08:30 Heerenveense Boys JO10-2JM – SDS JO10-1 6-5
08:45 Minnertsga JO11-2 – SDS JO11-1 2-4
09:00 SJO WTTC JO13-2 – ST SDS/Nijland JO13-1
12:15 Oosterlittens JO15-1 – ST SDS/Nijland JO15-2JM 0-1
14:30 fc Harlingen JO17-1 – ST SDS/Nijland JO17-1 5-1
14:30 Balk VR1 – SDS VR1 3-0
15:00 Workum 1 – SDS 1 0-1

Workum 1- SDS 1     0-2

In sensajoniele oerwinning fan SDS 1 op koprinner Workum. Doelpunt Peter Hoogerwerf en Jaap Toering kearde in strafskop.

SDS wint in Workum van de koploper

SDS won zaterdag op heroïsche wijze in Workum van de nog ongeslagen koploper met 0-1. In de eerste helft had SDS de wedstrijd onder controle, kreeg het kansen en kwam het op voorsprong. Na de rust kwam SDS flink onder druk te staan, maar echte grote kansen bleven de hele wedstrijd uit voor Workum. Op een strafschop na, die de wedstrijd had kunnen kantelen, maar een ijzersterk verdedigend SDS hield ook nu ‘de nul’ en boekte zo een sensationele overwinning.
Hoe vangt een koe een haas? Dat was natuurlijk de vraag vooraf. Hoe wint de zwart-witte middenmoter van de rode ongeslagen koploper, die op eigen veld nog niet één doelpunt heeft geïncasseerd en alles heeft gewonnen? SDS moest het in ieder geval doen zonder Wierd Hofstra en Teun Heeres, maar Wiebe Heeres en Lourens van der Pol (terug van blessures) waren er wel weer. Duidelijk was wel, dat SDS in de maand maart vertrouwen had getankt en de machine, die Workum dit seizoen is, wat menselijke trekjes begon te vertonen de laatste weken.
Workum had haar strijdplan dan ook wat aangepast in een poging om voor de zoveelste keer dit seizoen een muur van verdedigers te slechten. Hierdoor moest ook SDS wat schuiven, wat als bijkomend voordeel had, dat de twee sneltreinen Stan Korbach en Peter Hoogerwerf een aanvalsduo gingen vormen. Aan hun de taak om te doen, wat dit seizoen nog geen tegenstander was gelukt, namelijk scoren in Workum. SDS mocht van Workum in alle rust opbouwen en kreeg zo nu en dan de tijd en de ruimte om gevaarlijk te worden. De thuisclub werd voor de thee alleen gevaarlijk uit een paar corners en wat schoten van afstand. De eerste grote kans was dan ook voor Remco Hylkema, die alleen voor keeper Theo Nota opdook na een kwartier spelen. Meteen werd duidelijk waarom Nota dit seizoen nog maar vijf keer hoefde te vissen, want hij pareerde op sublieme wijze de harde lage inzet van Remco.
Het bleek slechts uitstel, want kort voor de rust was het Stan Korbach die links in het strafschopgebied vrij kwam na ongelukkig verdedigen van Workum. Zijn schot was niet goed en ging voorlangs, maar daar was de attente Peter Hoogerwerf die de 0-1 in de lege goal kon schuiven. Met zijn snelheid bezorgde Peter zijn tegenstander een lastige eerste helft, maar zijn dribbels aan de rechterkant leverden niet nog meer goals op en zo bleef het 0-1. Een onverwachte, maar verdiende voorsprong op basis van het aantal kansen en de tweede helft mocht verwacht worden dat Workum uit een ander vaatje zou tappen.
En zo geschiedde, want een gewijzigd Workum draaide de duimschroeven aan en ging nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. SDS kwam aanvallende niet meer in het stuk voor en was alleen nog een keer gevaarlijk door een hard schot van Stan Korbach, dat net over ging. Verder was het Workum wat de klok sloeg, maar SDS bleef redelijk makkelijk op de been en echte grote kansen bleven uit. Wel waren er een tiental corners en enkele vrije trappen die gevaarlijk oogden, maar uiteindelijk onschadelijk konden worden gemaakt.
Toch leek het nog mis te gaan toen de prima spelende Gerbrand Kramer in zijn onervarenheid een speler van Workum in de rug liep tijdens een corner. De speler was niet gevaarlijk en het was een zware straf voor dit lichte vergrijp, maar scheidsrechter Marijt legde de bal toch op de stip. Het was de enige echte grote kans voor Workum in de wedstrijd en met nog een kwartier te spelen zou het wellicht de ommekeer in de wedstrijd zijn geweest. Keeper Jaap Toering was echter nog niet vergeten in welke hoek Jordi Heeres zijn strafschoppen schiet en stopte de inzet op sublieme wijze. Ik verwijs jullie naar het Twitterfilmpje  van vv Workum voor de beelden van dit kantelpunt in de wedstrijd.

Het resultaat van de gemiste strafschop was wanhoop bij Workum en een getergd SDS dat zich nu echt vastbeet in de voorsprong. Met invallers Lourens van der Pol, Wiebe Heeres en Douwe Jan Vellinga gooide het zich voor elke hele en halve doelpoging van de thuisclub, waardoor ook in de hectische slotfase kansen uitbleven. Na 96 loodzware minuten kwam het verlossende laatste fluitsignaal en de overwinning werd uitbundig gevierd door de withemden. Wat een stunt en alweer de vierde overwinning op een rij! Hoe een koe een haas kan vangen.
Douwe Posthuma

SDS 2 – Knickerbockers 6 2-1

SDS 2 nimt revanche foar in sneu ferlies earder dit seizoen by de Knickerbockers. SDS 2 wint mei 2-1 troch goals fan Steven en Wesley. Jan Los wie drok dwaande mei in wiidweidich ferslach.

Gistermiddag in zonnig en fris Easterein begon om half drie de wedstijd Sds tegen Tkb o.l.v de Heer Bruinsma. Het is altijd even afwachten bij Tkb als ze op tijd zijn en met hoeveel spelers ze komen, deze keer waren ze mooi op tijd.

De vorige wedstrijd werd sneu verloren door Sds, een gelijkspel daar had verdiend geweest, in de laatste minuut een penalty gegeven voor Tkb dus onverdiend verloren.

Kortom de heren hadden iets recht te zetten, direct na het fluitsignaal was het Sds die probeerde de wedstrijd naar hun toe te trekken, iets wat gedeeltelijk lukte want Tkb was hier niet gekomen om te verliezen en gaven goed tegenstand. Na diverse doelpogingen van Steven, Sjoerd, Wesley speelde, de altijd degelijk spelende, Bouke de bal voor op Steven en deze schiet beheerst in , de 1 0 is een feit. Tkb kwam terug in de wedstrijd met goede tegenaanvallen,  schoten op doel naast en op de lat  dus Sds moest opletten om niet verrast te worden door een snelle aanval van Tkb wat ze vaak lieten zien op het einde van de eerste helft en ja dat wierp vruchten af want de gelijkmaker werd gemaakt.

1-1 ruststand.

Tweede helft begonnen beide teams sterk, net zoals in de eerste helft hielden ze elkaar in evenwicht met wat betreft de doelkansen. Diverse spelers van Sds probeerden te scoren, Lieuwe naast, Ewout schot op de lat, Wesley …….

Diezelfde Wesley maakte eindelijk zijn lang verwachte goal mede mogelijk gemaakt door Lieuwe, die de tweede helft beter speelde dan in de eerste helft. Dus Sds op voorsprong 2-1, maar Tkb gaf niet op en had kansen genoeg om op gelijke stand te komen. Door goed keeperswerk van Mark behield Sds de voorsprong.

2-1 eindstand

Nog een paar weetjes: Arjen al snel geblesseerd, enkel.

Tom Wessel Kevin al diverse minuten bij ander elftal gespeeld

Aansluiting bij de subtop

Volgende week om 13.00 spelen tegen Stiens

Jan Los

SDS 4 – ONS 5 1-1

SDS 4 bliuwt nei de winterstop gewoan ûngeslagen en spilet mei 1-1 lyk tsjin de Snitsers al hie der wol mear yn sitten. Jildert van der Werf makke it doelpunt foar SDS 4, Eeltsje hat it doelpunt net sjoen en Thomas hie in kletspoat.

Thomas van der Meer; de Leo Beenhakker fan SDS 4, mar dan mei in kletspoat…..

SDS JO19-1 – sc Bolsward JO19-2 3-1

SDS JO19-1 pakte dan eindeljk dy dik fertsjinne earste oerwinning nei de winterstop. It waard 3-1.

Balk Vr.1 – SDS Vr.1 3-0

SDS Vr.1 gie ûnderút mei 3-0 by de Balksters mar hoefe harren net te skamjen foar in lytse nederlaach tsjin de nûmer 2 fan dizze kompetysje.