Mail de útslach, in koart ferslach, foto’s en bijsûnderheden, eigenaardichheden, apartichheden, nuverheden en oare wissichheden nei dizze adressen.

14:00 Foarut 4 – SDS 6  4-2
12:00 Joure SC A2 – SDS A1  3-6
12:45 Mulier B1 – SDS B1  4-2

Marrum 1 – SDS 1     0-1   (beker)
Wij ha begrepen dat Tjsipke Klaas Okkema skoard hat. Soms kin ien doelpunt genôch wêze om in 6de klasser te ferslaan. Oh, ja,  Tsjalling Sikma miste in strafskop en komt dêrmei ek yn it Clarence Sluier klassemint.
Sjoch
hjir foar it ferslach fan Siem Sikma.

BCV 2 – SDS 2      4-2  (beker)
SDS 2 wint dit seizoen gjin beker. Want troch dizze nederlaach binne se der út. Dirk de Jong skoarde twa kear

Ouwesyl 3 – SDS 5         2-8
Moarn mear oer dit moaie potsje fuotbal.

Foarút 4 – SDS 6        4-2
“Ungelokkich ferlies ” sa joegen Bram en Steffen oan. Doede en Bram skoarden.

SC Joure A2 – SDS A1     3-6
SDS A1 hat wûn. Dat is moai. Fansels fûlen der wer in soad doelpunten. Foar SDS skoarden Jacob (2), Martin (2), Wytze en Doede.

Mulier B1 – SDS B1
Afgelopen zaterdag stond voor B1 de uitwedstrijd tegen sv Mulier op het affiche. Vol goede moed naar Witmarsum afgezet, helaas zonder Wietse en Remon. Het plan was duidelijk: goed voetbal laten zien én voor de drie punten gaan. De eerste helft zette de koers goed in. Het voetbal mocht wat beter, maar in de rust stond het 0-2, in het voordeel van SDS dus. Direct in het begin, 4e minuut, onderschepte Jouke op links de bal, bracht deze op in via Tsjeerd werd Christian aangespeeld. Deze legde hem a la Sibon netjes terug op Jan Friso. Die kon vanaf 20 meter in de rechterhoek de 0-1 scoren. In de 35e minuut wist Marcus de bal te veroveren en met een breedtepass Christian te bereiken. die draaide zich vrij en schoot fraai raak, 0-2.
Vol goede moed de rust in, afgesproken dat er nog wat beter samengespeeld gaat worden, en voor de tweede helft het veld op. Langzaam maar zeker kwam Mulier in de wedstrijd, achterin werd bij SDS steeds vaker geklungeld en het middenveld was niet in staat om het gevaar daar in te dammen. In minuut 52 kon Mulier over links counteren, SDS had geen antwoord en de 1-2 was een feit. Direct daarna een corner voor Mulier, deze werd heel mooi ingekopt, 2-2. Vraag was natuurlijk hoe deze speler zo vrij kon staan…
SDS creëerde in de loop van de tweede helft veel kansen, veel doelpogingen gingen net over of naast, ook verrichte de Mulierkeeper een aantal goede reddingen. Toen trad een oude voetbalwedstrijd in werking: als je ze niet maakt, krijg je ze tegen. In de laatste 10 minuten wist de rechterspits van Mulier twee keer gebruik te maken van een zwak ogende SDS – verdediging, dit leidde tot een 4-2 eindstand. Van de spelers individueel was goede inzet, maar als team kwam dat er niet uit. Helaas beide doelen niet gehaald, in de samenvatting van Studio Sport leek de wedstrijd Willem II – Heerenveen veel op die van Mulier – SDS. Maar dan wel in het nadeel van SDS. Voor het eerst waren de spelers na afloop van een wedstrijd ook echt stil in de kleedbox……
Uithuilen en opnieuw beginnen, de komende twee weken staan twee zware partijen voor de boeg: komende zaterdag AVC thuis, daarna Oeverzwaluwen uit.