14 januari 2024
Weppers woansdei 17-1-2024
17 januari 2024

SDS 1 ferliest

SDS 1 hat juster de oefenwedstriid tsjin RWF mei 2-0 ferlern. De earste helte joech SDS net folle kansen fuort, mar krige sels ek net folle. Yn de twadde helte wie RWF sterker en makke RWF de 1-0 en waard it úteinlik noch 2-0 troch in bûtenspulgoal. Tiisdei sil SDS 1 thús oefenje tsjin Delfstrahuizen 1 om 20.30 oere.

SDS 2 ûnderút

SDS 2 die it hielendal net sa gek tsjin GAVC 2, al stie it by de rêst mei 3-1 efter. Yn de twadde helte gie SDS foar de 3-2, mar makke GAVC de 4-1. Hjir it ferslach fan Allert Turksma.

GAVC 2 – SDS 2
4 – 1
Op een koude, regenachtige middag mochten de “soldaten” van SDS 2 komen opdraven voor een
inhaalwedstrijd in én tegen Grou. Een overwinning op de Grouster Amateur Voetbal Club (GAVC) zou
niet alleen betekenen dat SDS een aantal plaatsen ging stijgen op de ranglijst, maar ook dat de rode
lantaarn werd doorgeven aan Sint Annaparochie. GAVC had tot gisteren slechts drie punten meer dan
SDS, waardoor deze wedstrijd als een echte “zespuntenwedstrijd” kon worden gezien.
Met op de achtergrond het geluid van het verkeer op de naastgelegen A32 gaf de scheids om klokslag
half twee het startsein voor deze absolute kraker in de onderste regionen van de ranglijst. Vanaf
begin nemen de Grousters het initiatief en zijn zij de voetballende ploeg. In de 6e minuut komt GAVC
vroeg op voorsprong. Een vrije trap wordt strak en laag voorgegeven, waarna een speler van GAVC de
bal knap achter het standbeen tegen de touwen weet te werken. Stand: 1-0.
Gelukkig komt SDS snel met een antwoord. In de 11e minuut beland een strak aangesneden corner
van Bote tegen een Grouster arm. De goed fluitende scheids constateert hands en de bal gaat op de
stip. Robin, gemotiveerd om een positief persoonlijk doelsaldo te krijgen (de teller van eigen
doelpunten staat bij hem op vijf dit seizoen), gaat achter bal staan. Hij stuurt de keeper de verkeerde
hoek in en schiet vol overtuiging raak. De stand 1-1 en de wedstrijd weer in evenwicht!
GAVC blijft de voetballende ploeg en weet vooral via het middelveld de buitenspelers goed te
bereiken, die vervolgens via dribbels en voorzetten gevaar stichten voor het doel van SDS. Maar dan
ineens zit iedereen in het publiek op het puntje van z’n stoel. Uit het niets krijgt SDS in de 33e minuut
een dot van een kans. Wessel S. wordt via goed voorbereidend werk van Eeltsje en Jurjen alleen voor
de keeper gezet. Helaas wordt deze prachtige aanval niet beloond met een doelpunt, want de keeper
redt. Als iedereen nog maar net is bijgekomen van dit moment, treedt een minuut later een oeroude
voetbalwet op.. als je zelf niet scoort, doet de tegenstander dat. Na wederom een lage voorzet van
GAVC komt de bal in de kluts en gaat hij via het been van, je verwacht het niet, Robin in eigen doel.
De stand 2-1.
Daarna gaat het hard. De Grousters breiden hun voorsprong uit tot 3-1. Een aanvaller wordt via een
fijn steekpassje vrij voor de keeper gezet en schuift de bal vervolgens beheerst in de verre hoek. Met
deze stand gaan beide ploegen de rust in.
Tijdens de thee wordt afgesproken meer naar voren te voetballen en korter en feller te dekken op de
buitenspelers, omdat daar het meeste gevaar vandaan komt. Vol goede moed begint SDS aan de
tweede helft. Echter, wederom heeft GAVC het betere van het spel en de goede kansen. Zo beland er
een bal op de paal en ook weet Jeffrey een aantal keer met goede reddingen een doelpunt te
voorkomen. SDS weet daarentegen niet veel kansen te creëren en de redding op een schot van Jurjen
is het enige serieuze keeperswerk dat de goalie van GAVC heeft moeten verrichten in de tweede helft.
In de 81e minuut gooit GAVC de wedstrijd definitief op slot door de 4-1 te maken. Dit is tevens de
eindstand.
Helaas niet het resultaat waar we voor kwamen. Op naar volgende week. Dan staat de cruciale
wedstrijd Sint Annaparochie 2 – SDS 2 op het programma, oftewel: de strijd tussen de nummer één
na laatst en de nummer laatst.
Allert Turksma

SDS JO9-1 wint

SDS JO9-1 hat juster oefene tsjin Workum JO9-1 en wûn mei 8-5.

OFK 2024

Yn Frjentsjer wie juster it jierlijks Iepen Frysk Kampioenkip Sealfuotbal. By de manlju wûn PKC út Grins it. Sy spilen yn de finale it ferrassende sc Franeker fan de matte mei 7-0. By de froulju wûn Exstudiantes út Grins de finale fan sc Stiens VR.1.
It wie in drokbesochte dei yn Frjentsjer. Spitich genôch moasten inkelde teams ôfsizze om ’t de KNVB betocht hat om yn dit wykein in ynhelronde yn te lassen….
Hooplik docht SDS folgend seizoen ek wer mei.