09:00 vv Sneek Wit Zwart JO10-2 – SDS JO10-1
10:00 Zeerobben JO17-3 – ST SDS/Nijland JO17-2 5-4
10:15 vv Sneek Wit Zwart JO8-2 – SDS JO8-1 2-6
10:30 ST Blija/Holwerd MO17-1 – SDS MO17-1 6-3
12:30 S.C. Stiens 2 – SDS 2 3-1
14:45 Leeuwarder Zwaluwen 8 – SDS 4 4-2
14:45 Blauw Wit ’34 VR1 – SDS VR1 6-1

Doelpuntenmakkers

Ek dit jier wolle wij de doelpuntenmakkers fan de senioren graach witte om der in aardige SDS list fan te meitsjen. Fan dit wykein hawwe wij noch gjin namme trochkrigen.

SDS 1 – Workum 1 0-2

SDS bestolen tegen Workum
SDS begon zaterdag met een 2-0 nederlaag aan de competitie, maar het had zeker meer verdiend. De teams waren aan elkaar gewaagd in een wedstrijd met weinig kansen. Kort na de rust opende Workum de score, maar SDS zette aan en maakte al snel gelijk. Tot verbijstering en woede van SDS werd het doelpunt echter afgekeurd en Workum counterde in de slotfase naar een beslissende tweede treffer.
Beide teams zakten terug als ze de bal niet hadden en er was weinig ruimte om gevaarlijk te worden. Grote kansen konden niet echt worden genoteerd, maar er waren wel gevaarlijke momenten. SDS bestookte Workum met voorzetten, verre ingooien en vrije trappen en het scoorde ook, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Spits Hendrik de Jong was nog twee keer dicht bij een doelpunt, maar vond eerst keeper Theo Nauta op zijn weg en werd vervolgens bij een voorzet van Wiebe Heeres naar de grond getrokken.
De scheidsrechter zag er geen strafschop in en wuifde aan de overkant ook twee keer een schreeuw van Workum om een strafschop weg. Workum loerde op ruimtes achter de verdediging en fouten bij SDS om vervolgens toe te slaan met snelle counters. Dat lukte de eerste helft nog niet, maar kort na de rust schakelde het razendsnel om na balverlies van SDS op het middenveld. Erik Haitsma ging het sprintduel over 50 meter aan met Rick Demmer en leek de bal te hebben veroverd op de achterlijn, net naast de goal. Demmer kreeg de bal in de kluts echter toch mee en knalde de 0-1 van dichtbij achter keeper Jaap Toering.
SDS zat goed in de wedstrijd en gaf nog wat meer druk om zo de gelijkmaker te forceren, waarop Workum reageerde met het inbrengen van de snelle aanvaller Jurgen Buma. Workum wilde de wedstrijd in het slot gooien met snelle counters, maar het was SDS dat na een prachtige aanval op 1-1 kwam. Via een serie passes en een mooi hakje kwam de bal op rechts uit bij Wiebe Heeres die maar weer eens een goede voorzet losliet en bij de tweede paal Hendrik de Jong vond. De Jong scoorde met een prachtige volley de gelijkmaker, althans zo dacht iedereen, maar daar stond grensrechter Anton van der Wal weer schaamteloos met de vlag omhoog.
Er was geen enkele reden om deze goal af te keuren, want de voorzet werd teruggetrokken en Hendrik kwam ook nog eens twee meter achter zijn man vandaan. Met deze werkelijk schandalige actie beroofde hij SDS van een verdiende gelijkmaker en de gemoederen liepen dan ook hoog op. Onze gedachten gingen ook terug naar vorig seizoen, toen dezelfde grensrechter ook al een glaszuivere gelijkmaker af liet keuren. Het schijnheilige verhaal van Workum was toen, dat zulke dingen soms gebeuren. Ook nu was er hilariteit al om bij Workum dat het weer gelukt was om SDS er bij te lappen en omdat het 0-1 bleef konden ze naar 0-2 counteren (Harmen Hiemstra), net als vorig seizoen.
Na de wedstrijd liepen de emoties wederom hoog op en heel Workum werd vriendelijk doch dringend verzocht om meteen te vertrekken, zodat de gemoederen weer wat konden bedaren. Volgende week gaan we (niet in de bus) naar Willemsoord, op jacht naar de eerste punten.
Douwe Posthuma

Blauw-Wit ’34 Vr.1 – SDS Vr.1

Hjoed de earste kompetysje wedstriid fan it seizoen. We binne al in pear wiken los werbij we ferskillende wedstriiden spiele he. Oefen- en bekerwedstriiden. Helaas binne we net troch yn de beker.

Hjoed de earste wedstriid yn de 3e klasse. Blauw Wit wie de tsjinstanner, in ûnbekend team foar ús. Beide teams begjinne goed. We sette beide druk. Hjirby komt al snel in foarset fan Femke op Jeska, Jeska het in moai skot mar de keeper rekket de bal krekt oan. It wurdt in korner. In moaie korner fan Seriette mar de bal gjit net it goal yn. Snel dernei skoart Blauw Wit wol. Even letter krijt Blauw Wit in korner en skoare sy derút wer in goal, 0-2. Wy komme wer yn actie, Jeska set ‘m moai foa

Hjoed de earste wedstriid yn de 3e klasse. Blauw Wit wie de tsjinstanner, in ûnbekend team foar ús. Beide teams begjinne goed. We sette beide druk. Hjirby komt al snel in foarset fan Femke op Jeska, Jeska het in moai skot mar de keeper rekket de bal krekt oan. It wurdt in korner. In moaie korner fan Seriette mar de bal gjit net it goal yn. Snel dernei skoart Blauw Wit wol. Even letter krijt Blauw Wit in korner en skoare sy derút wer in goal, 0-2. Wy komme wer yn actie, Jeska set ‘m moai foar op Kirsten mar die rint krekt te fier nei de hoek en krijt de bal net meer it goal yn. We bliuwe druk sette. Der komt in moaie actie fan Petra. Sy spielet de bal nei Jeska, wer in goeie actie fan Jeska mar de keeper het de bal wer goed. En ek dernei rint Jeska 1 op 1 op de keeper en sjit de bal krekt nêst. Foar rust skoart Blauw Wit de 3-0.
Yn de rust komt Froukje der foar Petra yn. Nei de rust sitte we der skerp op. Der komt in goeie kâns fan Femke, en wer het de keeper de bal. Femke krijt wer de bal en gjit in spieler foarby, ek dizze gjit op de keeper. Blauw Wit skoart dan ynmiddels wol. Annemiek komt der yn foar Jildou. Blauw Wit makket de 5-0 mar dernei meitsje wy ús earste goal. Annemiek spielet de bal nei it middenfjild en fanút der krijt Seriette de bal en skoart! 5-1. Dernei wurdt Marrit wissele troch Lysanne, die nei 2,5 jier blessure har earste minuten wer makke. Neidat de bal wer om de beurt bij beide teams wie makke Blauw Wit hun letste goal. Hester wurdt helaas ûnderút helle en derfoar komt Marit it fjild noch even yn. Einstân 6-1.
Nije wike spylje wy thus tsjin Broekster Walden.

SDS 2 ûnderút

Zaterdag j.l. de eerste competitiewedstrijd van Sds en wel tegen het altijd lastige Stiens.

Voor aanvang werd er een minuut stilte in acht genomen voor een verdienstelijk vrijwilliger/speler van voetbalvereniging Stiens. Daarna de aftrap van de wedstrijd, vanaf het begin zet Stiens, Sds onder druk. Sds probeert rustig het spel naar hun toe te trekken wat gedeeltelijk slaagt. Na een kwartier gespeeld te hebben komt Stiens met een goede aanval op voorsprong, in eerste instantie kon Mark de bal tegen houden maar in de rebound niet meer.

Voor de rest van de eerste helft hetzelfde beeld Stiens met de betere kansen, crossbal vanaf rechts naar links, Robin de kluts kwijt, schot/voorzet, Mark tikt deze bal over. Wesley had de kans om gelijk te maken helaas stond de keeper goed.

Tweede helft kwam Sietze erin voor Kent, Sjoerd naar voren, Sietze op de half, Sds probeerde hiermee de gelijkmaker te forceren. Aanval Sjoerd Wesley doelpoging helaas. Stiens enigszins geschrokken, pakt daarna de draad weer op.

De twee nul werd gemaakt door een hele fraaie actie van een speler van Stiens, achterhoede, de man op zes, keeper van Sds hadden het nakijken. Verderop in tweede helft probeerde Sds het nog wel om een goal te forceren maar zoals vaak krijg je dan eentje om de oren, zoals ook in deze wedstrijd, achterhoede hanteert de buitenspelval, wat lukt, Klaas vlag omhoog, scheids wuift het weg, wat overigens niet terecht was. De wedstrijd was gespeeld totdat Arjen de bal bij Bauke krijgt, deze kopt hem in het net.  Eindstand 3-1, volgende week Workum thuis.

Groet Jan Los

SDS 3 wint

SDS 3 wûn mei 5-3 fan vv Heerenveen 3. Heerenveen wie seker net minder, mar litte wy sizze dat SDS 3 de wedstriid op routine wûn. Man fan de wedstriid wie Marten dy’t âlderwetsk goed stie te keepen. Jelmer makke der fjouwer en Ralph makke der ien.

SDS 4 ferliest yn Ljouwert

Leeuwarder Zwaluwen 8 wie, helaas pindakaas, te sterk foar SDS 4.  De einstân wie 4-2.

SDS 5 – Leeuwarder Zwaluwen 9     2-4

Twa doelpunten fan Henk Postma

SDS JO19-1

19-1 ontving VV Heerenveen 19-2, de amateurtak van dus. We konden de lijn en de vorm van de afgelopen periode niet doorzetten. Onder de noemer van ‘Als’ bestaat niet in de sport werd het 0-2 ipv een terechte 0-0 of 1-1
Helaas 2 foutjes achterin
‘12 penalty 0-1 en ‘88 comm fout verdediger en keeper 0-2. Een rollertje … 🥴
Als onze spits 1-1 in ‘79 had gemaakt was dat gezien het spelbeeld niet onverdiend geweest.
Volgende week proberen we beter⚽️
HM

SDS Jo17-2 spitich ûnderút

Met de 17-2 speelden we tegen Zeerobben 17-3. Ivm blessures en Freulekaatsen aantal afwezigen maar gelukkig wilden spelers van 17-1 bij ons invallen.
Vliegend uit startblokken, 3-0 voor, na kwartier spelen. Na rust de 4-0 en daarna ging helaas alles mis 😰. Weer meerdere spelers eruit met blessures waaronder de keeper, dus veldspeler in de goal. Zeerobben won uiteindelijk met 5-4, een hele zure nederlaag na zo’n geweldige eerste helft. Vierde verlies uit vier, volgende week vol voor de eerste overwinning! Gelukkig laten de jongens de moed niet zakken en is de sfeer in het team prima 💪🏻

SDS JO15-1 ontving Nicator 15-1.

Aan de beker uitslagen was al te voelen dat de 1e klasse weleens te hoog kon zijn voor ons team (met 3x ruime nederlagen, waarvan 2x tegen 2e klassers). Duidelijk voor de jongens dat we er vol op moesten om vandaag niet weer dik te verliezen. 1e helft werd er goed vanuit de organisatie gespeeld, was er druk en kansen voor Nicator, maar ook voor ons. Toch net voor rust de 0-1. In de rust aangespoord dat er mogelijkheden lagen.

Echter 2e helft uit positie en hun laten voetballen. Resultaat 0-8. Met dank aan onze keeper dat het geen dubbele cijfers werden. Kortom 1 helft goed mee kunnen komen. Verzoek ligt bij de bond voor indeling naar 2e klasse, maar gezien de andere uitslagen in deze competitie (17-0, 16-1, 15-0) zijn er meer zwakke broeders en krijgen we niet elke week dik op de kl*.
Gr. Minne

Jo15-2 thuis tegen Hielpen jo15-1.

Prachtig mooi voetbal weer.
Met een Keeper ziek ,spelers geblesseerd en twee spelers extra uit jo15-1 bij aanvang. In eerste helft bij een stand van 0-4 tegen nog extra hulp gekregen van jo15-1 keeper en 1 speler.
0-7 eerste helft.
In de tweede helft na 10 min keeper geblesseerd na een beste redding en op nieuw weer een veld speler op goal. T team pakte in de rest van de tweede helft toch nog bijna twee kansen om te schoren. Helaas net niet.
0-12 verloren tegen een goed georganiseerde tegen stander die mogelijk al jaren met elkaar speelen en trainen.
Gr Marc

JO 12-1

7 tegen 7 gespeeld tegen Balk. 1 spits voor (Mohammed D), 3 midden (Jerryd, Thymen ,Ibrahim)en 2 verdediging (Noor en Fimme), Mohammed A. op keep en Roos op midden- en verdedigingposities vanwege herstel verkoudheid eerst op wissel en daarom geen vaste basis positie).
Mooie pot en allemaal heel hard gewerkt! Zowel in de aanval als verdediging en nog meer dan vorige week elkaar gevonden in de teamsamenwerking.
Ook meer het veld in zijn totaal gebruikt. GROEI groei groei!! Onderlinge sfeer is super en mede daardoor hebben we sterk gespeeld met een tegenstander die eveneens goed speelde. Uitslag 7-4. Go with the flow op naar volgende week⚽🏃🏾‍♂️🏃‍♀️

Sds jo9-1 – Makkum jo9-1

Uitslag 1-12
Makkum was echt 2 maten te groot voor ons team. De tegenstander speelt al een tijd samen en dat was te zien. Bij ons gingen sommige dingen alweer wat beter dan vorige week, maar er is nog veel werk aan de winkel. Woensdag weer lekker trainen en dan het weekend de uitwedstrijd tegen Bolsward.