08:45 Scharnegoutum’70 JO14-1 – ST SDS/Nijland JO14-1
09:00 Oeverzwaluwen JO12-1 – SDS JO12-1 1-2
09:00 VV Sneek Wit Zwart JO9-3 – SDS MO9-1
09:15 Scharnegoutum’70 JO10-2 – SDS JO10-2 7-10
10:30 Espel JO13-1JM – ST SDS/Nijland JO13-1 6-3
12:00 SC Berlikum 2 – SDS 2 4-1
13:30 Bakhuizen 2 – SDS 3 3-0

SDS 1 – Nijland 1    0-2

SDS verliest de derby tegen Nijland

SDS speelde zaterdag voorlopig haar laatste wedstrijd in de 3e klasse en sloot het seizoen af met een nederlaag tegen Nijland. De vriendelijke derby werd gedomineerd door SDS, maar de buurman was een stuk effectiever. De wedstrijd stond redelijk symbool voor dit teleurstellende seizoen.

De eerste helft waren de teams aan elkaar gewaagd, maar SDS had moeite om openingen te vinden tegen een goed georganiseerd Nijland. Het zakte in op eigen helft en loerde op fouten van de thuisclub, die zo nu en dan resulteerden in vlijmscherpe counters. Na een kwartier ontstond hieruit een strafschop voor Nijland, maar keeper Jaap Toering was topscoorder Wiebren Posthuma de baas en het bleef 0-0.

Met deze stand werd ook de rust gehaald en in het tweede bedrijf werd SDS steeds sterker. Het vond nu steeds vaker openingen en kreeg kansen en mogelijkheden om de score te openen, maar verzuimde dat een handvol keren. De grootste kansen waren voor Ate Schaap, die een paar keer dicht bij een doelpunt was, maar uiteindelijk niet goed afwerkte.

Nijland kwam lang niet in het stuk voor, maar ineens was daar toch een snelle en directe uitval en Nico Pieter Bonnema kreeg een niet te missen kans aangeboden door Pier Gerbrandy. Na de 0-1 veranderde er weinig aan het spelbeeld en SDS mocht lang hopen op een gelijkmaker, maar de goal wilde maar niet vallen. Remco Hylkema was er wel heel dichtbij toen hij van een paar meter net over de lat kopte.

In de slotfase kreeg Stan Korbach nog een publiekswissel, omdat hij op medisch advies moet stoppen met voetballen. Daarnaast maakte de 17-jairge Pieter Bouma zijn debuut in SDS 1. De wedstrijd leek te eindigen in 0-1, maar in de laatste minuut was het toch Wiebren Posthuma die heel sluw zijn negentiende van het seizoen maakte.

Ondanks de 2-0 nederlaag en het afscheid van de 3e klasse, was het na afloop nog heel lang heel gezellig. Nijland gaat proberen te promoveren via de nacompetitie en SDS speelt na dertig jaar weer in de 4e klasse. De ups and downs van een kleine amateurclub.

Berlikum 2 – SDS 2 4-1

SDS ferlear mei 4-1 de ien nei lêste wedstriid fan it seizoen. Nije wike meie sy noch ien kear thús tsjin Sint-Anne.
De twadde helte jout fertrouen foar nije wike al waard der mei 4-1 ferlern.

SDS 4 – TOP’63 2 2-6

SDS 4 die it knap tsjin kampioen TOP’63 2 en stie mei de rêst 1-1. Yn de twadde helte rûnen de SDS’ers hieltiten mear mei de tonge op de skuon en die TOP der noch in skepke by. It waard úteinlik 2-6. Ronny Wagenaar skoorde de beide SDS-goals.