Sneon 10-2-2024

Weppers freed 9-2-2024
9 februari 2024
Fotobyldferslach fan WPB 1 – SDS 1
11 februari 2024

Mochten jim wat te melden hawwe fan te foaren of nei ôfrin dan kin dat nei dizze adressen aant@vv-sds.nl of willem@vv-sds.nl

09:00 ST SDS/Nijland JO14-1 – QVC JO14-1 6-1
09:00 SDS JO11-2 – Zeerobben JO11-3 3-4
09:00 SDS JO9-3 – LSC 1890 JO9-4 5-6
09:00 SDS JO8-1 – ONS Sneek JO8-1JM 8-1
09:30 ST SDS/Nijland JO13-1 – Urk JO13-3 0-2
10:00 SDS JO9-1 – VV Sneek Wit Zwart JO9-1 5-10
10:30 ST SDS/Nijland JO15-1 – SJO RSC JO15-2 g.n.t.
10:30 SDS JO11-1 – QVC JO11-1 5-2
11:00 SDS JO12-1 – Makkum JO12-1 2-2
11:15 ST SDS/Nijland JO17-1 – Blauw Wit ’34 JO16-1 2-3
14:30 SDS 2 – Minnertsga 2 1-3
14:30 SDS 3 – Mulier 2 g.n.t.
09:00 LSC 1890 JO10-3 – SDS JO10-1
09:00 Tzum JO9-1JM – SDS MO9-1
09:15 Scharnegoutum’70 JO10-2 – SDS JO10-2
10:30 QVC JO9-1 – SDS JO9-2
10:30 De Walde JO8-1JM – SDS JO8-2
14:30 Waterpoort Boys 1 – SDS 1 0-1
14:30 ONS Sneek 3 – SDS 4 1-2

WPB 1 – SDS 1  0-1

At er in hel bestiet en dus ek helsdoarren dan stiene dy yn Snits. Dêr efter leinen trije punten en dy waarden dêr weisleept  en mei nommen nei Easterein.
Wierd Hofstra wie de makker fan it ienige doelpunt.
Fierders kleurde it foaral giel dêr mei in fleuchje read.
Henk Bootsma lei it ienige doelpunt prachtich op de gefoelige plaat.

SDS haalt overwinning voor de helsdeuren weg bij WPB
Vooraf waren alle ingrediënten voor een meeslepende degradatiekraker aanwezig en de vele toeschouwers kregen waar voor hun drie euro. Uiteindelijk won SDS, maar het moest daarvoor heel wat obstakels overwinnen op sportcentrum Schuttersveld. Om te beginnen was het maar zeer de vraag of het motto ‘never change a winning team’ kon worden toegepast. Erik Haitsma en Wierd Hofstra hadden flink last van blessures en begonnen opgelapt door de zeer kundige medische staf aan de warming-up, waarna ze beide besloten om het toch te proberen.
Dan was er nog scheidsrechter Strampel, waar SDS de laatste jaren geen goede ervaring mee heeft. Het probeerde dan ook om niet de verbale strijd met de leidsman aan te gaan en de emoties onder controle te houden. Dat lukte bij SDS wonderwel, maar de thuisclub had het de hele wedstrijd aan de stok met de man in het zwart en kreeg uiteindelijk tien gele kaarten. Tijdens de wedstrijd kreeg invaller Robert Minks er twee binnen 5 seconden en na de wedstrijd kreeg keeper Stefan Rijpkema ook nog zijn tweede gele kaart. SDS kreeg in de slotfase drie nogal dubieuze gele prenten (Peter, Niels en Kevin) en zo eindigde het toch weer met een regen aan kaarten.
Tussen de kaarten door werd er ook nog gevoetbald, al moet gezegd worden dat het spel van beide kanten niet overhield. WPB kreeg van SDS de ruimte om het spel te maken, maar kwam niet verder dan heel veel lange ballen, die eigenlijk niks opleverden. Bij de gasten was het allemaal niet veel beter, maar zo nu en dan kwam SDS via de zijkanten door en hieruit had Lourens van der Pol kunnen scoren na een mooie actie en dito voorzet van Peter Hoogerwerf. Hij raakte de bal helaas compleet verkeerd, maar even later kwamen de withemden toch op voorsprong. Robin van der Weg verlengde een vrije trap van Gerbrand Kramer, waarna er een luchtduel ontstond tussen keeper Rijpkema en Wierd. De doelman was te laat met zijn vuisten en zag de kopbal van ‘The Hoff’ in de lege goal verdwijnen, waardoor SDS de zo gewenste 0-1 op het scorebord zette. Wierd denderde hierna nog één keer met een imposante rush door de as van het veld richting de goal van WPB, maar schoot net naast en liet zich in de rust vervangen door Douwe Jan Vellinga.
Na de thee hetzelfde beeld, met een aanvallend onmachtig WPB en SDS dat stug en geconcentreerd verdedigde. Er ontstonden genoeg ruimtes voor de withemden om een tweede treffer te produceren, maar hier werd erg slordig mee omgesprongen en zo bleef het spannend. In een poging om een doelpunt te forceren, bracht trainer Jan Vlap de nog altijd gevaarlijke Robert Minks in en hij was twee keer dicht bij een doelpunt. Eerst probeerde hij het met links vanaf 20 meter, maar zijn even onverwachte als mooie poging spatte op de buitenkant van de paal uiteen. Daarna kreeg hij de bal voor de voeten na een corner en schoot hij niet overtuigend genoeg in kansrijke positie. Kort hierop ging hij twee keer verbaal zijn boekje te buiten tegen de scheidsrechter en door deze rode kaart was zijn invalbeurt van korte duur.
Met tien man bleven de geelhemden strijden en gaven niet op, waardoor SDS tot op de bodem moest gaan voor de drie punten. Het had allemaal wat ontspannener kunnen eindigen als iemand de tweede treffer had gemaakt, maar ook tegen tien man lukte dit niet. Robin was er heel dichtbij na een corner, die weer voor het doel werd gekopt door Remco Hylkema, maar zijn inzet ging net naast. Invallers Kevin den Haan (voor Stan Korbach) en Niels Hiemstra (voor Lourens) kregen met Douwe Jan en Peter regelmatig de ruimte om tot een kans te komen, maar het liep uiteindelijk allemaal op niets uit. Zelf verdedigde SDS met het mes tussen de tanden ‘de nul’ en dus was één doelpuntje genoeg voor de volle buit.
Door deze overwinning gaat SDS over IJVC en WPB heen en staat het inmiddels op een plaats die recht geeft op nacompetitie. Het gaat dus de goede kant op en volgende week proberen we de opmars voort te zetten in Nijland, waar ‘de derby van de Greidhoeke’ op het programma staat.
Douwe Posthuma

SDS 2 – Minnertsga 2

SDS 2 gie mei 1-3 ûnderút tsjin Minnertsga 2. It ferslach.

Gisteren was het om 13.30 verzamelen voor de spelers van Sds2 om het vandaag op te nemen tegen Minnertsga. Altijd een goede tegenstander geweest voo Sds. Gewonnen verloren en gelijk gespeeld, dus twee teams die aan elkaar gewaagd zijn.

Deze wedstrijd stond onder leiding van Jan Bouke Bouma, die een grote rol speelde bij twee doelpunten van Minnertsga, dat wil nog niet zeggen dat Sds deze wedstrijd zou hebben gewonnen. Maar het verloop had er voor Sds misschien anders uitgezien.

De eerste twintig minuten ging het gelijk op, tot een speler van Minnertsga de bal tegen de hand van Bote aanschoot, in onze opinie niks aan de hand maar een paar tellen later toch een fluitsignaal en een penalty. De 0 1 was een feit. Paar minuten later weer een discussie punt, niet geven van een vrije trap aan Sds, de 0 2 was een feit, overigens zwak ingrijpen van onze linksback. Onze voorwaartsen probeerden er alles aan te doen om de aansluiter te maken.

Tweede helft nog geen wissels aan Sds kant, al snel maakte Minnertsga de 0 3, wat Sds ook probeerde er was geen doorkomen aan. Wessel s en Ate deden er alles, naast net voor langs noem maar op. 

Totdat Lieuwe met de aanval begon te bemoeien, via een andere Sds`er kwam de bal bij Redmer en schoot beheerst in du 1 3. Daarna nog een kans voor Lieuwe in een duel met de keeper en paal helaas geen resultaat. 

Tom kwam erin voor Wessel s, Tom op de backpositie en de Eel naar voren. Tim werd gewisseld voor Jochem, deze had een korte invalbeurt want liep een blessure op. Jens maakte zijn rentree na een schouder blessure. De broers Los waren afwezig door blessures. Nog een een bedankje aan Ate Schaap die een prima wedstrijd speelde.

Volgende week maar weer eens kijken bij Sds 2, bekerwedstrijd tegen Leeuwarder Zwaluwen.    

Jan Los

ONS 3 – SDS 4

Man fan de wedstriid by ONS – SDS 3 like de keeper fan ONS 3, Jurian Rijpma. Hy ronsele de iene nei de oare wisse goal út it doel fan ONS. Hy koe allinnich net foarkomme dat SDS twa kear skoorde troch goals fan Mark en Willem. Om ’t ONS mar ien kear skoorde waard Gjelt Kempe as keeper fan SDS úteinlik de man fan de wedstriid.

SDS/Nijland JO17-1 – Blauw Wit JO16-1

In spannend potsje fuotbal mei in better fuotbaljend Blauw Wit. Mar SDS/Nijland kountert brutaal nei de 1-0 (doelpunt Sven Hoekstra) foarsprong,
Yn twadde helte komt SDS/NIjland JO17-1 mei 1-2 efter, komme wer gelyk troch dyselde Sven mar ferlieze úteinlik mei 2-3