Evenementen in november 2022

Weppers freed 18-11-2022
18 november 2022
Weppers moandei 21-11-2022
21 november 2022

Hawwe jim in ferslach, in (alvetal)foto of oars wat aardichs mail it nei  willem@vv-sds.nl!

Alvetalfoto’s

Wij seure gewoan troch. Bij it folgjende jubileum binne der gjin alvetalfoto’s fan dit seizoen fan

SDS 2, SDS 3, SDS 5
JO19-1, JO17-2, JO15-1
JO12-1, JO10-2
JO9-1, JO9-2, JO8-2

VR18+

SDS is kommende freedtejûn gasthear of gastfrou fan de 18+ teams út Tsjummearum, út Hallum en Easterlittens. De froulju út Dronryp/Menaam komme net.

 

18-nov 19:30 Tzummarum VR18+1 – SDS VR18+1 0-2
18-nov 21:00 Wykels Hallum VR18+1 – SDS VR18+1 1-5
18-nov 20:00 SDS VR18+1 – ST Dronrijp/Foarut VR18+1 g.n.t.
18-nov 21:30 SDS VR18+1 – Oosterlittens VR18+3 4-1
19-nov 09:30 ST SDS/Nijland JO13-1 – QVC JO13-1 2-4
19-nov 09:30 ST SDS/Nijland JO15-1 – SJO AVC/Tzummarum JO15-1 g.n.t.
19-nov 09:30 SDS JO12-1 – Blauw Wit ’34 JO12-5 4-0
19-nov 09:30 SDS JO8-2 – LAC Frisia 1883 JO8-5
19-nov 10:30 SDS JO10-1 – Oosterlittens JO10-1 23-3
19-nov 11:30 ST SDS/Nijland JO17-1 – Zeerobben JO17-2 2-3
19-nov 14:30 SDS 2 – Workum 2 2-5
19-nov 14:30 SDS 4 – Makkum 4 4-2
19-nov 09:00 QVC JO19-1 – SDS JO19-1 3-1
19-nov 09:00 Oosterlittens JO11-1 – SDS JO11-1 4-3
19-nov 09:00 SC Bolsward JO8-2 – SDS JO8-3
19-nov 09:15 vv Sneek Wit Zwart JO9-1 – SDS JO9-1
19-nov 10:15 Akkrum JO9-3JM – SDS JO9-2
19-nov 11:00 QVC JO17-1 – ST SDS/Nijland JO17-2 3-1
19-nov 11:00 SC Bolsward JO10-5 – SDS JO10-2
19-nov 14:30 CVVO 1 – SDS 1 2-3

Ferslagen

Moai om te sjen dat wy fan alle kanten ferslagen binnen krije. Hjoed in moai ferslach fan ‘farske stikjesskriuwers’ Tjerk van der Pol fan de wedstriid fan SDS 1 en Niels Janssen oer dy fan de JO19. En tige wiis mei de ferslagen fan ús fêste stikjesskriuwer Jan Los fan SDS 2.

Terechte winnaar op schandalig veld: CVVO – SDS 2-3

Kleumende gezichten achter de boarding, de kragen hoog opgetrokken. Een straffe noord-ooster,  schuin over het veld. CVVO uit, vaak lastig, vandaag niet. De mannen van Remco Bervoets speelden misschien wel hun beste wedstrijd dit jaar, zeker qua inzet en combinaties. Een mooie overwinning voor SDS, die daarmee de Lemsters een lange neus gaven voor het moeten spelen op het slechtste veld in deze competitie. Het naastgelegen veld oogt vlak, het prachtige kunstgrasveld achter de kantine, lag er uitnodigend en werkeloos bij. CVVO deed zichzelf met het spelen op dit schandalige veld dus tekort. Ook zij moeten het immers echt niet hebben van hotseknots grasveld-voetbal, waarbij de bal alle kanten op springt. Daarom een onbegrijpelijke beslissing van deze verder sympathieke club.

Bij SDS leek de strijdlust uit de 2e helft tegen SVM een week eerder nog door de aderen te stromen. Keihard werken, op de juiste momenten druk zettend. Fel in de duels, soms even over het randje, waarbij bijvoorbeeld Luuk tegen een gele kaart aanliep, na een te laat ingezette actie. Mooi om te zien dat hij op de weg terug is, maar wedstrijdritme ontbreekt nog wat. Erik en spits Buitenga van CVVO kregen eveneens geel, omdat zij zich in een opstootje blijkbaar het meeste lieten zien. Voor de CVVO spits kreeg dit later nog een vervelend staartje na een oliedomme frustratie-actie: 2x geel is rood.

De eerste helft veel strijd op het middenveld, met aan beide kanten plaagstootjes. Bervoets moest puzzelen om een sterk team op de been te brengen, vanwege afzeggers, die niet geblesseerd waren. Maar dan zie je dat de bankspelers opstaan. En dit had vooral in de tweede helft resultaat. Kevin den Haan liet zich zien. Wat heet, met twee assists en een goal ging hij in de 80e minuut onder applaus van het veld, een echte publiekswissel! Ook Habtamu, niet altijd een vaste basisklant,  deed het prima: hard werken, scoren en een puike assist. Lourens maakte de andere goal en had de vierde bijna op zijn schoen, toen de prima leidende scheids op zijn penalty beslissing terugkwam vanwege buitenspel.

De buit leek binnen, tot CVVO na een snelle tegenaanval scoorde. Wesley tekende, na opnieuw een messcherpe, verdediging splijtende, combinatie, bijna de 4-1 aan. Waarna het spel zich weer verplaatste naar Jaap zijn goal. Hij plukte een mooie bal uit de lucht en werd daarbij keihard getroffen door een onnodig doorlopende speler. Jaap zijn reactie was ronduit niet handig. Rood. In plaats van een vrije trap voor, immers de actie tegen Jaap was er eerder dan de reactie van Jaap, kreeg Pieter Sytsma, die inmiddels de handschoenen van Jaap aantrok, een penalty als eerste werkopdracht. En wat een fantastische redding werd dat! Maar dan is er altijd nog zoiets als een rebound, die Pieter ook leek te pakken, maar helaas net achter de lijn, waardoor CVVO op 3 -2 kwam. SDS speelde het verder volwassen uit met tien man, met good-old Erik als rots in de branding, Wierd die er foutloos bovenop zat en Jelte-Pieter alweer vergeten lijkt dat hij een hersenschudding had enkele weken geleden. Ook het middenveld met vaste waarden Pieter en Matthijs, aangevuld met talent Douwe-Jan stond weer als een huis vandaag. Terechte overwinning, uiteraard met dank aan de kleumende wissels die vandaag even niet aan spelen toekwamen.  SDS bevindt zich nu met een kleiner doelsaldo op de gedeelde bovenste stek. Keurig, gezien alle blessures. Heerenveense Boys pakt de 1e periode, na het verlies van Bolsward. Spanning alom in 3A!
Tjerk van der Pol

SDS 2 ûnderút

SDS 2 spile in knappe wedstriid, mar hie úteinlik foaral in hiel soad pech. It waard 5-2 foar de Workumers. Foar SDS 2 skoorde Jelmer Posthumus twa kear. Hjirûnder Jan Los syn ferslach:

Gistermiddag moest Sds 2 aantreden tegen Workum 2, de nummer 11 tegen nummer twee. Gezien de stand in de competitie zou je zeggen wat is er aan de hand bij het tweede, in voorgaande competities stonden de heren na een paar gespeelde wedstrijden in de middenmoot. Helaas is dat nu niet het geval, andere indeling van competitie, nieuwe trainer, nieuwe spelers en ook de veteranen komen om de hoek kijken. Kortom Sds 2 moet het hier meedoen, wat voor spelers en trainer vaak frustrerend is. Iedere keer is het net niet. Afzeggingen, blessures alles heeft invloed hierop.
Als ik het goed heb begrepen gaat de Knvb na de laatste wedstrijd op 17 december de competitie weer herzien dus wij zijn benieuwd wat daaruit komt.
Workum als tegenstander altijd moeilijk, leuke strijd tussen de teams, zo ook nu weer. Eerste helft was Workum afwachtend, Sds aanvallend wat ook risico`s met zich meebrengt. Balverlies tegen deze ploeg is niet wenselijk, zo kwam de 0 1 ook tot stand, maar komt Sds op gelijke stand door een doelpunt van Jelmer. Workum pakte net voor rust opnieuw de voorsprong. 1 2.
Na de thee werd Bote vervangen door Wessel, met deze wissel wat meer snelheid in de voorhoede, dus weer op jacht naar de gelijkmaker. Workum toch iets beter, na balverlies op middenveld scoorde Workum de 1 3. In tussentijd was Mark geblesseerd uitgevallen en Jurjen gaat het doel verdedigen. Sds probeerde de draad op te pakken en zo waar uit een vrije trap maakt Jelmer 2 3. Met nog tien minuten te spelen was er uitzicht op en gelijkspel. Workum liet zich niet gek maken en scoorde nog twee maal. Volgende week naar Heeg en dan maar proberen om de drie punten meet te nemen naar Easterein. Dat hebben de vaste kern en trainer wel een keer verdiend. Hoewel de bezetting van zowel Sds2 en Sds1 weer op problemen stuit, blessures kaarten en wat niet al.
Jan Los

SDS 4 wint alwer

By SDS 4 hawwe sy de wyn der aardich ûnder. Makkum 4 mocht op ‘e nij sûnder punten nei hûs út Easterein. Ferline wike noch fan SDS 5 ferlern en no fan SDS 4. Aiso, Gerben, Wiltsje en Ate makken de goals. De komplimenten binne der foar skiedsrjochter Friso Albada dy ’t op it lêst ynflein wurde moast om ’t der in skiedsrjochter siik wie, foar Halbe-Willem Overal dy ’t nei de wedstriid de bar perfekt draaide en Jorrit Engelsma dy ’t seker 43 frikandellen bakt hat nei de wedstriid.

SDS JO19-1 mei fertrouwen, mar sûnder punten werom út Starum

Vandaag mochten de mannen om 9 uur aantreden in Stavoren tegen de koploper QVC. Met een temperatuur van -2 graden en een scheidsrechter in spijkerbroek beloofde het een veel belovende wedstrijd te worden. In de eerste helft waren er een paar opmerkelijke incidenten: Niels H die bij zijn ballen werd gegrepen door de tegenstander (kon hij wel waarderen achteraf), scheidsrechter die de grensrechters steeds in twijfel trok en eigen beslissingen nam, nog een bloedneusje voor Niels wat de technische staf helaas niet door had, maar naar een aantal keer hard roepen werd hij aan de kant gehaald door coach Johan. Redmer scoorde nog een wereldgoal en toen behaalden we de rust met een mooie en vooral terechte 0-1 voorsprong.
De tweede helft zou voor ons zijn. In de rust werd er veel moed in gesproken en waren we vastbesloten op de wedstrijd over de streep te halen. De drie punten zouden in het tasje mee terug gaan naar Easterein. Helaas bleek de werkelijkheid wat anders en waren we het vermogen om te voetballen compleet kwijt geraakt na de thee. Ook al was de daadwerkelijke scheidsrechter op komen dagen. Hij was gisteren jarig dus had iets te diep in het glaasje gekeken. Dit kan de beste natuurlijk overkomen, maar uiteindelijk met een onterechte 3-1 nederlaag van het veld gestapt. Niet getreurd mensen volgende week wacht de degradatie kraker SDS-LSC en dan pakken we zeker weten de drie punten.
Niels Janssen

SDS JO10-1

De JO10-1 is hast wolris ta oan in swierdere kompetysje. No wûnen sy juster mei 23-3 fan vv Oosterlittens JO10-1.