Ut- en ferslaggen 13-10

Seleksjes sneon 13-10
11 oktober 2012
Weppers snein 14-10
13 oktober 2012

Mail de útslach, in koart ferslach, foto’s, doelpuntenmakkers, bijsûnderheden, eigenaardichheden, apartichheden, nuverheden en oare wissichheden nei dizze adressen en skilje de útslach efkes troch nei de kantine: 0515-331700.

    útslach
9:00 SDS E1 – SJO J V Bolsward E2  4-1
9:00 SDS E2 – RES E1  1-9
9:05 SDS D1 – Balk D1  1-4
10:00 SDS F5 – Irnsum F2  0-14
10:10 SDS F1 – ONS Boso Sneek F2  13-1
10:10 SDS F4 – Nieuweschoot F2  0-4
10:15 SDS C1 – ONT C1  1-3
11:30 SDS B1 – SJO J V  Bolsward B2  4-1
12:00 SDS D3 – SWZ D6  3-5
14:30 SDS 1 – Grijpskerk 1  1-3
14:30 SDS VR2 – De Walde/QVC VR1  0-6
     
9:00 RES E4 – SDS E4  g.n.t.
9:00 Irnsum E3 – SDS E5  1-2
9:00 SJO JV Bolsward F3 – SDS F2
9:00 Mulier MC1 – SDS MC1  3-0
10:15 SJO J V Bolsward E4 – SDS E3  2-1 
11:00 Workum F6 – SDS F3  1-11
11:45 SWZ D4 – SDS D2  1-1
12:00 Waterpoort Boys 2 – SDS 2  3-3
12:30 VVI 2 – SDS 3  2-0
12:30 MKV’29 A1 – SDS A1  2-5
13:45 Terschelling C1 – SDS C2  2-0
14:30 Balk 4 – SDS 5  3-4
15:00 Foarut VR1 – SDS VR1  0-4

Foarút Vr1 – SDS Vr1
we gienen mei een grutte seleksje fan njoggentjin spilers nei Menaam wer een skitterend keunstfjiljd lei, troch fjouwer nije spilsters  derbij fan froulju twa dan moatte je efkes improvisjerje mar dat slagge tige mei het mei tinken fan de froulje .
je moatte four eltsen ien een plakje in it fjild finne wer se ut de fouten kinne ,je kinne net iederien delsette wer fan je tinke dat mat wol slagje
mar it is slagge ek mei tank oan froulje die de fjouwer spiilster goed opfongen ha wer troch er een mooi spul foutbal delsetten is ,mei somtiiden heech niveau foutbal en soms tiiden ek foutbal wer fan je tinke hoe krij je it foar elkoar mar al mei al wie ik net ûntefreden. dat wie oan de ûtslach ek wol te sjen we ha mei 4-0 woun.  we moasten nei dizze wedstriid ofskie nimme fan rianna reiinga dit wie har leste wedstriid sij hat een fest contract bij har wurkjouwer kriigen .
as ploeg ha we har der mei lokwinske en har tige betanke foar har inset.
en foar dat ik it ferjit mette har heit hat een goeie wedstriid flagge ek tige tank der foar
 
groetnis pieter lieder fan froulje  1 sds

SDS 1 – Grijpskerk 1 1-3
SDS 1 gie yn it degradaasjeduel tsjin Grijpskerk 1 op ‘e nij ûnderút. By de rêst stie it al 0-2 foar de besikers wylst SDS it de earste helte hielendal net sa gek die en hast gjin kâns fuortjûn hie. Doe ’t it yn de twadde helte ek noch 0-3 waard wie de wedstryd spile. SDS probeare troch in bult striid noch wat foarmekoar te krijen, mar mear as in penalty dy ’t makke waard troch Dirk-Yde levere dit net op.

WPB 2 – SDS 2 3-3
Yn in doelpuntrike wedstryd gie SDS mei ien puntsje nei hûs. Leider Jeroen Brouwer wie net tefreden: “wy krije ferdikke yn de 93e minút de 3-3 om ‘e earen”. De assistent-skiedsrjochter fan WPB wie al tefreden: “moai in puntsje wonnen foar de klup……….”
De Eastereiner doelpunten waarden makke troch Robert, Hendrik en Jelte-Pieter.

VVI 2 – SDS 3 2-0
In minne earste helte fan SDS 3 levere in 0-0 op by de rêst. Yn de twadde helte leinen der al kânsen, mar sjitten de Jiskenhústers der twa yn……

Balk 4 – SDS 5 3-4
Lokkich genôch wie der dan dochs noch ien senioareteam fan SDS dy ’t de folle winst pakke koe. En dat ek noch mei in kuorkebalútslach: 3-4. Wy binne benijd nei de doelpuntenmakkers.
“Binnen 8 minuten stond het 2-2 en binnen het kwartier 3-2 achter. Toch zwaarbevochten 3-4 er uti gesleept. Jappie (2x) Wichard en Harm Auke gescoord.”
Harm Auke
COLLECTIEVE DRIEPUNTER SDS-5 BEGINT BIJ AUTOBEDRIJF WIELINGA
U zult zich wel afvragen wat een vreemde kop boven het verslag van SDS-5, maar dat heeft een reden.
Afgelopen zaterdag moesten we aantreden in Balk tegen de plaatselijke FC. Vertrek uit Easterein om 13.15 uur en de gehele selectie, 15 man sterk was compleet. Aangekomen in Balk bleek dat we onderweg 1 man waren verloren, onze nieuwe aanwinst MANOLITO, wij noemen hem MANOLEV, was alleen vertrokken uit Easterein en niet gearriveerd in Balk. Jappie en Harm-Auke zochten al naar het nummer van Jaap Jongbloed om Manolito op te geven voor vermist in de hoop hem snel terug te vinden. Gelukkig stapte onze vermiste persoon om 10 minuten over 2 de box binnen en werd ons duidelijk dat hij eerst moest tanken omdat ie anders niet meer in Balk zou kunnen komen, hij wist blijkbaar niet dat we niet alleen naar een wedstrijd rijden maar met elkaar!!!! Zo, nu weet u de achterliggende gedachte van de kop en gaan we over tot de wedstrijd.
Het zou een wonderlijk middagje worden op het harde maar spekgladde veld in Balk. Binnen 20 minuten stond er al een 3-2 stand, in ons nadeel op het scorebord. Vanaf de aftrap bleek dat Balk een goede ploeg was die verzorgd voetbal speelde en een evenwichtig team had. Ze hadden echter een 12e man nodig om tot doelpunten te komen. De 12e man was niet de scheids, deze man floot een perfecte wedstrijd, daar kunnen ze in OUDEHASKE EEN VOORBEELD AAN NEMEN, maar onze voorstopper P.L. v/d V uit W. Eerst knalde hij een bal, die perfect werd klaar gelegd door H. v/d. SCH. ook uit W., onberispelijk hard tegen de touwen en liet Gert-Jan volstrekt kansloos. 1-0 Daarna veroorzaakte hij een penalty, tussendoor had Jappie de 1-1 gemaakt uit een perfecte voorzet van de ouderwets spelende Peter, die onhoudbaar werd binnengeschoten 2-1. Wij lieten ons niet uit het veld slaan en het was Harm-Auke, 20 kilo kwijtgeraakt na het virus van vorige week, die de 2-2 liet aantekenen na goed werk van Jappie.
Nog was de koek niet op, L. v/d B. uit B. wou niet achterblijven bij onze voorstopper en struikelde op kolderieke wijze over de bal waarna de spits van Balk alleen voor Gert-Jan kon uithalen, echter hij raakte de bal half waardoor Gert-Jan de bal moeiteloos kon pakken, dachten we, tot onze verbazing dook hij over het leer heen en stonden we voor de 3e keer achter 3-2. Pieter Lieuwe en Lieuwe vonden het genoeg en vielen geblesseerd uit, wij weten niet of dit waar was of dat ze niet meer durfden maar dat laten we in het midden. Feit was dat Tjeerd Dijkstra zijn 1e minuten van het seizoen mocht maken en dat hierdoor weer rust in de ploeg kwam. Buur Lieuwe Meijer kwam op de voorstopper en Balk kwam er niet meer aan te pas. De ene na de andere aanval werd opgezet en Balk bleef met kunst en vliegwerk overeind. Ype T. kreeg tot 2 maal toe de kans op de gelijkmaker maar de uitstekend keepende keeper van Balk stak daar steeds een stokje voor. Ronny en Rudy stoomden voortduren over de flanken op en slingerden de ene na de andere bal op het hoofd van Jappie maar de scherpte ontbrak. 5 minuten voor de thee was het dan toch raak. Uit een perfecte corner van Wichard knikte Jappie op magistrale wijze de 3-3 binnen en was de wedstrijd weer in evenwicht. Na de pauze werd er nog 2 maal gewisseld, onze nieuwe aanwinst Manolev kwam op de positie van Hans en Christiaan ging in de plaats van Ype spelen. Balk nam het heft gelijk in handen en drukte ons terug op eigen helft. We kwamen er niet meer uit en het was wachten op de tegengoal. Die viel in de 65e minuut aan de andere kant, een corner van Balk werd door Jappie uit de eigen 16 gekopt en Harm-Auke pikte de bal op om hem vervolgens op het juiste moment diep te spelen op Wichard die alles en iedereen eruit liep, de keeper omspeelde en in de korte hoek beheerst raak schoot 3-4. Balk zette nog eens aan en met hangen en wurgen haalden we de eindstreep, mede door het goede collectief.
We waren vandaag bereid om met z,n allen te knokken, niemand uitgezonderd, en daardoor mag deze winstpartij als de perfecte teamprestatie worden gezien.
Met 6 punten uit 4 uitwedstrijden staan we keurig in de subtop en klimmen we langzaam uit het dal. Volgende week wacht de eerste thuiswedstrijd tegen de Walde,om half 3, en omdat het voor de overige elftallen een vrij weekend is rekenen wij op een uitverkocht huis.
Wicky

Foarút Vr 1 – SDS Vr 1   0-4
“Hoppatee, de punten foar SDS. We gean dus seker foarút mei in winstpartij. Jildou (2) Agnes en Tessa skoarden”

SDS B1 – SJO J V Bolsward B2 4-1
De B’s moesten spelen tegen JvB, het was achteraf gezien een redelijk makkelijke overwinning.
Van te voren was de leider wat ‘zenuwachtig” want het was voor Almar en hem toch wel een soort van “derby”
Dus werd er strijd en inzet verwacht, en dat was er, niet heel goed verzorgt voetbal maar zeker wel strijd,
met Casper als absolute uitblinker deze middag.
De rust gingen we in met een 3-0 voorsprong door 2 x Lourens en 1 x Pieter.
In de tweede helft wat omzettingen mede door een blessure van het slot achterin, Wiebe,
werd er iets minder goed gevoetbalt maar de strijd bleef er, dikke kansen kwamen er nog wel, maar leverde helaas geen goals op,
anders had de uitslag echt veel hoger geweest, maar het eindigde met 4-1, mede door de 3e goal, op z’n
“Foeke’s” van Lourens.
Stefan had een makkie, JvB kreeg een paar kansjes, maar dan was Stefan er of de verdediging, die dat onschadelijk maakte.
Weer een overwinning, met duidelijke cijfers, het gaat de goede kant op mannen.
Boudewijn/Jan Bouke

SDS C1 verliest met 1-3 van koploper
Omdat de tegenstander een paar koppen groter was dan onze mannen,
was het advies van de leiders de bal rond te laten spelen, fysieke duels uit de weg te gaan en voetballend
de oplossingen zien te vinden.
In de eerste helft lukte dit aardig, kwamen we op voorsprong en gingen we met 1-1 de rust in.
In de tweede helft ging het balletje wat minder rond. ONT kwam meer in de wedstrijd en wist de stand tot 1-3 te brengen.
Toch konden de boys met opgeheven hoofd het veld verlaten en zien ze nu al uit naar een volgend treffen tegen ONT.
Johan

Terschelling C1 – SDS C2 
Verzamelen bij de sporthal om 9:30 iedereen heeft er zin in en het weer is goed.
We rijden met 4 auto’s naar Harlingen.
Na 2 uur boottocht arriveren we op Terschelling waar we met de bus naar Midsland rijden.
In Midsland treffen we Jannie van Urk die bij haar dochter op bezoek is. Tom Veltman die op Terschelling werkt helpt ons met het vlaggen van de wedstrijd.
De wedstrijd ging goed, de jongens vochten als leeuwen tegen het op de 2 e plek staande Terschelling c1.
De eerste helft ging gelijk op waarop wij nog 2 goede kansen hadden Willem schoot net naast en de vrije trap van Jorrit ging 10cm over.
Ook In de tweede helft waren de spelers aan elkaar gewaagd. Door de aanwakkerende wind die ons in het tweede bedrijf parten speelde, kreeg Terschelling  kansjes. Onze keeper Niels speelde een belangrijke rol, maar uiteindelijk in de laatste 10 minuten moesten we de wedstrijd helaas uit handen geven. Na de wedstrijd kwam de coach van Terschelling bij me en zei dat hij ons verbazend goed zag spelen en raar vond dat we de vorige wedstrijden hadden verloren.
De terugreis met de Viper ging snel. Na 45 minuten waren we in Harlingen.
Half 6 waren we weer thuis.
Pieter en Hendricus

Sneek WZ D4 – SDS D2 1-1
SDS verloor vandaag met 1-1 tegen de D4 van Sneek WZ. Hoe dat kan? 15 x iemand alleen voor de keeper, 13 rebounds en dan toch nog met 1 – 1 naar de greidhoeke terug. Dit alles onder leiding van een (gezien de leeftijd waarschijnlijk) ervaren scheidsrechter, waar het beste al wel wat van af was. Stoppen, passen, driehoekjes maken en je positie houden blijkt voor een aantal spelers nog best heel lastig te zijn.
De goal was wel weer mooi, echt op zijn ‘Hendriks’. We hebben in ieder geval weer wat geleerd en gaan positief de herfstvakantie in.
Tjerk

SDS E1 – JVB Bolsward E2 

Vandaag onze derde competitiewedstrijd tegen Jeugd Voetbal Bolsward E2.

Voor de wedstrijd stonden we nog onderaan met 0 punten uit 2 wedstrijden.

Afgelopen week is er weer goed en fanatiek getraind. Dit resulteerde wel dat er donderdag 2 spelers geblesseerd raakten. Stan klaagde over zijn hamstring en Tjitse raakte tijdens de afsluitende partij dusdanig geblesseerd, dat hij van het veld gedragen moest worden. Maar wat ijs “op het poatsje” doet blijkbaar wonderen, want de volgende dag kon hij weer lopen. Anco was donderdag niet op de training omdat hij thuis een ongemakje had gehad met zijn nieuwe space-scooter. Gelukkig gaf Anco aan dat hij wel kon voetballen en ook Stan wilde het proberen. Voor het begin was de wedstrijd hebben we goed gesproken over inzet.

Waren vorige week onze jongens steeds een stap te laat, nu was het andersom. Door lekker fanatiek te spelen, waren we steeds een stap eerder dan de jongens uit Bolsward. We speelden heel makkelijk de bal rond en halverwege de 1e helft scoorde Tjitse de bevrijdende 1-0.

Kort daarop was het weer Tjitse, die op een assist van Sjors, de bal in de kruising rostte, 2-0.

Ook JVB voetbalde goed mee, maar mede door de leider van de verdediging, Douwe Jan, hielden we tot de rust de nul. In de tweede helft kregen we genoeg kansen op de 3-0, maar de kansen werden niet benut. Door een hoge bal van JVB was het zomaar uit het niets 2-1. Even waren onze jongens, net als vorige week, de kluts kwijt. Maar snel werd het voetbal weer goed opgepakt en het was Tjerk die de 3-1 scoorde. Vervolgens kreeg Stan de bal van Eeltsje en hij kon alleen op de keeper af. Koel legde hij de bal in de kruising 4-1. Een hele opluchting; onze eerste overwinning van dit seizoen is een feit.Volgende week zaterdag  hebben de jongens vrij, er is dan namelijk een beker/inhaal programma.  

TP.

Workum F6- SDS F3 1-8
Haye Hatrick Hylkema 4
Rico 2
Durk 1
Pieter 1
(Neffens de mannen wie it 1-8, mar neffens de “offisjele” ynformaasje dy ’t wy krigen 1-11. Wa soe dan dy oare trije goals makke hawwe?)

SDS F5 – Irnsum F2

Hjoed hiene we Irnsum F2 op besite. Dat se goed wiene dat wisten we want se hiene eardere wedstriden al dik wûn. Fol goede moed gongen we op it trainingsfjild efter de sporthal de striid oan. Mar al gau die bliken dat der in grutnivo ferskil wie. By de rust stiene we 0-7 efter. Mei it motto: Wannear de tsjinstander de bal hat: Dan pakke wy ‘m ôf! begongen ús boys en girls mei in swier offensief oan de twadde helte. Dochs woe it net lukke en lieten se de kopkes hingje. Einstan 0-14 dus dizze wedstriid mar gau ferjitte en op nei de folgende.