkmaker door met en katachtige reflex de bal via de laat over te stompen.
Toen de scheids eindelijk inzag dat het verder geen nut meer had blies hij eindelijk af en konden wij terug met 3 punten naar Oosterend.
We kruipen langzaam naar de top toe door deze verdiende overwinning.

Opvallende zaken deze middag:

– Bertus Bootsma was mee als grensrechter en vlagde een uitstekende pot
– Christiaan Hoekstra maakte deze middag 105 slidings
– Harm-Auke gleed 247,5 keer uit met als hoogtepunt een schitterende uitglijder waar Epke nog veel van kan leren!!!
– Gert-Jan voorkwam 8 zekere doelpunten
– Ruurd en Sjoerd vertelden dat ze nog nooit in een ploeg gespeeld hadden die zo verzorgt en goed voetbalde
– De nazit wederom zeeeeeeeeeeeeeeeer gezellig was

Volgende week om half 3 spelen we thuis tegen CVVO-5

Groet, Wicky

Robur Vr. 1 – SDS Vr. 1 4-2
“Tsjin 12 man koenen wy it net rêde”, sei Pieter Veenje. Hy bedoelde eins; “tsjin 11 froulju en in manlike skiedsrjochter dy ’t dúdlik op de Hârnser hân wie koenen wy net winne”. It waard 4-2. De doelpunten fan SDS waarden makke troch Jildou en Sieta.

In wedstriid dy’t alle kanten ut kinnen hie ,we ha de earste helte net skerp genôch stien mar dat is de twadde helte goed oppakt, ûndanks it ferlies.
Wer it mij omgiet is dat een skiedsrjochter een bepalende factor wêze kin in it ferrin fan it spul, en dat is op terjochte momenten fluitsje net tsjin steande dat we net sûnder dizze mannen kinne mar at je sa graach wolle dat de punten bij de thûsclub bleauwe matte ,fluitsje dan net sa opsichtelijk.
wer ik mei bedoel lit net merke dat je dus sa graach wolle dat de punten dus in eigenhûs bliuwe ,en dat is dus fluitsje op de momenten wer it needsakelijk is en op de momenten wer it spul in foardiel fan een tsjinstander gewoan troch gean lit ûndanks de ûrtredings die se meitsje.
wat ik hjir mei sizze wol is dat wanneer je as utspiiljende ploeg nooit en te nimmer wer mei een punt ,as trije punten thûs komme sile at der sa fluite wurd.

goals binne makke troch sieta en jildou

SDS V2 – Lemmer V1 0-1 (net útspile)
De wedstriid begong op it B -fjild en nei 45 minuten stie it 0-1. De twadde helte soe op it haadfjild spile wurde, mar in bui mei heilstiennen soarge der gelyk al foar dat spyljen net mear mooglik wie. Ek op it B-fjild mocht de wedstriid net mear útspile wurde.

SDS B1 – RES B1
B1 moest vandaag tegen RES, een derby, en dat is er van te voren goed “ingeprent” door de leider.
Na de teleurstellende partij van vorige week was er iets recht te zetten.
Dus een fanatieke speech, er werd vandaag iets verwacht van de knapen.
De eerste helft ging “vliegend”, knap voetbal, veel druk op de bal en een paar goede combinaties
leverde een 5-0 ruststand op. De achterhoede gaf echt helemaal niets weg, klasse.
Een gelukje voor RES was dat onze spitsen niet superscherp waren, anders had het met rust al dubbele cijfers geweest.
Een paar wissels in de rust leverde een iets andere 2e helft op, al was het begin super, 2 snelle goals en een comfortabele 7-0
voorsprong.
Maar het werd wat onrustig en bij het eindsignaal stond er 9-4 op de teller.
Compliment voor de boys, het “gezeur” op elkaar, de scheids en jezelf is bijna verdwenen, van te voren goed aangegeven, super.
Zonder iemand te kort te doen, het blijft een teamsport maar Wietse heeft een zeer knappe partij gekeept, de spitsen komen in vorm,
Lourens 4 x, Almar 4 x, Pieter 1 x.
Dit geeft hoop voor de volgende partijen.
Al met al een knappe, dikke, verdiende overwinning.
Boudewijn

SDS C1 –RES C1

Vorige keer dat we tegen RES C1 moesten voetballen hebben we 0-9 verloren, dus we wisten wat ons te doen stond.
RES begon met de aftrap. Gelijk gingen SDS en RES er hard tegen aan. RES had in de 13’min  al een grote kans alleen die ging gelukkig op de lat. In de 19’min had SDS een grote kans dankzij een mooie voorzet van Yward alleen die aanval strandde in de verdediging. In de 25’min kreeg SDS een penalty (onterecht) tegen. Dankzij de penalty kwam RES op 0-1 een voorsprong. Al snel daarna scoort Habtamu de 1-1 met een prachtige goal. De rest van de 1e helft verliep niet vloeiend. Aan het eind was er nog een klein relletje dus toen floot de scheidsrechter maar voor rust.
SDS begon in de 2e helft met de aftrap. RES  kwam net iets beter uit de box. Maar beide was het niet super. Daardoor scoort RES de 1-2 in de 50’min en de 1-3 in de 57’min. In de 62’min neemt Jan-Fokko een prachtige vrije trap precies op Gerwin zijn hoofd en Gerwin kopt de bal er prachtig in. Mooi verjaardag ’s cadeau voor Gerwin, dus het staat 2-3. De laatste 8 min waren super spanend aan beide kanten waren veel kansen, alleen aan geen enkele kant kwam de bal in het net. Aldus een eindstand van 2-3.
Groet Wiebe Vellenga

Irnsum D1 – SDS D2 3 – 3
Koud maar wakker, dat gold zaterdag voor D2. Een kwartier te laat werd er afgetrapt en het was meteen duidelijk dat D2 zichzelf iets wilde bewijzen. Dat lukte: om klokslag 12 uur schoot Kent fantastisch binnen. Het gejuich werd overstemt door de klokken van het direct naastgelegen kerkje. Even later brak Sietze door, maar werd opzichtig onderuitgehaald, penalty! Sietze zelf even: keihard in de kruising: 0 – 2! Op de foto van heit Wiebe is de aanval te zien die hier aan vooraf ging, met een mooie pass van Luuk. Hendrik maakte zelfs de 0 – 3. Hierna kreeg Irnsum vat op de wedstrijd en sloot de eerste helft af met 1 -3. In de tweede helft was het beste van het spel af. Irnsum drong aan en kwam uiteindelijk in de laatste minuut langszij. Punt behaald, waar er 3 op de loer lagen, maar er is goed geknokt!
Tjerk

SDS F5 – IJVC F2
F5 hie hjoed de mannen fan Drylst F2 op besite. Wittende dat F5 krekt fan die “Diesels” binne ha we besocht mei in goede “Warming up” en in stik “Mental coaching” ús boys en girls op skerp te setten. Foar dat we it wisten hienne we al gau in pear goals tsjin. As in echte ferdette hie Sybo in pear warme wanten oan en dat wurke! Hy makke de 1-3 en dat wie ek de rêststand. Nei de rêst wie it keeper Redmer dy’t mei gefaarlike utskoppen foar in soad ûnrêst soarge by de “Kypmantsjes” en Sybo makke dêrtroch noch in goal. Jammergenoach krigen we ek noch in pear goals tsjin en waard de einstand 2-6.
Tiede

IJVC E1  –   SDS E1
Na het verlies tegen Workum vorige week, was het zaak om weer eens punten te pakken.
Dat moest dan maar gebeuren tegen IJVC uit IJlst. Na wat stress omtrent de shirts, wat gelukkig nog allemaal net op tijd goed kwam, begonnen we de wedstrijd op het kunstveld.
Al snel werd duidelijk dat IJVC en SDS aan elkaar gewaagd waren. Toch was het halverwege de eerste helft IJVC die op voorsprong kwam. Dit was ook de ruststand. Ook de tweede helft waren de ploegen gelijkwaardig, maar gelukkig kwam SDS al snel op gelijke hoogte. Uit een corner van Tjitse, was het Anco die beheerst de bal aannam en scoorde. Er kwamen over en weer kansen maar het was Tjitse die uit een vrije trap uit de hoek de bal beheerst in de kruising krulde. Grote blijdschap bij spelers, trainers en SDS-publiek. Maar de wedstrijd was nog niet afgelopen en in de laatste minuten was het IJVC die de gelijkmaker scoorde.
In de slotfase nog een grote kans voor Stan, maar jammer genoeg stuitte hij op de keeper.
Ook nog een grote kans voor IJVC, maar Stijn redde met een geweldige redding een punt voor SDS. 2-2, een terecht uitslag, want de ploegen waren gelijkwaardig. Een prachtige, spannende wedstrijd om naar de kijken. Een compliment aan de jongens van E1. Met inzet en bij vlagen heel goed voetbal een punt mee naar Easterein. Volgende week spelen in Sneek tegen SWZ E3.