Evenementen in december 2022

Weppers freed 18-4
18 april 2008
Weppers snein 20-4
18 april 2008

Hjirûnder de útslaggen fan 19 april. Wij stelle it altiten tige op priis wannear de útslagen bij ús binnen komme of leuke en koarte nijtsjes oer de wedstryd. Mail kin nij ús adressen.

     
12:15 SDS 3 – Blauw Wit ’34 4  útsteld
14:30 SDS 4 – Bolswardia 4  3-1
12:00 SDS 5 – Makkum 4  8-3
14:30 SDS A1 – CVVO A1  0-2
10:15 SDS B1 – Leeuw. Zwaluwen B1  1-1
9:00 SDS D1 – Beetgum D1  0-4
9:00 SDS E1 – Heerenveense Boys E2  6-2
10:00 SDS F2 – LSC 1890 F6  3-3
10:00 SDS F4 – Nijland F3  4-0
14:30 Fean’58 1 – SDS 1  3-4
14:30 CVVO 2 – SDS 2  0-0
10:30 NOK C1 – SDS C1  1-14
10:30 Oosterlittens C3 – SDS C2  1-4
9:00 IJVC D2 – SDS D2  4-1
15:00 Tzum DA1 (zat) – SDS DAJ  6-0
9:00 Dronrijp E3 – SDS E2  10-1
9:00 AVC E3 – SDS E4  5-1
9:00 FVC F1 – SDS F1  0-3
9:00 JV Bolsward F5 – SDS F3  3-1

it Fean 1 – SDS 1   3-4
Wij witte dat it bij it skoft 1-3 stie en dat SDS 1 úteinlik mei 4-3 wûn hat. Hendrik de Jong makke 3 goals en Erik Haitsma makke der ien.
Klik hjir foar it fierdere ferslach fan Tsjalling Sikma.

CVVO 2 – SDS 2   0-0
By winst soe SDS 2 goeie saken dwaan yn de race om de 2e-periodetitel. Spitich genôch slagge it SDS 2 net om dizze 3 punten te pakken. SDS 2 hie miskien de winst fertsjinne mar sy slaggen der yn 90 minuten net yn om te skoren. Inkelde kânsen hjirfoar wienen der wol.
Grutte tsjinfaller foar SDS 2 wie it útfallen fan Feite de Haan mei miskien wol in slimme ankelblessure.
Opfallend wie op ‘e nij it grutte oantal supporters dy ’t de muoite nommen hienen om SDS 2 te bewonderjen. Super! 
SDS 2 kin kommende sneon de periodetitel alsnog pakke as sy thús fan Be Quick Dokkum winne.

SDS 4- Bolswardia 4   3-1
In moaie oerwinning fan SDS 4. Bij it skoft wie it noch 0-0. Yn de twadde helte doelpunten fan Gearard, Bas en Coen.

SDS 5 – Makkum 4   8-3
Beide ploegen hiene 32 punten bij it begjin, Nei 90 minuten hat SDS 35 punten. In klinkende oerwinning mei prima spul en doelpunten fan Ype (4) Bas (2) Ids en Harm Auke.
Jaap Boekholt wie ferline wike noch útfallen mei in hamstring blessure. Krekt as Gomes herstelle doelmannen flugger. Hij stie der wer en kearde sels in strafskop.

SDS A1 – CVVO 1 A1     0-2
Tsjin de koprinner wie it wierskynlik dreech skoaren.

Nok C1 – SDS C1 1-14
De spilers fan SDS 5 mienden sij dat de grutste oerwinning helle hiene. Dat is dus dúdlik net sa. Hjir it ferslach fan dizze oerstjûgende oerwinning:

Na een ontspannen en touristische rit door een deel van de zuidwesthoek van Friesland kwam C1 rond een uur of 10 aan op het beschutte sportcomplex van v.v NOK. Kennelijk was dit een goede voorbereiding want na de warming-up en de yel startte om 10.30 uur SDS C1 direct vliegend. Na zo’n 15 tot 20 minuten voetballen was de stand 0-4. Vervolgens werd een moment van verwarring in de verdediging van SDS perfect afgestraft, scoorde SDS nog eens en verscheen de 1-5 ruststand op het scorebord.
Remon was al uitgevallen met een blessure, echter met wat kleine omzettingen en het inbrengen van Jouke kon SDS het goede voetbal goed voortzetten en werd in de tweede helft nog 9 keer het doelnet van NOK geraakt, en dat van SDS niet meer. Het ging na rust zo snel dat een aantal meegereisde supporters enkele doelpunten gemist hebben. Met de eindstand 1-14 is het het kampioenschap weer drie punten dichterbij.
Het gaat te ver om alle doelpunten te beschrijven, bovendien heeft uw reporter geen harde schijf in zijn hoofd….., maar in elk geval wel even de doelpuntenmakers: Ayanle, Martin, Tjeerd, Kristian en Marcus en last but not least Eddy!
En even voor de goede orde, voor de assists had net zo’n mooie lijst kunnen komen, want daardoor kon er vaak gescoord worden. Denk alleen maar eens aan de strakke corners van Ayanle, de listige steekpasjes en drukzetten van Feiko en Marcus, het sublieme hakje van Remon op Martin (nadat Marcus goed langs de lijn was opgekomen), het spelverdelen van Sjoerd en het mandekken van Bart en Jouke. En steeds met rust op de keeperspost: Jan Friso.
En oh ja, Wietse: speelt vaak met een lach op zijn gezicht en valt soms zomaar (of kwam dat door die leuke maar vooral goed voetballende dame….)
De échte grote winst zat vandaag in het feit dat het HELE team twee helften lang aan het VOETBALLEN is geweest. Geen gezeur op de prima fluitende scheids, niet denken na 2 of 3 doelpunten ‘we zijn er al’ en vooral elkaar positief benaderen. Zo’n instelling en spirit belooft nog wat voor de toekomst!!
Ab Scheepvaart

SDS B1- Leeuwarder Zwaluwen B1
Der moast nochal wat skille en regele wurde om hjoed wer in team op it fjild te krijen. Dat is slagge en we hienen help fan C1 yn de persoan fan Jan de Boer. Hartstikke bedankt C1 (1-14 bij NOK)!
De lêste 4 wedstriden moatte we tsjin de koprinner en de 3 teams om ús hinne. Dat we seinen tsjin de jonges fannemoarn, der binne mooglikheden. Earlik sein seagen Gerrit en Klaas wat swier waar, mar derom binne noch blider as in protter mei de jonges en it punt. Fan de 16 spilers op papier (der gean we wer) wienen der 2 net (no wol bekend) en trije blessueres (Andries, ankel, Leandro, ankel en Christiaan, kûtspier), dat 12 spilers hjoed. Wytse L. Broer Jacob en Jarco wienen alletrije noch licht blessearre. We keazen derfoar om alle trije begjinne te litten en Jan begûn op de wiksel.
Dat hie ek oars kinnen troch bygelyks Jan de hiele wedstriid spylje te litt
en en de oaren in helte. In kar.
Nei 5 minúten ûntkomt de rjochtsbûten oan Albert (dat wie ek fuort de lêste kear) en set de bal foar de goal en der efter Thor tikke wurd. Oant 1 minút foar rêst binne net yn hiele grutte problemen west. Ut in frije traap op 25 meter fan de goal skoart Wytse L. de 1-1. Yn de rêst komt Jan der yn foar Jarco en docht dat poerbêst (Jan, do hast de bitterballen wol mist)!
We spylje de wedstriid knap út, al kriget Lw Zwaluwen in soad kânsen om de winst te pakken (latte en Thor pakt in bal ‘ûnder’ de latte wei). Al mei al ha Gerrit en Klaas djip respekt foar dizze 12 jonges die der in prachtige en sportive wedstriid fan makke ha. We waarden troch lieding en spilers fan Lw Zwaluwen felisitearre mei it moaie punt! Klasse. En ja, by winst bitterballen en fansels by in punt ek!
Klaas

Easterlittens C3 – SDS C2
Easterlittens,
Ûnder in straf wyntsje moasten wy hjoed oantrede foar in derby tsjin Littens. De earste helte gelyks mar mei de wyn in de rêch spylje.
De mannen hienen de holle net hielendal leech. Der waard net geweldich spile en dit kaam foaral trochdat der net genôch ûnderling coacht waard.
Der waard in bysûndere goal skoort troch Jurjen. Jurjen spile de bal foar de goal langs op Christian mar rekke de bal net goed, de bal rolle langsum foar de goal lâns en de wyn makke de earste punt.
Letter skoorde ús gastspiler Stefan troch goed kombinaasjewurk mei Christian de 2 – 0.
In de rêst haw wy de mannen opskerpe. Dit die fertuten, in de wyn op wie it al gau 3 -0 troch in goal fan Christian . (hy wie earst al drok west op de rommelmerke fanôf  05:00 oere)
Littens kaam noch efkes werom mei in counter (3-1). Jesse koe de wedstriid beslutte mei in moai doelpunt. Der is fertsjinne wûn in Littens en mei trije punten in de kofferbak binne wer op nei hûs ta set.
Hjirby wol ik al ús supporters noch betanke foar jim komst. En foar de inkele heiten, memmen en oaren dy net west binne spylje wy op trije maaie út in Sint Anne. 
Jaap

FVC F1 – SDS F1 

Vandaag stond de wedstrijd tegen FVC F1 uit Leeuwarden op het programma.

Na 5 wedstrijden achter elkaar een gelijk spel, hadden we vorige week tegen CSC uit Stiens onze eerste overwinning behaald.

We gingen tussen met veel vertrouwen naar Leeuwarden.

8.00u vertrek uit Wommels, 9.00u spelen.

De wedstrijd ging aardig gelijk op, de teams waren gelijkwaardig.

FVC speelde iets beter over, waardoor zij een licht overwicht hadden.

Maar SDS kwam er een aantal keren gevaarlijk uit, met name een aantal goede acties van Yward. (hij wilde graag scoren met zijn nieuwe schoenen).

Halverwege de 1e helft kwamen we op voorsprong door de sterk spelende Matthijs.

Russtand tussen 1-0 voor SDS.

De jongens van FVC hadden in de rust kennelijk een “donderspeech” gehad, want de tweede helft begonnen zij zeer fanatiek.

“Onze jongens”  gingen hier prima in mee, mede door het goede verdedigende werk onder leiding van Tom.

Ook Jelmer deed het verdedigend goed en kon veel ballen veroveren dankzij zijn snelheid.

Op de andere kant deed Sybren het goed met zijn passes richting middenveld en spitsen.

Gershom was weer een plaag voor zijn directe tegenstander en liep hem steeds goed voor de voeten.

Na heel goed doorzetten van Idsert scoorde hij zelf de 2-0 halverwege de 2e helft.

Na nog goede schoten van o.a. Yward en Matthijs hadden we nog een aantal goede kansen,

maar ook de keeper van FVC was in vorm en keepte uitstekend.

Positief was ook het spel van Inne, die fysiek sterk is en goed speelt op het middenveld.

5 minuten voor tijd kregen we een hoekschop die door Matthijs in 1 keer in het doel werd gekruld. Eindstand dus 3-0 voor SDS.

Complimenten aan Matthijs die voor ons eigenlijk onmisbaar is.

Heel goed gespeeld, zelfs na een heel kort nachtje slapen.

Hij had namelijk vrijdag een trouwerij van zijn oom Wilco en tante Corrie en lag pas 1.00u ’s nachts op zijn nest.

En dan nog zo goed spelen, GROTE KLASSE!!!!!!

Dan hebben nog onze keeper Niels. Hij had vandaag niet veel te doen maar zoals altijd stond hij er wel weer. Een heel betrouwbare keeper.

Ondanks dat het spel nog wel wat beter kan hebben we toch mooi 11 punten uit 7 wedstrijden.

Omdat we deze competitie vrij hoog ingedeeld zitten gaat het eigenlijk best goed.

We hopen dit zo door te zetten tot het eind van de competitie.

 

Theo Postma. trainer/leider F1