09:00 SJO Oudega/HJSC/Heeg JO8-1JM – SDS JO8-1
10:30 fc Harlingen JO15-1 – ST SDS/Nijland JO15-1 1-2

Dy gongen der net yn, de keeper fan Heeg hoechde meast net iens op te treden.
De keeper fan SDS, Gert Jan Hiemstra moast wol optrede.
Hiel faak sels.
Geweldige reddingen brochten de Heeg supporters ta wanheap.
Ien bal gong der yn foar it skoft. Doelpunt Heeg.
Nei de tee begong SDS fûleindich.
Wer twongen se meardere kânsen ôf en de keeper fan Heeg moast no wol in pear kear op trede.
Gert Jan Hiemstra fan SDS trouwens ek.
Sa no no en dan dûkten de oanfallers fan Heeg frij foar him op mar mei keunst- en fleanwurk fan him en ferdigeners foel der gjin doelpunt dêr.
Oan de oare kant ek net. De bal op de peal wie der it tichst bij.

1-0 ferlies dus

SDS 2 – Hardegarijp 2

Gisteren stond de eerste competitie wedstrijd op het spel voor de soldaten van SDS 2. In de 2e klasse en dus moeten ze laten zien wat ze in huis hebben en laten zien dat ze hier thuishoren. Trainer Samir gaf aan dat Hardegarijp een sterk team was en dus hadden we afgesproken dat we voorzichtig zouden beginnen en dat we de boel dicht moesten houden. Jurjen leidde het team als aanvoerder, omdat Bauke mee moest met het eerste. De boel dicht houden lukte mede door goede reddingen van Jeffrey, die een top wedstrijd speelde, en door goed tiki takka voetbal te spelen. Dit leidde tot een paar goede kansen. In de eerste helft was er nog één opmerkelijk moment: Tim Sweering wist niet hoe hij een bal moest ingooien en besloot daarom de bal met zijn voeten uit te nemen. Samir heeft aangekondigd dat Tim daar dinsdag maar op getraind moet worden.

Jelte was de vlagger deze wedstrijd, nadat hij samen met Jildert en Sije bij het 4e minuten hebben gemaakt. Dat pakte ook goed uit, want Jildert leverde daar de assist op Sije en werd de eindstand 1-1. Jochem en Jens hebben overigens beide een helft gespeeld bij het 3e. Jelte hield het vlaggen niet de hele wedstrijd vol, want Sije verving hem nadat hij na 75 minuten kramp kreeg.

We begonnen tweede helft direct met een goede aanval en met de voorzet van Tjitse kwam de bal bij Wessel W. in de 16, hij nam de bal aan en schoot de bal in de handen van de keeper. Familie Los ging los en vroeg om een wissel en zo kwamen Wout en Gjelt er in. Jurjen had last, maar wou toch nog even scoren voor dat hij het veld verliet en Arjen had de vrijdags 7×7 gevoetbald. Steven had geen doelpunt gemaakt deze wedstrijd, maar waarschijnlijk kwam dat door hij geen bakje koffie van Samir heeft gekregen. Volgende keer maar wel even. De andere spits Niels H. kwam ook niet tot scoren toe. In de allerlaatste seconden van de wedstrijd kon hij nog een allerlaatste sprint trekken en was hij 1 op 1 met de keeper, maar hij schoot de bal tegen de voet van de keeper, dus bleef het 0-0. Na de pot heeft trainer Samir nog een hartig woordje met zijn vader Gert-Jan Hiemstra (the John) gesproken en heeft de ervaren doelman even uitgelegd hoe je de keeper moet passeren. De nummer 9 van Hardegarijp leek op een bekend gezicht van SDS, maar nee het was niet Willem, ook al dacht Tom dat hij tegen zijn vader moest spelen. De look a like van Willem kon wel goed dribbelen, maar Tom weet hoe zijn vader beweegt, dus kon hij ook de nummer 9 van Hardegarijp onder controle houden. We hebben als team gestreden als “soldaten” en volgende keer hopelijk de 3 punten terug naar Easterein.

Niels en Niels

SDS 4 – Heerenveense Boys 9

SDS en Heerenveense Boys 9 wienen moai oan elkoar weage. Beide teams hienen in moaie miks fan stokâldsjes en frisse jonge ballers. Dit levere in alderaardichste pot op mei 1-1 as einrissultaat. De Feansters kamen mei 1-0 foar, mar Sije makke der knap 1-1 fan. Beide teams hienen ferfolgens winne kinnen, mar 1-1 kloppe hielendal.

SDS Vr.1 7×7 binne ek wer los

De froulju fan SDS Vr.1 7×7 mochten freed los yn Littens. Sy dienen in te gek; 2-1 fan Frentsjer ferlern, 4-1 fan Tzummarum wûn, 1-1 tsjin Dronryp en 4-0 wûn fan Easterlittens.