09:00 ONS Sneek JO13-2 – ST SDS/Nijland JO13-1 1-2
10:45 Workum JO10-2 – SDS JO10-2
12:15 Kollum JO17-1 – ST SDS/Nijland JO17-1 1-2
12:30 Makkum 4 – SDS 4 0-5

SDS 1 – Nijland 1        1-1

Stan Korbach skoarde foar SDS de 1-0 en Nico Pieter Bonnema makke de 1-1.  Fierders wiene der gjin doelpunten (Jaap Toering hie noch in oantal geweldige reddingen) wol in hiel soad oertredingen.
Matthijs Postma krige twa giele kaarten en dat is read.

Konkúzje dit seizoen: de wedstriden fan SDS tsjin Nijland binne net leuk.

SDS 2- sc Franeker 2

Gistermorgen was het voor de spelers en staf weer niet uitslapen, om elf uur verzamelen/ koffiedrinken en beginnen met de voorbereidingen. Selectie bestond uit vijftien man waaronder de twee Jelmers (jo 19) en ook waren de geblesseerden aanwezig namelijk Ewout, Lieuwe en Klaas. Bouke op avontuur elders op de velden wat voor hem nog niet gunstig uitpakt, 1 verloren en 1 gelijk en anders had hij 2 gewonnen.

De wedstrijd stond olv Sipke Hiemstra, wat wel een bepaalde rust uitstraalt op beide teams. Sds begint niet goed aan de wedstijd, slordig en onrustig, je kan het ook anders formuleren, sc Franeker was gretiger en beter in deze fase van de wedstrijd. In mijn ogen en goede mix van spelers ten opzichte van het eerdere Franeker2

Na gelang de eerst helft vorderde begon Sds meer het spel naar hun toe te trekken, Jurjen werd gezocht en gevonden. Maakte de  1 0 maar werd afgekeurd, hinderen van keeper. Franeker was niet van slag hierdoor en de verdediging van Sds , vooral Jesse, moesten vol aan de bak. Tot dan nog steeds gelijk maar daar kwam verandering in Tim bedient Bote op maat en deze schiet beheerst binnen. 1 0

Tom probeerde het nog met een schot op goal, Mark had nog een goede redding na een fout n de verdediging.

Ruststand  1 0

Tweede helft nog geen wissels bij Sds. Beide ploegen gingen voor de overwinning, dat slaagde vooral Sds, vrije trap Tim op Jurjen en deze kopt de bal binnen maar afgekeurd wegens buitenspel. Daarna kans voor Arjen ook af gevloten.

Totdat het moment van Tom komt. Hij geeft de bal zo mooi en strak voor op  Jurjen en kopt de bal in het net. 2 0

Inmiddels de beide Wessels erin even later de beide Jelmers in het veld gekomen, Wessel S werd onderuit gehaald  vrije trap , uit deze situatie komt het derde doelpunt waarbij de gebroeders Los beide naar de bal toe glijden en de jongste van het stel was zijn broer te snel af en maakte het doelpunt, 3 0

Franeker probeerde nog wel wat maar geen resultaat.

Aanstaande dinsdagavond staat er een oefenwedstijd gepland tegen Wws daarna even rust voor de spelers en staf.

Jan Los

Makkum 4- SDS 4       0-5

In goeie oerwinning fan SDS 4, wêr’t it skerp wêze oan it begjin en it skoarend fermogen dúdlik wurden is.

1 Wiltsje nei 35 seconden
2 Michael
3 Niels
4 Niels
5 Sije

SDS 5 – sc Franeker 5

“Fuortspile”, sei feteraan Robert Sijbesma doe’t hij der út gie. 2-7 wie de útslacjh. Frjentsjerter Feite de Haan skoarde ien fan de twa doelpunten fan SDS 5 en oer-Eastereinder Syb Overal de oare