10:40 Gorredijk E5 – SDS E3  3-1
11:00 Aengwirden F2 – SDS F3  5-2
11:30 Joure SC F10 – SDS F4  9-2

SDS 1 – Nijland 1   0-0
De 0 – 0 in deze streekderby was ook wel terecht. De achterhoede van SDS hield de zaak nu eens goed dicht. Jacob Klaas Haitsma had de spits Elmer Woudstra goed in de tang, dat moest ook wel, want ik vind Elmer een heel goede voetballer. Arjen Posthumus deed deze gehele wedstrijd mee en voor mij hoeft hij er nooit weer uit, want hij deed het prima op de rechtsachter plaats. Vooral in de eerste helft was Arjen goed op dreef. De wedstrijd was kwalitatief niet altijd geweldig van beide kanten en werd ook meestal op het middenveld uitgevochten. Dat het kwalitatief bij SDS nog niet goed zat was deze middag bijzaak. Er werd nu weer eens geknokt en dat maakt dan weer heel veel goed. Over de eerste helft kan ik kort zijn weinig tot geen kansen over en weer. De tweede helft was ook gelijkwaardig. Hendrik de Jong kreeg in de 64ste. Min. De beste kans van de wedstrijd, maar hij was te gehaast en maaide over de bal heen. Jacob van Wieren, die was ingevallen voor Hendrik kreeg nog twee kleine kop kansjes. Volgende week moet SDS uit tegen Broekster Boys. Jongens veel succes.
Volgende week ben ik niet aanwezig, is er ook iemand anders die een verslag wil schrijven?
S. Sikma

Buitenpost 2 – SDS 2     0-1
It bliuwt goed gean mei SDS 2. Mei in doelpunt fan ynfaller Dirk de Jong kamen de SDS-ers op foarsprong en dat wie it ienige doelpunt. Ype Tiemersma (SDS 5) gie tige fertsjintlik mei as reserve spiler. Hij hold de oaren skerp mar kaam net yn it fjild.

WWS 2 – SDS 3    4-6
SDS 3 skoarde safolle doelpunten dat lieder Jan nei ôfrin him net mear betinke koe wa at skoord hie. Syn eigen doelpunt dat wist hij noch wol, de trije fan Gerlof V kaam der mei help fan Willem ek noch wol út, it doelpunt fan Sjoerd Rispens kaam út de teannen wei mei help fan Eeltje syn geheugen, mar it lêste doelpunt?
…In eigen doelpunt.

Tzum 2- SDS 4   3-3
Gerlof Jan en Andrew Feijten (2) wiene de doelpuntenmakkers.

SDS 6 – Leeuwarder Zwaluwen 12      2-2
It debút fan Igor Kalinowski levere in doelpunt op foar SDS. It oare doelpunt kaam fan de foet fan Gert Jan Hessels. De emoasjes rûnen heech op hawwe wij begrepen.

Hurdegaryp DA2 – SDS DA2
Geen wind maar wel een verfrissend buitje was het ontvangst in Hurdegaryp.
Een gezellige warming-up(bakkie thee erbij), een praatje, een scheidsrechter(met een JanBouke pakkie) en 22 famkes in het veld.
Scoreverloop: 0-1 Jitske(tikkie foarut goal), 0-2 Sietske(een beauty van een goal) thee+suiker 1-2 v.v.H (kadootje scheids) 1-3 Tessa (inlopertje)
Over de wedstrijd valt weinig te melden, hij was ronduit frusterend en slecht, maar we hebben wel 3 punten in de knip.
Maar gauw vergeten en 24 oktober speelt SterkDoorSamenspel tegen MetKrachtVooruit’29 in Leeuwarden, vertrek 09:45 voor weer 3 punten.
hoihoi, Andre

SDS B1 – Oosterlittens B1
Voor de B’s stond er zaterdag een streekderby op het programma, thuis tegen Oosterlittens. Jesse moest vanaf de kant toekijken vanwege een enkelblessure, hij is er hopelijk volgende week weer bij.
De eerste 10 minuten was het aftasten over en weer, waarbij een gevaarlijke linkerspits van Littens zich al wat liet zien. Kennelijk zorgde dit (mede) voor onrust in de achterhoede, want het scoreverloop naar de rust leidde tot een 0-4 achterstand. Belangrijkste oorzaak was wel de vele misverstanden achterin en een aantal dekkingsfouten. Dit deel moeten we dan ook maar snel vergeten, alleen Gerrit kon met een aantal moedige reddingen erger voorkomen.
Na de rust de wissels ingebracht én een meer aanvallende opstelling gemaakt, dit onder het motto: de dood of de gladiolen, want SDS B1 uit moet lastig blijven. Dat is ook aardig gelukt; Remon had als verdediger vaak een goed antwoord op de spitsen en vooral Bart als voorstopper / verdediger deed het opvallend goed. Voor mij als redacteur was hij ook ’the man of the match’! Of was dat Tjeerd: hij zou eruit met een blessure, maar heeft de keepersrol overgenomen van Gerrit. Deze had bij een van zijn goede reddingen een voet op zijn pols / hand gekregen en kon duidelijk écht niet verder.
In de 8e minuut 2e helft stond Tjeerd wat te ver voor het goal en wist Littens met een goed genomen vrije trap de 0-5 op het scorebord te brengen. Hierna wist Jurjen in de 16e minuut over links door te breken en met een strakke voorzet Jan Friso te bereiken, 1-5! Het lukte Jan Friso vervolgens in de 18e minuut de stand op 2-5 te brengen uit een corner. Helaas kon Oosterlittens door een fout in de verdediging direct hierna weer scoren, 2-6. Maar het hek was van de dam en SDS voetbalde weer naar vermogen!Met nog 10 minuten te gaan onderschepte Bart de bal, wist Wietse aan te spelen die op maat passte op Feiko. Die miste niet, 3-6, tevens eindstand. De tweede helft was er een om trots op te zijn, de tegenstander kreeg het steeds lastiger. Dat was te merken doordat ze onderling steeds minder samenspeelden, maar ook probeerde Littens bij vrije trappen en ingooien tijd te rekken. Angst voor SDS B1? Hoe dan ook, in de tweede helft werd het ‘SDS uit altijd lastig’ goed uitgevoerd, in feite is die ook met 3-2 gewonnen….en was 40 minuten aantrekkelijk voetbal te zien! Met dank aan Auke Eringa, die vanwege de afwezigheid van Jaap de vlag langs de lijn hanteerde (en gelijk voor volgende week is gecontracteerd).
Volgend week reist B1 af naar Sleat (Sloten) en de week daarop (24 okt.) is de inhaalwedstrijd tegen Mulier in Witmarsum.
Ab Scheepvaart

Zeerobben D3 – SDS D2  3-1
Er zijn van die wedstrijden dat het gewoon leuk is om leider te zijn! Ondanks verlies toch goed gespeeld en een grote stap voorwaarts in de opbouw van D2. Onze international Krist maakte een fantastisch doelpunt, hij compenseerde daarmee de twee gemiste wedstrijden. Jildou B. maakte nog bijna gelijk, waarna Zeerobben definitief toesloeg. Groot compliment voor het samenspel.
Opvallend detail: een geheel zuurstokroze keepster bij een team van sc Franeker. Het wordt steeds kleuriger op het veld.
Tjerk

SDS E1 – Mulier E1
Bij aankomst op het sportpark De Skoalleseize kwam de regen met bakken uit de hemel, niet echt voetbal weer. Maar het werd al snel droog en de jongens van E1 voetbalden of er geen regen was gevallen! Yward scoorde na 8 minuten spelen de openingsgoal.
Na 3 min. scoorde Mulier alweer tegen, dus alweer een
wedstrijd om alles uit de kast te halen. Yward scoorde na 16 min. spelen zijn tweede doelpunt. Na 8 min. werd er weer gescoord  door SDS, wie de doelpunt maker is is niet echt bekend, of het
was Yward of het was Robbin ik weet het niet maar diegene zal het zelf wel weten. Ruststand 3 – 1. De tweede helft waren we beter en het was 1 richtingsverkeer naar het doel van Mulier.
Tom scoorde nog met een mooi schot en Gershom maakte er ook nog 1 met een prachtig afstandsschot welke onhoudbaar was voor de keeper van Mulier. Mulier mocht nog 1 doelpunt maken zodatde eindstand op 5 – 2 kwam te staan.
Gr. OB

Delfstrahuizen E 2- SDS E2    4-1
De Wedstrijd  EBCdelfstrahuizen easterein SDS
Delstra huizen heeft gewonnen met 4-1
EN bij SDS heeft Jitte Kees een goal gemaakt..
En ook Rients maar die telde niet want.
Hij schopte de bal uit de handen …
Maar we hebben toch ons best gedaan !!
En in de wedstrijd waren ze wel best grof ???
En de supporters waren bij SDS Tineke-Eddie Rients zijn vader en Paul, Luuk zijn  vader  Rients had ook een paar kansen maar die waren net mis en Albert heeft heel goed gekiept
En  Hans had er net een mis en Jitte-Kees
had ook net een gemist jammer…
Gr Solomon  en Jitte Kees  spelers van SDS  E2

Gorredijk E5 – SDS E3    3-1
Gorredijk staat 1e en wij 2e met gelijke punten. Hun hadden nog geen tegen doelpunt.
Bijna alle voetbalmoeders en vaders gingen kijken.
Het was een zware wedstrijd. Ik maakte in de eerste helft een goal. Gorredijk had een goed schot maar Jan was er goed bij. Toch maakte Gorredijk in de eerste helft een doelpunt. Toen was het rust. Sijtske had een goede speech. De tweede helft begon. We waren net begonnen toe werd het 2-1. Toen braken ze weer uit. De doorgebroken speler van Gorredijk kreeg een penalty. Onze keeper Jan die duikte naar de linker hoek, hij had hem eerst vast maar toch vloog de bal in het doel. Er kwam nog een uitbraak van Peter maar het werd geen goal.
Iedereen heeft goed gespeeld maar we konden niet winnen. Het bleef 3-1. We waren erg teleurgesteld.