Sneon 23-3-2024

Weppers freed 22-3-2024
22 maart 2024
SDS 1 – CVVO 1 yn byld
25 maart 2024

It is hjoed SDS- Supersneon, mei fuotbal en oare ferdivedaasje nei de tiid.

Om 15.00 oere mei SDS 1 wer in poging dwaan om in oerwinning binnen te slepen.

De jongste jeugd en harren âlders hawwe in frije sneon

12:30 SDS 2 – LAC Frisia 1883 2 1-1
14:30 SDS 4 – Heerenveense Boys 10 4-4
15:00 SDS 1 – CVVO 1 4-4
08:45 Workum JO14-1 – ST SDS/Nijland JO14-1 1-1
09:00 VC Trynwalden JO17-1 – ST SDS/Nijland JO17-1 0-2
09:00 Gorredijk JO13-2 – ST SDS/Nijland JO13-1 4-0
11:00 SC Veenwouden JO15-1 – ST SDS/Nijland JO15-1 0-3
13:00 Oudega 2 – SDS 3 g.n.t.

SDS 1 – CVVO 1   4-4

SDS en CVVO delen de punten na ware thriller

SDS nam het zaterdag op tegen CVVO en na een laatste hagelbui, kwam het zonnetje erbij in Easterein. De thuisclub had duidelijk wat recht te zetten na de oorwassing in Lemmer en de pijnlijke nederlaag van vorige week tegen QVC. De strijd tegen directe degradatie wordt nu met de week spannender en dat besef was bij iedereen duidelijk aanwezig. Bij de gasten ontbrak Lourens Visser, die vorige week zwaar geblesseerd raakte. Wij wensen hem een voorspoedig herstel.

Met de wind in de rug wilde SDS de eerste klap uitdelen en met veel energie werd het balvaardige CVVO bestreden. Voorop in de strijd ging de onvermoeibare spits Ate Schaap en hij dwong een ingooi af aan de linkerkant. Deze werd verlengd en kwam voor de voeten van Matthijs Postma, die uit kon draaien in het strafschopgebied en keurig de 1-0 tegen de touwen schoot. Een prima start en dit gaf het nodige vertrouwen om op zoek te gaan naar een tweede treffer. Deze 2-0 viel halverwege de eerste helft, toen een indirect bedoelde vrije trap van Erik Haitsma door niemand werd beroerd en direct in de verre hoek verdween langs een verbouwereerde keeper Lars Brouwer.

Weer 2-0 voor, maar met nog ruim een uur op de klok was de wedstrijd nog lang niet gespeeld natuurlijk. Want CVVO kan natuurlijk wel heel goed voetballen en beschikt naast balvaardige en handige middenvelders ook over een sterke voorhoede. Gerbrand Kramer en Jelte-Pieter Dijkstra hadden hun handen vol aan de rappe buitenspelers Tije en Senne Heeres en dan is er ook nog topscorer en roofdier Gerben Visser. Het was de laatstgenoemde die bij een hoge voorzet van Senne vogelvrij stond en zelfs nog aan kon nemen om daarna natuurlijk de 2-1 te maken. Een tegenvaller, maar op slag van rust was daar weer Erik Haitsma die zich over een vrije trap ontfermde en deze keer via een speler van CVVO de keeper kansloos liet.

Met een 3-1 voorsprong begon de thuisclub aan de tweede helft, maar het moest het daarin doen zonder Wierd Hofstra, die vervangen werd door Peter Hoogerwerf. Nu had CVVO de wind mee en het opende furieus, waardoor SDS bijna niet van eigen helft kwam. Met invaller Nick Buitenga in de spits en Gerben Visser in zijn rug als extra wapen gingen de Lemsters op zoek naar de goals. Het gaf ook meteen een waarschuwing af toen Buitenga een voorzet van links tot net naast de goal verlengde. Toch was het Lourens van Pol die namens de withemden de grootste kans kreeg, maar tot ontzetting van alles en iedereen kopte hij een afgemeten voorzet van Ate naast een leeg doel.

Geen 4-1 dus, maar tien seconden later wel de 3-2. Een indraaiende voorzet van Thije Heeres vond het hoofd van Buitenga en hij verschalkte keeper Jaap Toering met een bekeken kopbal. Het werd allemaal nog erger toen Gerben Visser de bal op de rand van het strafschopgebied kreeg aangespeeld en hij de 3-3 kiezelhard via de onderkant van de lat binnen schoot. De thuisclub mocht van geluk spreken dat kort hierna een vrije trap van diezelfde Visser een centimeter naast de goal van Jaap verdween.

SDS hing in de touwen, maar CVVO nam gas terug en zo kreeg het de kans zich te herpakken. Met invallers Stan Korbach en Niels Hiemstra kreeg het weer controle over de wedstrijd en er kwamen kansen op een vierde goal. Niels viel sterk in en kreeg de bal voor de voeten na een vrije trap van Erik, maar de keeper reageerde katachtig op zijn gemene inzet door een woud van CVVO-benen. Ate probeerde het ook, maar zijn inzet door het midden kon keeper Brouwer niet verontrusten. Mocht hij dit seizoen nog scoren in SDS 1, dan is hij waarschijnlijk de eerste speler ooit die in één seizoen scoort in SDS 4, 3, 2 en 1.

De tijd tikte door en veel grote kansen waren er niet meer voor beide teams, maar na een vrije trap van de rechterkant, was daar ineens Robin van der Weg. Hij verlengde de bal laag richting de verre hoek en de keeper leek verslagen. Met een werkelijk bizarre reflex voorkwam hij een goal en de rebound van Remco Hylkema werd ternauwernood geblokt door een speler. De wedstrijd leek af te stevenen op een gelijkspel, maar in de laatste minuut kreeg CVVO nog een corner. Deze werd niet goed verwerkt en kwam voor de voeten van invaller Jorn Dijkstra, die de hele zure 3-4 op het scorebord zette.

Aan inzet, beleving en strijdlust ontbrak het de hele wedstrijd al niet bij SDS en nog één keer stroopte het de mouwen op. Verdediger Erik ging mee en dwong een corner af in de blessuretijd, die door Gerbrand hard werd ingebracht. Uiteindelijk was het Remco die de 4-4 tegen de touwen werkte en zijn team zo een dik verdiend punt bezorgde. Een passend slot aan een krankzinnige wedstrijd, waar geen pijl op was te trekken. Ook een mentale opsteker, die we na drie nederlagen op rij wel konden gebruiken en bovendien, elk puntje is er één. Zaterdag heeft SDS een vrij weekend en we kunnen dus in alle rust toewerken naar de uitwedstrijd tegen Workum.

Matthijs de 1-0 skoart

Der komme folle mear foto’s fan Henk Bootsma, mar dy hat it drok hjoed.
” it sil wat sneintejûn wurde” skriuwt hij.

SDS 4 – Heerenveense Boys 10  4-4

De einstân op fjild 2 is ek 4-4. Jildert, Sije en Feite(2x) makken de goals. Feite ien kear út in penalty en de oare trije goals allegear nei in korner.

SDS 2 – Lac Frisia 1800safolle

Ek SDS 2 spilet gelyk. It wurdt 1-1.
It ferslach komt dizze kear fan Allert Turksma en Jan Los ferklapt al fêst dat Jens Hiemstra de gelykmakker skoarde.

In ferjit duel tusken VV SDS en LAC Frisia

Ofrûne sneon stie de wedstriid tusken VV SDS en LAC Frisia op it programma, oftewol: de wedstriid tusken de nûmer 13 en de nûmer 3 fan de ranglist. Foar “de soldaten” fan SDS wie it heechnedich dat der punten helle wurde soene, om noch útsicht te hâlden op de nûmer ien nei lêst fan de ranglist: Sint-Anne. It ferskil mei de Bilkerts is 5 punten en foar liifsbehâld yn de 2e klasse is it nedich om dit ferskil rap yn te heljen.
De wedstriid hie al gau it folgjende byld: LAC Frisia wie de fuotbaljende ploech en SDS wist wat it te dwaan stie: fjochtsjen foar wat se wurdich wiene. Undanks dat LAC Frisia kwa fjildspul de bettere ploech wie, resultearre dit net yn in soad kânsen foar de gasten. Kompliminten hjirfoar oan de ferdedigers fan SDS, dy ’t alles potticht holden. Neist it feit dat de spilers fan SDS oan de bak koene, jilde dat ek foar de skiedsrjochter fan tsjinst, Auke Eringa. It duel stoen yn it teken fan soad oertrêdingen dy’t op, en oer, it rantsje wiene. Dit hold ek yn dat it fuotbal der net better op waard. De earste helte wie dit foaral it spulbyld en gienen de ploegen mei in brilstân it skoft yn. Under de tee hie Samir kompliminten foar syn ploech en frege syn spilers sa troch te gean.
Nei it skoft gie de wedstriid wer fierder sa’t der einige wie. Behalve dat der no wol skoard waard. Yn de 60e minút waard in strake foarset fan links skitterent ynkopt troch de rjochtsbûten fan LAC Frisia. De goalie Ewout de Boer wie kânsleas.
Dit hold yn dat de ‘boys in black and white’ wer yn efterfolging moasten op de oanslutingstreffer. Nei in soad kick and rush fuotbal slagge it SDS de 1-1 te meitsjen. Supersub Jens Hiemstra, yntusken wer hersteld fan syn blessuere, waard yn de 75e minút hielendal frijspile oan de rjochterkant fan it fjild en kaam sa each yn each te stean mei de Ljouwerter doelman. Hy skode de bal netsjes lâns de keeper yn de fiere hoeke en soarge foar de fertsjinne oanslutingstreffer. Sportpark de Skoalleseize barste út syn foegen!
It lêste kertier fan de wedstriid wie net om nei hûs ta te skriuwen, omdat it net mear gie oer fuotbal, mar foaral oer it meitsjen fan oertrêdingen. De soldaten fan SDS dienen der alles oan om de tsjinstânner te kearen en gienen hjirtroch der fel yn by de tsjinstanner. Dit soarge wer foar frustraasje by de Ljouwerters, dy ’t sawol fysyk mar foaral ek ferbaal utere waard. Oan de iene kant goed foar ús om op dizze wize de lêste trends ûnder de skelwurden te witten te kommen, mar oan de oare kant net iets dat thúsheart op in fuotbalfjild. Yn it lêste kertier waard der net mear skoard en dus eindige de wedstriid yn in 1-1 stân.
Dizze wedstriid jout wer perspektyf foar de folgjende wedstriid, dy ’t sneon 6 april plakfine sil tsjin Harkemase Boys. Nije wike earst in frije sneon, dus kin elkenien efkes by sinnen komme.
Ta beslút wolle wy de skiedsrjochter fan tsjinst, Auke, betankje foar it goed fluitsjen fan dizze, foar in skiedsrjochter, drege wedstriid.

Allert Turksma

VC Trynwâlden JO1701 – St SDS/Nijland JO17-1

Stevich yn de middenmoat. Dat berikke je at je de nûmer 2 op de ranglist ferslaan.
Mei 0-2 kin SDS/Nijland JO 17-1 wer grutsk thúskomme.
Doelpunt Sven Hoekstrea en in eigen doelpunt.