09:00 ST Woudsend/De Walde JO15-1 – ST SDS/Nijland JO15-1 1-0
10:15 Scharnegoutum’70 JO17-1 – ST SDS/Nijland JO17-1 0-5
14:30 LAC Frisia 1883 4 – SDS 4 3-2
14:30 ONS Sneek JO17-3 – ST SDS/Nijland JO17-2 6-2

SDS 1 – Oudehaske 1       3-0

Yn it ûnwerklike sfear spile SDS 1 in moaie pot fuotbal tsjin Oudehaske. Twa fuotbaljende ploegen dy’t elkoar aardich yn evenwicht holden. Kânsen oer en wer. Sjiedsrjochter hie gjine kaarten nedich om dizze sportive wedstriid ta in ein te bringen.
Doelpunten Stan Korbach,  Jelmer Posthumus (jim lêze it goed) en Peter Hoogerwerf

scFraneker 2 – SDS 2      2-3

SDS 2 docht it wer prima. No trije punten út Frjentsjer helle. It ferslach fan Jan LOs

Vandaag stond Franeker op het programma, heb de eerste vijftien minuten van de wedstrijd niet meegemaakt. Bij aankomst even bijgepraat met de trainer, leider en de bank over het verloop van de eerste vijftien minuten, deze waren in het voordeel van Franeker. Creëerde meer kansen en had het betere spel.

Sds probeert vat op het spel te krijgen wat gedeeltelijk lukt, Habtamu was weer eens aanwezig kreeg een kans, Arjen idem. Maar het lukt niet om de bal in het net te krijgen, spel van Sds is bepaald niet denderend, te veel balverlies. Schot op doel van Wesley strand op de keeper, tegen het hoofd, spel ligt even stil, keeper kan wel weer verder spelen, Habtamu schoot over uit de rebound. Bijna rust nul nul zou mooi zijn gezien het spel, dus niet, de nr 9 van Franeker gaat de zestien in tussen twee verdedigers door en versiert een strafschop, scheids legt hem op de stip.  De 1 0 was een feit.

Tweede helft begon Sds met twee frisse spelers op links en rechts midden.

Vijfde minuut komt Jesse op links door het strafschopgebied in, verdedigers Franeker proberen om Jesse van de bal te krijgen, gaat hij naar de grond scheids fluit en een strafschop voor Sds. Ewout neemt deze en zorgt voor de gelijkmaker. Eigenlijk versiert door de man die een hekel heeft aan spelers die een schwalbe maken.

Kortom Franeker een cadeautje van de scheids en Sds ook.

Het snelle voetbal wat Sds vorige week liet zien tegen Workum konden ze in deze wedstrijd niet voortzetten, aanvallen creëren deden ze wel maar meestal geen resultaat tot kansen. De laatste wissel was Sjoerd, Hantamu eruit, Arjen naar voor en Sjoerd op tien, deze schoot uit een aanval voor een leeg doel naast. Daarna toch een knappe actie van Sjoerd, speelt twee man uit en een schot op doel, keeper stomp bal weg en Wesley was erbij om het af te ronden. De 1-2

De derde treffer kwam tot stand uit een actie van Sietze met pass op Wesley, werd onderuitgehaald in de zestien dus strafschop. Ewout schoot de 1-3 binnen. Nog een paar minuten wedstrijd lijkt gespeeld, maar als de bal door Franeker nog een keer naar voren wordt gejaagd en de schwalbekoning de bal inleverde bij …… Word het 2-3.

Word het de laatste minuten toch nog even spannend, na het eindsignaal van de onervaren scheids een zucht van verlichting bij trainer en spelers van Sds.

Na afloop nog een gesprekje met Marco en Jurjen gevoerd, gezien het wedstrijdverloop was Franeker de betere ploeg van deze middag. Maar ja zoals altijd het resultaat telt. Dus de drie punten gingen mee naar Easterein.

SDS 4 op Ingelske les  yn Ljouwert

Hjoed hawwe wy helaas 3-2 ferlen fan LAC Frisia. Wer’t de klup 3 wiken lyn noch slûte moast fanwege in corona-gefal, koe der hjoed gelokkich gewoan wer balle wurde! Helaas wol mei wat ekstra maatregelen. Sa wie der gjin publiek wolkom (ta onvrede fan in soad minsken) en koe der net brûst wurde.. wer ek in protte leden net blied mei wienen.. want je sitte fansels op fuotbal om te douchen..

It team wer we tsjin balje moasten wie in studintenteam mei spilers út allegear ferskillende lânnen. By de tsjinstânner wie de foertaal dan ek Ingelsk oer it algemien. Dat wie wol efkes skeakeljen foar de measte jonges fan SDS4 dy net fjidder komme as Frysk en in pear wurden Hollansk.. By de tsjinstânner reinde it dan ek termen as “come on lads!”, “press!”, “get in position boys” en “that’s a clear foul ref!”.

Mar wat noch it measte roppen waard troch de spilers fan LAC Frisia wie: “oh my god, what a save by the goalkeeper!!!”… en dit wie net bedoeld foar hun eigen keeper, mar bedoeld foar ús eigen keeper, Jeffrey! Hy hie hjoed echt in topdei en pakte ballen út de krusing dy’t elkenien al telt hie! By dizze dan ek in dikke vette pluim nei Jeffrey!

Ûndanks de goeie keeper koenen wy gjin punten behelje hjoed. Wer’t de kansen foar ús wienen, makken sy de goals. Gelokkich ha wy ha hjoed wer in protte leart en gean fol goeie moed nei nije wike!

Allert Turksma

Psssst: Johan Postma en Aiso Agricola skoarden

SDS 5 – Lions 66  3

In flitsende start, want binnen it kertier stiet it 3-0. It waard úteinlik 5-2.. Doelpunten fan: Henk Postma, Kerst Hoekstra, in e.d., Feite de Haan  en……..

……….. en Ronny Wagenaar

SDS JO19-1 – Drogeham 19-1: 2-3 (1-2)

2 snelle uitvallen in ‘2 en ‘14 betekende 0-2
Prachtige vrije trap spits Kevin ruim buiten de 16,5 : 1-2 Na rust gelijkwaardig
Na weer een snelle uitval net niet goed genoeg verdedigd 1-3 ‘65
In ‘75 nog een mooie goal van Wessel Wijnia 2-3
Helaas een ‘vaute ‘ grensrechter hetgeen de gemoederen en dus emotie in beweging bracht. Ook diens vervanger was een vervelende D Hamster en dan wordt het idd geen 3-3
Een hele kluif voor de verder goed leidende scheids Jelle #deweekvandescheidsrechter
De aansluiting op dit niveau is er bijna, oare wike Better 😷

Henk Mulder

Scharnegoutum JO 17-1 –  SDS/Nijland JO17-1    0-5

Mooie overwinning, 0-5.
Eerste helft hadden er wel 10 in gekund.
De tegenstander kwam er eigenlijk niet aan te pas.
2e helft het geschut iets anders neergezet, mooie combinaties,
Yke 3 keer trefzeker, Jelmer Brouwer 1x en tot slot Redmer Wiersma.
Mooie pot. Volgende week hopelijk continuering van de succesreeks.👍⚽

SDS JO12-1 – LSC JO 12-3

3-5 winst voor JO 12-1 tegen LSC, uit in Sneek!
De spits en middenspelers hebben gezorgd voor de scores en verdedigers en keeper hebben veel doelpunten tegen kunnen houden. We hebben gestreden, wat zo nu en dan gepaard ging met fysieke aanvaringen. Ingezet op sportief spel en rust van uit onze kant.
We willen in het vervolg inzetten op het veld in de volle breedte te benutten en ruimte te pakken waar dat kan. Goed overgespeeld en mooie 1 2tjes ( heet dat zo bij voetbal?!).