09:00 SC Boornbergum’80 JO12-1 – SDS JO12-2
10:15 Scharnegoutum’70 JO9-2 – SDS JO9-2
11:00 VWC JO15-1G – ST SDS/Nijland JO15-2 7-2
14:30 Makkum 3 – SDS 3 1-1..
14:30 Gorredijk JO19-1 – SDS JO19-1 4-1

Wilemsoord 1 – SDS 1 0-3

Gebroeders Heeres schieten SDS langs Willemsoord
SDS kwam zaterdag geen moment in de problemen in Willemsoord en de wedstrijd was na een kwartier eigenlijk al beslist. De thuisclub incasseerde in de beginfase twee doelpunten van Wiebe Heeres en moest met tien man verder, waardoor het voor een onmogelijke opgave kwam te staan. SDS besliste de wedstrijd echter pas in de slotfase toen Teun Heeres de Heeres-hattrick completeerde.
Dat SDS goed begon aan de wedstrijd in Willemsoord, mogen we een understatement noemen. Na twee minuten ging Peter Hoogerwerf er vandoor op links en hij vond Teun Heeres, die een indraaiende voorzet losliet. De keeper van Willemsoord zat volkomen mis en bij de tweede paal kon Wiebe Heeres de 0-1 dan ook in een verlaten doel koppen.
Een mooie aanval en een mooie opsteker, maar het werd na zes minuten nog mooier, toen Willemsoord met tien man verder moest. Een lange bal van Erik Haitsma zorgde voor twijfel bij Willemsoord achterin en Peter Hoogerwerf profiteerde, maar werd gevloerd op de rand van het strafschopgebied. De goed leidende scheidsrechter koos voor een rode kaart in combinatie met een vrije trap, maar een gele kaart en een strafschop had ook gekund.
Die strafschop kwam er even later alsnog, toen Hendrik de Jong na een voorzet van links werd gehaakt en de scheidsrechter resoluut naar de stip wees. Wiebe Heeres schoot de 0-2 feilloos tegen de touwen en SDS zat op rozen na een klein kwartiertje spelen. Minder leuk was dat spits Hendrik de Jong zich meteen na de tweede goal door Stan Korbach moest laten vervangen met een kuitblessure. SDS kon zich op het uitbouwen van de score gaan richten in de resterende 75 minuten, maar Willemsoord was niet van plan om zich af te laten slachten. De thuisclub gooide er het bekende ‘schepje bovenop’ en kreeg een grote kans om te scoren via Ruben Siemonsma, maar keeper Jaap Toering kwam als winnaar uit het één tegen één duel. SDS kreeg de eerste helft genoeg mogelijkheden om de score uit te bouwen, maar verzuimde dit waardoor de frustratie groeide.
Spits Peter Hoogerwerf was zo ongeveer bij elk gevaarlijk moment betrokken en leek ook prachtig te scoren, maar zijn inzet van een meter of 35 spatte via de lat het veld weer in. Eén op één met de doelman probeerde hij het even later met een lobje, maar deze was niet hoog genoeg en zo ging weer een grote kans verloren. In de rust werd het team verzekerd dat het eigenlijk heel leuk is om met een man meer 0-2 voor te staan, waarna SDS zonder veel problemen de eerste drie punten veilig stelde.
Willemsoord had ook de tweede helft de zaken achterin goed voor elkaar, maar het kreeg zelf geen kansen meer om wat aan de score te doen. Het wachten was dan ook op de beslissende derde treffer van SDS, maar die liet heel lang op zich wachten. Stan Korbach was er nog het dichtste bij, toen hij een voorzet van links binnen leek te glijden, maar inzet werd van de lijn gehaald. Pas tien minuten voor het einde viel de 0-3 na een mooie counter over de linkerkant met Peter Hoogerwerf die doorspeelde op de lopende Teun Heeres. Alleen voor de doelman schoof hij de derde treffer van SDS zeer beheerst binnen en hiermee bekroonde hij een toch al sterk optreden.
De eerste overwinning is een feit en we hopen hier zaterdag een vervolg aan te kunnen geven in de thuiswedstrijd tegen Oudehaske. Oudehaske bevond zich vorig seizoen vooral onderaan de ranglijst, maar is het nieuwe seizoen goed gestart met vier punten en we zijn dan ook gewaarschuwd.

Makkum 3 – SDS 3 1-1

Voor de 3de competitiewedstrijd van het seizoen moest sds 3 aantreden tegen makkum 3. Met vroeg druk zetten hoopte sds op een vroege voorsprong en die kwam er. Jacob klaas kon vanaf eigen 16 het halve veld oversteken zonder dat er werd ingegrepen, dit resulteerde in een goal van Mark in de 15e minuut. Na de goal kon SDS elkaar moeilijk vinden door het kleine veld en zocht vaak de lange bal, met veel balverlies tot gevolg. Na de rust moest de lange bal er dus uit en werd er meer in de voeten gezocht. Kort naar rust scoorde Makkum de 1-1 na een “rommel” goal. Overig restant van de wedstrijd werd gezocht naar het winnende doelpunt, maar zonder succes.

SDS 4 – Lions ’66 2

Hjoed 0-1 ferlern fan de Lions út Ljouwert.. Foaral de 2e helte hienen wy de oerhân, mar helaas waard dit net útdrukt yn goals. Kansen by de fleet, want we hienen 2 ballen oppe peal en 1 oppe latte. 2 spilers fan it 4e hienen houwerij, mar gelokkich rûn it mei in sisser ôf!
Kompliminten oan Aiso as nije lieder fan it 4e. Tank oan alle gastspilers, en oan Auke dy’t in goeie wedstriid floten hat. Folgjende wike mar wer ris efkes yn it waar sjen!
Allert

Gorredijk JO19-1 SDS JO19-1

4-1 verloren rust 1-0 daarna 1-1 afwisselend goed en matig.
2-1 enz bijna 2-2 en daarna nog 1 en penalty.

SDS JO17-1 – FC Harlingen JO17-1 2-0

Earste helte best fuotballe mei goed posysje spul, 1-0 foar. Dat hie eins 3-0 wêze moatte. 2e helte troch blessures ús centrale duo derút en doe hiene we it dreech. Uteinlik mei in counter de 2-0. Yke 2x. Nije wike mar wer mar it fuotbal sit der goed yn.
Folkert

SDS JO17-2 – Workum JO17-3 6-0

De earste oerwinning fan JO 17-2. Mar leafst twa spilers hiene yn it betelle fuotbal de bal mei nei hûs krigen. Timen de Boer en Sybo Wiersma skoarden beide trije kear.

SDS JO15-1 – Sneek Wit Zwart JO15-2

Vandaag hernieuwde competentiestart, nu een klasse lager (2e). Opnieuw tegen WitZwart Sneek waar we in de beker met 0-5 tegen onderuit gingen. Vandaag lag het dichter bij elkaar. 2x achter komen (1-1 door Luuk) in de 1e helft maar met 2-2 de rust in door een wonderschoon afstandsschot van Philip in de kruising. Na rust 3x een corner niet goed weg krijgen waardoor er toch weer een ruime nederlaag dreigde. de 3-5 werd gemaakt door Luuk, die ook de 4e (na uitspelen keeper/paal) en de 5e/ vrije kopkans had kunnen maken. Maar helaas bleef het bij 3-5. Wel met name de 1e helft weer gezien dat we goed kunnen combineren. Waar we het van moeten hebben aangezien de meeste tegenstanders fysiek sterker zijn.