It ferlette ferslach oer de SDS-trein
29 september 2003

Organisatie……

SDS A1 – FC Wolvega A1

zaterdag 27 september 2003 op sportpark ‘De skoalleseize’  was om 12.30 uur de aftrap van de wedstrijd SDS A1 – FC Wolvega A1. Een leuke opponent die altijd verzorgd voetbal speelt. En dus was goed organisatorisch, defensief, spel een noodzaak. Deze jaargang hadden zij, net als ons, in de eerste paar speelronden 3 punten verzameld…

Wij hadden daar echter maar 2 wedstrijden voor nodig omdat de wedstrijd van vorige week om organisatorische redenen niet heeft plaatsgevonden…

Wij waren vorige week bij DIO Oosterwolde te gast om daar op een lekker zonnig middagje eens even een balletje te trappen. Van dit hele ‘trappen’ kwam weinig terecht, met uitzondering van ons zeer aangename warming-up dan. De KNVB had namelijk een scheidsrechter aangewezen voor die pot……die zich op 20 augustus jongstleden al had afgemeld bij onze tegenstander uit het zuiden van Friesland. Maar het bestuur, danwel leiding van de plaatselijke A-junioren had hier geen gehoor aan gegeven, niet echt een perfecte organisatie, en zodoende stonden wij om 2 uur klaar voor de aftrap zónder scheidsrechter…na een half uur te hebben gewacht, en een tweede warming-up te hebben gedaan, vonden wij het wel welletjes en zijn we huiswaarts gekeerd om vervolgens de 2e helft van SDS 1 te kunnen volgen.

Maar zoals gezegd… zaterdag 27 september 2003, weer een nieuwe dag, met nieuwe kansen, met ditmaal wel een scheids. Wolvega had wat goed te maken tegen ons, temeer zij vorige week met 5-0 van Rood Geel hadden verloren. De Wolvega’ster A-junioren kwamen op slippers aanzetten en in de wedstrijd deed ook al snel blijken dat zij ons maar als een stelletje ‘boeren’ beschouwde.

Hier moet je natuurlijk gebruik van maken……

De wedstrijd begon zoals verwacht, Wolvega probeert het spel te maken en wij staan organisatorisch goed. Echte kansen leverde de eerste helft niet op..enkel wat speldeprikken die onze invallende keeper, Korne Boekholt, uitstekend pareerde. Onze verdediging, bestaande uit Jelte, Sjoerd, Johannes en Sybren, kende een hachelijke beginfase door de veelal switchende spitsen. Maar de veelal lange ballen van Wolvega werden goed verwerkt zodat ook wij minimaal gevaar konden stichtten. De ruststand leek dan ook af te stevenen op de beginstand. Het ‘leek’ verraad al een hoop, en een kleine uitval van SDS zorgde ervoor dat Dirk aan de bal kwam en een actie aan wou gaan…deze werd echter de grond in geboord door een dwarszittende Wolvegaverdediger. Het gevolg was een vrije schop die Bote zou nemen. Hij brengt de bal uitstekend voor waarna Mark de bal mooi in de lange hoek kopt. 5 minuten voor rust en een 1-0 voorsprong op zak.

Uitstekend moment natuurlijk om de tegenstander een lesje te leren, maar zoals verwacht liet Wolvega het hier niet bij zitten en zette hem na rust nog een versnelling hoger; het baltempo ging omhoog en het gevaar kon natuurlijk niet uitblijven. Maar in principe lagen er nu ook de mogelijkheden voor ons om de tegenstander een zorgvuldige counter voor ons in te leiden. Net als in de eerste helft stond het organisatorisch goed, de verdediging strak op de man en het middenveld moest t ook kort houden, alleen konden onze spitsen niet voorkomen dat de wingerbacks telkens de lange bal konden hanteren. Het ging heel lang goed……na een keer de paal te hebben geraakt werd dan toch t vonnis geveld en 2 minuten voor tijd werd de organisatie uiteengescheurd. De 1-1 werd schitterend binnen gelobt. We hadden wel kans op de 2-0, maar niet zorgvuldig, uitgespeelde counters, en een meezittende scheidsrechter, leverden geen 100% kansen op.

Toch mogen we tevreden zijn met het behaalde punt en vertoonde spel van de gehele ploeg..iedereen heeft gevochten voor wat we waard waren en zekere pluspunten waren ook de debuterende Korne in de goal en de goedinvallende B-junioren Jelmer ‘Kezmania’ en Ralph.

Volgende week staat het altijd beladen duel met LSC Sneek op het programma…dit schijnt nogal een goede ploeg te zijn, maar met onze mentaliteit zullen wij het ook hen zeer lastig maken!