12:30 SDS JO17-2 ST Mulier/Arum/Stormvogels JO17-1 4-1
09:30 ST IJVC/Blauwhuis JO11-2 SDS JO11-1 0-14
14:00 Frisia MO13-1 SDS MO13-1
14:30 QVC 4 SDS 4 2-1
14:30 Beetgum VR1 SDS VR1 5-2

SDS laat Heerenveense Boys ontsnappen

SDS had kampioenskandidaat Heerenveense Boys (HvB) behoorlijk in de tang, maar liet de groenhemden uiteindelijk wel ontsnappen. Het was dan ook een boeiende wedstrijd van begin tot einde en SDS leek een verdiend punt uit het vuur slepen toen het kort voor tijd gelijk maakte. Helaas zorgde een misverstand achterin voor de 2-3 deze klap kwam SDS niet meer te boven.
SDS moest het alleen zonder de geschorste Marco Rijpkema doen en Jacob-Klaas Haitsma was zijn vervanger. Het begon goed aan de wedstrijd en al in de beginfase werd duidelijk dat HvB de punten niet cadeau zou krijgen. Na een kwartier was het dan ook Lourens van der Pol die alleen voor de doelman verscheen, maar hij stuitte op de doelman. Verder waren er weinig kansen de eerste helft, maar na een half uur was het Jacob-Klaas Haitsma die zich verslikte en dit foutje werd meteen afgestraft door Gatze Feenstra.
Na de 0-1 ging SDS niet bij de pakken neer zitten en het kwam op links gevaarlijk door, wat een in een prima voorzet bij de tweede paal resulteerde. In eerste instantie leek Hendrik de Jong voor een leeg doel tegen de hand van een verdediger te koppen., maar de scheidsrechter oordeelde anders. Toen Hendrik even later al draaiend en kerend op zoek ging naar een strafschop, kreeg hij deze wel. Frank Bervoets bleef ijskoud en schoot de verdiende gelijkmaker binnen.
Na de rust ging de wedstrijd op dezelfde voet verder, met HvB dat het spel probeerde te maken en SDS dat er soms gevaarlijk uitkwam. Met iets meer overleg had de thuisclub in deze fase op voorsprong kunnen komen, maar de mogelijkheden werden niet goed uitgespeeld. Het was niet helemaal duidelijk hoe lang er nog te spelen was, want het scorebord deed nogal vreemd, maar ongeveer een kwartier voor tijd scoorde HvB dan toch de 1-2. Een mooie aanval door het centrum werd keurig afgerond met een hoog schot tegen de touwen van invaller Leo van der Wal.
Het was frustrerend genoeg eigenlijk twee kansen en twee goals voor de gasten, maar de thuisclub weigerde te buigen en gooide er een slotoffensief uit. Dit resulteerde al vrij snel in de gelijkmaker van Lourens van der Pol, die een mooie vrije trap van Erik Haitsma keurig binnen kopte. Na de 2-2 leek het verdiende punt binnen, maar binnen de minuut ging het mis bij een op het oog onschuldige vrije trap. Keeper Jaap Toering zou de hoge bal rustig uit de lucht plukken, maar had niet door dat de boomlange Dennis Otter hem te snel af was en de 2-3 in het lege doel kopte.
SDS probeerde het hierna nog wel, maar het de vierde goal van HvB was dichterbij dan de gelijkmaker. Zo haalde HvB uiteindelijk opgelucht adem, want het ontsnapte nogal fortuinlijk aan puntverlies. SDS kon terug kijken op een goede wedstrijd, maar moest genoegen nemen met de complimenten voor de tegenstand.
Douwe Posthuma

Foto’s SDS 1 – Heerenveense Boys 1

Henk Bootsma hat wer wat alderaardichste plaatsjes sjitten by SDS 1 – Heerenveense Boys 1. Jim kinne se hjir op Facebook besjen.
Foto fan Henk Bootsma

SDS 2 sûnder punten fan Urk

SDS 2 kin noch wol in pear punten brûke om wis te wêzen net te degraderen. Spitich genôch slagge dit by Urk net om dy te pakken. Nei 2 minuten stie SDS al mei 2-0 efter….. Uteinlik waard it 6-2 foar de Urkers. Doelpunten fan SDS wienen fan Yward en Feite. In plúmke wie der foar ynfalkeeper Peter Stuiver dy ’t op it lêste momint noch ynflein waard….. Zeerobben 2 waard sneon kampioen.

SDS 3 ûnderút

De put is der wat út by SDS 3. Sy ferlearen sneon thús dan ek mei 6-2 fan Leeuwarder Zwaluwen 5. De twa doelpunten wienen wol twa briljantsjes fan Hendrik Engbrenghof en gooe-old Skelte Anema.

Skearnegoutum Jo15-1 is SDS/Nijland Jo15-2 de baas!

Mei in komplete selectie hiene we ôfrûne sneon de lêste thúswedstriid fan dit seizoen tsjin de nûmer 2 fan ús kompetysje.
We starten fris en koene de bal aardich yn de ploeg hâlde. Mar Skearnegoutum stiet net foar neat twadde, sij wiene ek skerp en foaral snel. Yn kombinaasje mei goede passes koene wij se geregeld yn ús 16 fine. Mei ynset en in skerpe keeper koe ús ferdiediging it krekt rêde. Yn de 10e minuut wiene sij ús dochs te slim ôf 0-1. Nei de ôftraap spielen we meer faorút en setten meer druk. Mei in pear omsettingen waard ús middenfjild sterker en wûnen we mear duels. Skearnegoutum hold ek druk en mei in flymskerpe oanfal kamen se frij foar de goal en koe Lennert der ek neat mear oan dwaan 0-2. Wij kamen ek in pear kear goed foar de goal, mar soms ha je it gelok net mei.
Ek hjoed had de thee goede ynfloed. Krekt as lêste wyken waard ús druk op de tsjinstanner twadde helte grutter. It spul fûn mear op de helte fan Skearnegoutum plak. Dat besoarche yn de 58e minuut ús in echte fjochtersgoal fan Jelmer 1-2!
De druk koene we dernei fêsthâlde. De ynset fan elkenien bleau súper, mar it koe wat rêstiger en precieser. De lykmakker liet dan ek op sich wachtsje en kaam mar net. We hiene minder lok, Joop rekke healwei de twadde helte spitichernôch blesseert oan de foet. Syn seizoen is foarbij. Yn de lêste 5 minuten skowde Jetse mei nei foaren: 1 op 1 achteryn en powerplay. Duels foelen beide kanten op, wol kânskes mar it slagge net. Skearnegoutum wie hjoed mei snelheid en preciesie fjirder. De útslag passe der hjoed bij.
No nog 1 wedstriid op Skylge. Der ha we wat rjochter te setten en sille we nije wike foar traine💪🏻. Ús toppers gean der foar. Dat dogge we ek foar Joop! Betterskip keardel.
Team Jo15-2.

SDS JO12-1 wint topper bij Irnsum JO12-2 (2-3)

Een x-aantal grijze haren dr bij gekregen tijdens de topper tussen Irnsum JO12-1 en SDS JO12-1 in Irnsum. Beide bovenaan maar SDS een wedstrijd minder gespeeld. In Easterein was met veel strijd en uitstekend spel met 5-2 gewonnen eerder deze competitie. Nu een sterk begin van Irnsum in een open wedstrijd. Veel kansen maar uiteindelijk een discutabele penalty bracht de thuisploeg op voorsprong. Vele kansen volgden voor Irnsum en ook SDS kreeg enkele kansen, die uiteindelijk de 1-1 (Philip) op t bord bracht. Echter kwam Irnsum wederom op voorsprong dit x een strak schot in de kruising. 2-1 bij rust en gezien de kansen had de achterstand zeker veel groter kunnen zijn. En verdiende onze keeper Johan een dikke pluim. Door omzettingen naar het middenveld, waar we in de 1e helft de slag verloren, was de 2e helft voor SDS. Overwicht en kansen, maar goals bleven uit en het gevaar van de counter van Irnsum loerde… Toch 10 minuten voor tijd de bevrijdende 2-2 (Pieter B). 5 minuten later zelfs de 2-3 (Philip) door strijd en slim combineren. Zelfs 3 minuten extra tijd resulteerde niet meer in kansen voor de thuisploeg, door strak verdedigen. Super teruggevochten en laten zien dat we KAMPIOEN willen worden! Met nog 2 wedstrijden te gaan is 4 punten voldoende! En bij een misstap van IJVC/Blauhuis kan het komende zaterdag al feest worden in Easterein!