10:45 SDS JO11-1 – SC Bolsward JO11-1 3-0
12:30 ST SDS/Nijland JO17-1 – Oudehaske JO17-1 4-6
09:00 SJO AVC/Tzummarum JO9-1JM – SDS JO9-2
11:00 Oeverzwaluwen JO19-1 – SDS JO19-1 0-2
11:45 vv Sneek Wit Zwart JO10-1 – SDS JO10-1
14:30 V.V. Heeg 2 – SDS 2 2-1

Heerenveense Boys 1 – SDS 1

Heerenveense Boys – SDS 3-3  (Qua kansen dan, eindstand 3-1)

Eigenlijk is de kop het verhaal. SDS verdiende gewoon een punt gister, tegen de eeuwige tweede.

Het was onmogelijk om 0 -3 op het scorebord te krijgen, dat deed het niet namelijk, maar de kans op die stand was groot met al snel een dikke mogelijkheid voor Gerwin en later nog één voor Lourens. De verdediging van de boys bleek erg kwetsbaar. Beide schoten even niet met scherp. Habtamu deed dat wel, weliswaar als ‘assist’ maar als politicus weet hij dat je het samen moet doen. Na een sublieme, H’boys waardige,  technische aanval, mikte hij prachtig op goal. De keeper kon dit nog net pareren en daar was Douwe-Jan 0-1! Even gingen de gedachten terug naar 2018, toen Jacob Klaas in de tweede minuut scoorde en SDS heroïsch won. En naar twee seizoenen later waarop SDS dit kunststukje (goal Hendrik) nog eens herhaalde. Ook nu deed de verdediging wat het moest doen en daarachter stond nog, wat een held, Gert-Jan. Met Hester op een meter afstand, die gedurende de wedstrijd steeds trotser naar haar ‘mantsje’ keek.

Heerenveense boys speelde verzorgd, technisch bijna perfect, voetbal, maar kwam er voor geen meter door. Slechts één halve kans in 45 minuten. En dat tegen een ploeg die toch sterk gehavend was, met afwezigheid van vele spelers. De Heerenveense held van de eerste seizoenshelft, Dennis Otter, blonk alleen maar uit door irritante acties naar de tegenstander. Zo leep als hij in de thuiswedstrijd had gescoord, onnavolgbaar, zo makkelijk werd hij nu door Gerwin en Remco afgestopt. Niet meer gezien de tweede helft. Die tweede helft verliep wel wat anders. Al snel maakten de Boys met een perfecte aanval de gelijkmaker. Effectief waren ze, want nog twee aanvallen, leverden evenveel goals op. SDS streed, met inmiddels half SDS 2-5 in het veld, voor wat het waard was, maar het mocht niet baten. Een punt was zeker verdiend geweest. Nu resten nog twee wedstrijden om de nacompetitie, en dus spelen tijdens dorpsfeest Wommels, te voorkomen. Maar dat gaat zonder enige twijfel lukken. Come on boys!

En Heerenveense boys: tja, een volgend jaar 3e klasseschap gloort aan de horizon. Voor de voorzitter, die eens de legendarische woorden: ‘Nooit meer SDS’ uitsprak en dus niet altijd uitblinkt in realisme, is te hopen dat de KNVB hen eens in 3b indeelt. Misschien lukt het dan..

Tjerk van der Pol

Gert-Jan HIemstra op goal by SDS 1

Heeg 2 – SDS 2

Gisteren met Sds2 naar Heeg geweest, met een niet compleet Sds, dit had te maken met verschillende factoren zoals blessures verplichtingen elders noem maar op. Met nog drie wedsdtrijden te gaan wordt het steeds moeilijker om zich te handhaven in de klasse waar Sds2 nu in zit. Maar het plezier en de wil om te winnen is er altijd en dat siert de heren en gastspelers.
Gistermiddag werd het elftal aangevuld met Arjan, Willem en Yke. Dank voor jullie inzet. Jurjen weekend weg, Sietze op avontuur bij …..
Het verloop van de eerste liet een iets beter Sds zien dan Heeg. Was echter niet zo dat Sds de overhand had want Heeg liet zich niet wegspelen. Na een half uur spelen stond het nog gelijk, Sds had verschillende goed uitgevoerde aanvallen wat niet resulteerde in doelpunten. We gingen van een 0 0 ruststand uit, maar daar dacht Wessel S anders over, loerde de gehele eerste helft al op zijn kans, op snelheid klopte hij de verdediging van Heeg en de voorsprong was een feit. Ruststand 0 1
Tweede helft probeerde Sds stand te houden tegen een iets gretiger Heeg, wat resulteerde in de gelijkmaker door een actie van een speler van Heeg die vijf man van Sds uitspeelde en raak schoot. Daarna was het alleen Heeg wat de klok sloeg, wij konden alleen maar verdedigen en hopen op een ingeving van Sds kant om toch weer eens de draad op te pakken. Heeg scoorde de 2 1 door een goede actie van de nr 17 die een kwelgeest was voor Wessel W en later Tom.
De opleving van Sds kwam aan het eind van de wedstrijd, Arjan tot tweemaal toe in scorings kans en daarna nog van Willem om aan de stand wat te veranderen. Niet gelukt dus Heeg pakt de drie punten.
Yke viel redelijk in maar had al een wedstrijd in de benen, dus de twintig minuten die hij speelde waren toch nuttig voor ons.
Volgende week tegen Burgum en daarna de laatste wedstijd op 27 mei thuis tegen Burgum. Daarna genieten van een welverdiende rustperiode voor spelers trainer leider en vlagger en reporter.
Jan Los

Oeverzwaluwen JO19-1 – SDS JO19-1

Vandaag moesten de aanstaande kampioenen tegen Oeverzwaluwen jo19-1. Er moest gewonnen worden, want in de wandelgangen gaat het gerucht dat er een schaal en een tondeuse is geregeld voor aanstaande zaterdag.
Bij de aftrap werd er al scherp onderhandeld voor een waterpauze, aangezien het voor de sterren veel te warm was.
De eerste 22 minuten gebeurde er niet zoveel en toen de waterpauze voorbij was besloot Niels Hiemstra de 0-1 maar even binnen te schieten. De 0-2 viel al snel daarna door Jelmer Dijkstra, die volgens zichzelf in de vorm van zijn leven is. Hij vertelde tegen iedereen die het maar wou horen hoeveel vuile meters hij wel niet aan het lopen was deze wedstrijd. Op de foto van vandaag is dan ook te zien hoe hij van zijn welverdiende (volgens zichzelf) biertje aan het genieten is (zie Instagram). De tweede helft begon en daarmee was het debuut van Tjerk ook ingeluid. 4 maanden lang was hij aan het spelen in de sneeuw, maar vandaag mochten we weer genieten van zijn voetbalkwaliteiten voor een goeie 20 minuten. Toen was Johan er wel weer klaar mee en werd hij gewisseld. Nou goed tweede helft niet bijster mooi van de mannen, maar alsnog de 0-2 op het bord weten te houden. De drie punten tellen en dat betekent dat we volgende week kampioen kunnen worden thuis tegen ONS. Komt u allen, want De Spoel gaat dan kaal.