20:30 SDS VR18+1 – Wykels Hallum VR18+1 4-1
19:00 Oosterlittens VR18+3 – SDS VR18+1 0-8
20:00 ST Dronrijp/Foarut VR18+1 – SDS VR18+1 1-2
10:30 ONS Sneek JO17-3 – ST SDS/Nijland JO17-2 2-1
11:00 vv Sneek Wit Zwart JO9-3 – SDS JO9-2 1-5
12:00 QVC 3 – SDS 4 g.n.t.
12:30 Makkum JO19-1 – SDS JO19-1 1-0
14:15 SC Bolsward 1 – SDS 1 4-1

SDS 2-Makkum 2

Na vorige week weer geen punten meegenomen naar Easterein en in de onderste helft van de competitie staan, wordt het weleens tijd dat de heren de drie punten binnen halen. Aan de inzet van spelers, trainers, leiders en grensrechter ligt het niet.

Gistermiddag dus tegen Makkum, altijd lastig, aanvangstijd was vervroegd i.v.m. Nederlands elftal en voor sommigen spelers Sinterklaas vieren. Wedstrijd stond onder leiding van Jelle de Boer en zoals altijd alles onder controle had.

Eerste helft kwam onze verdediging en keeper niet in gevaar, maar moesten wel oppassen voor de schaarse aanvallen van Makkum. Onze aanvallers probeerden aan de andere kant de Makkummer verdedigers en keeper op de knieën te krijgen. Wat Stan ook probeerde bal wou er niet in. Tjitse en Arjen kregen ook beide kansen maar deden beide ook niet het net bollen. Daar kwam eindelijk verandering in, Sietze kreeg de bal en werd door de tegenstander onder uitgehaald. Jelle de Boer floot en de bal ging op de stip. Geen discussie mogelijk, wat de spelers van Makkum ook niet deden, Anne nam de penalty en schoot beheerst in.

Tweede helft eigenlijk een herhaling van de eerste helft, Sds op zoek naar de 2 0 en Makkum probeerde om de schade te beperken. Wat uiteindelijk niet lukte, door een eigen doelpunt van Makkum werd het 2 0 voor Sds. De drie nul werd fraai binnengekopt door Arjen op goed aangeven van de altijd degelijk spelende Robin. Tjitse had nog een fraai schot op de lat. Jelmer tweemaal een kans om een doelpunt te maken maar helaas.

Na twee maal vijfenveertig minuten vond de scheids het wel genoeg, de drie punten bleven in Easterein.

Sds had deze keer een goed gevulde bank, alle wisselspelers werden gebruikt. Bouke met een brede glimlach op de bank zat. Volgende week om 12.00 tegen Sneek Wit Zwart, dit alles zonder grens Klaas en Jan, deze twee heren hebben verplichtingen elders.

Jan Los

sc Bolsward 1 – SDS 1

We kinne lang en koart krieme, mar feit is dat sc Bolsward sneon de bettere ploech wie. De earste 10 minuten wiene wat illustratyf foar it ferfolch. SDS hie in protte oertredingen nedich (neffens de skiedsrjochter) om it bettere spul fan sc Bolsward te ûntregeljen. Uteinlik levere dizze wedstriid 5 giele kaarten op foar SDS 1.

It spul levere ek 4 tsjindoelpunten op. Lytse kadootsjes en ien grut kado. De wize wêrop de 2-1 foel wie wol wat knullich. Ek in ûngelokkich momint omdat SDS 1 dochs wol ferrassend de 1-1 oantekene troch in doelpunt fan Wesley van de Wint.

It kadootsje krekt foar de rêst waard soarchfuldich útpakt.

Mei 2-1 de rêst yn . Nei de thee begong SDS 1 better en in stik as wat kânsen op 2-2 wiene net besteed oan de swartwiten.  sc Bolsward profitearde fan de kadootsjes efter en rûn út nei 3-1.

Trainer Remco Bervoets telde syn knopen en liet 10 minuten foar tiid 4 wikselspilers tagelyk ynfalle.
It wurdt noch 4-1 en mei wat mear gelok foar sc Bolsward hie it samar noch heger útfalle kinnen.

Doe’t de skiedsrjochter foar de lêste kear fluite (syn fluit wie ek hast leech) siet it measte publyk al foar de tv of wie ûnderweis nei hûs.

SDS JO9-2

Hjoed stie vv Sneek Wit Zwart út as tsjinstander op it programma.
SDS stie al gau 1-0 efter, mar troch goed spul wiene de folgende goals foar SDS! Einstân 5 – 1 winst!

Ek Sinterklaas is grutsk op de bern en mei help fan (de frou fan) ien fan’e lieders wie der foar alle bern in moai gedicht en wat lekkers! Ek de trainers wiene net ferjitten, dêr wie Sint ek al efkes lâns west!

In slagge fuotbal/Sinterklaas wykein foar de jonges en famkes fan SDS JO9-2!