21 november 2009
Weppers moandei 23-11
22 november 2009

Sleat B1 – SDS B1
Zaterdag 21 november reisde SDS B1 vol goede moed maar engiszins gehavend af naar het stadje Sleat. Hier stond de uitwedstijd tegen de plaatselijke B1 op het programma. Na de opstelling, tactische bespreking en de warming up met (te) Harde Ballen werd om 12.00 uur de aftrape verricht. De eerste 20 minuten tastten de ploegen elkaar af, onderzochten elkaars sterktes en zwaktes. SDS liet verzorgd en gecontroleerd voetbal zien met af en toe een goed aanvallende combinatie.
In minuut 22 wist na zo’n combinatie over rechts (Remon en Christian) Jesse de 0-1 op het scorebord te brengen. Aanvallend was SDS ook de net iets betere ploeg. In de 30e minuut werd aan Sleat een corner toegewezen waaruit voor het SDS – goal een wat rommelige situatie ontstond, dit leverde tevens de 1-1 op. Keeper Gerrit verrichte ook nog een gewéldige redding, eredivisie waardig. Vlak voor rust kreeg Sleat door het midden vrije doorgang en kon ook Gerrit de 2-1 ruststand niet voorkomen.
In de tweede helft ontstond er een wedstrijd die een beetje fraai, maar vooral spannend was. In de 44e minuut wist Wietse uit een corner de 2-2 te maken en zaten we weer goed in de wedtsrijd. Goed 5 minuten later kon SDS over rechts een goed aanval opzetten (met Marcus en (weer) Christian), waarna Tjeerd de 2-3 voorsprong wist te verzilveren.
Sleat gaf zich uiteraard niet zomaar gewonnen, want direct hierna wisten zij over hún rechterkant uit te breken, dit leidde tot de 3-3 gelijke stand, nog steeds spannend. Een gewoonweg schitterend afstandsschot met links, van zo’n 25-30 meter zorgde Tjeerd ervoor dat SDS weer op voorsprong kwam, 3-4.
Echter, wéér vanaf hun rechterkant (67e min) en een vrije doortocht door het midden (79e min) wist Sleat nog twee keer te scoren, met de 6-4 als eindresultaat.
Voetballend liet deze wedstijd een aantal lichtpuntjes zien: SDS B1 is bij vlagen goed in staat naar voren te combineren en dan gevaarlijk te worden, echt iedere speler zette zich voor de volle 100% in en er stond een team.
Het vroegtijdig storen en onderbreken van de aanval van de tegenstander is duidelijk nog een aandachtspunt, want dit ontkomt ons net te vaak. Vandaag had ons dit enkele tegendoelpunten kunnen schelen, net het verschil tussen winst en verlies. En soms zijn we net iets te lief, of beter gezegd: te afwachtend. Maar ja, sportiviteit is ons ook iets waard…..
Zaterdag 28 november om 10.20 uur thuis tegen Heeg, nieuwe ronde / nieuwe kansen!
Ab

Mette
Wij begripe út it ûndersteande stikje fan André Vink dat Mette Postma fan Da2 juster in ferfelende blessure oprûn hat:
Het ongemak met onze linker verdedigster Mette is harder aan gekomen dan dat we gedacht hadden. Haar sleutelbeen is inderdaad gebroken, en ze heeft behoorlijk pijn. Ze weet zelf niet helemaal meer wat er allemaal is gebeurd en kan zich een klein momentje niets meer herinneren. We wensen Mette alle sterkte toe, en hopen dat je zaterdag naast Tryntsje op de bank komt zitten om zo ons team toch compleet te maken.

D1 gelyk
D1 hat justermoarn oefene tsjin YVC D1. It waard 1-1.

SDS 4
SDS 4 mocht juster ôfreizgje nei Koudum. Ferlet fan doelpunten en punten. It like earst mar bêst. Want op in bepaald stuit stiene se mei 1-4 foar. Mar trije dramatyske minuten soargen al wer foar 4-4 , de moraal wie fuort en it waard ek noch 6-4 foar de Oeverzwaluwen. Wij tinke dat Bote, Ids (2) en Erwin skoard hawwe.

SDS 5
It tige rjochts orientearde SDS 5, hat juster dochs wol wat teloarstellend punten lizze litten. De iene foarset nei de oare (fan rjochts fansels) kamen faak wol op de holle fan Jappie mar net altyd yn it doel. In doelman dy’t skerp wie, in latte dy’t ballen kearde en it fisier dat net altiten goed stie. Jappie skoarde wol twa kear, wêrfan ien kear út in foarset fan links (ja, hoe is it mooglik).
De mannen fan Foarút 3 krigen ek kânsen, mar Sjoerd fan Beem liet sjen dat hij it mei Jaap in soad oer keepen hat. Dochs skoarden sij ek 2 kear. It publyk hat him tige goed fermakke en komt nije wike seker wer at SDS 5 wer thús fuotballet om 14.30 oere wer op it haadfjild.