09:20 SDS JO10-1 – S.F. Deinum JO10-1 15-3
09:30 SDS JO12-1 – SJO Arum/Stormvogels ’64 JO12-2 7-1
09:30 SDS JO8-1 – SJO Oudega/HJSC/Heeg JO8-1JM 3-6
10:00 ST SDS/Nijland JO13-1 – Heerenveense Boys JO13-2
12:00 ST SDS/Nijland JO17-1 – SC Franeker JO17-2 8-1
14:30 SDS 1 – DWP 1 4-1
14:30 SDS 5 – SDS 4 3-0

SDS 1 deadlik effektyf

“It wurdt allegear noch better”, sa sei trainer Remco Bervoets nei ôfrin fan de wedstriid SDS 1 – DWP 1. Hij doelde dêrbij op it spul en net op rissultaat.
4-1 winne fan DWP is in prima útslach mar dat hat foaral te krijen mei it prinsipe “in doelpunt  per kâns”. Twa kânsen , twa doelpunten yn de earste helte.

Stan Korbach

en Lourens van der Pol (net yn byld)
binne de skutters..
DWP 1 set dêr net folle tsjinoer.
De ferdigening stiet goed en oars is

Jaap der noch wol. Hij hearst wer yn de loft.
Yn it twadde helte is it spul noch like ûnrêstich as de earste 45 minuten. Tefolle balferlies en dêrtroch frijwol gjin kânsen. Ien goeie oanfal mar Lourens van der Pol stuitet op de doelman.

De 3-0 fan Stan Korbach komt út de loft fallen. De buit is binnen soene je dan sizze.

Matthijs Postma pakt noch efkes in twadde giele kaart en mei 10 man liket SDS 1 sich nei in 3-0 oerwinning te fjochtsjen.

It wurdt 3-1 yn blessuretiid en soe it dan noch spannend wurde.

Nee, Lourens van der Pol makket syn 36 ste doelpunt foar SDS 1 en set de 4-1 skoare op it boerd.

Sjoen nei wat er oan de ferkearde kant fan it stek omrint en omkrukt is dit in prima start fan de kompetysje. Seis út twa, better kin net. No it spul noch wat better

Pupillen fan de wike

Brend Toering en Redmar de Boer hawwe fansels in moaie middei hân nei sa’n klinke oerwinning.
Brend wol mei syn heit op de foto en Redmar mei Jelte-Pieter.

Balk 2 – SDS 2

Sds 2 moest zaterdag het opnemen tegen Balk 2, was alweer wat jaren geleden dat Sds hier was geweest. Een zonnige zaterdagmiddag en hopend op een aangename wedstrijd.

De eerste helft was voor Sds niet zo aangenaam, door het aanvallend ingestelde Balk kwam Sds eigenlijk neit in hun eigen spel. Aanvallend een paar plaagstootjes richting het doel van Balk. Balk kwam op voorsprong door een vrije trap rand strafschopgebied, slap schot, houdbaar voor de keeper maar deze verkeek hem erop.

Vrijwel een paar minuten daarna weer een snelle aanval van Balk, keeper van Sds komt uit en raakt de speler van Balk in strafschopgebied, gevolg een strafschop, Mark stopt deze. Na dit incident lijkt het wel alsof Sds wakker is geschud en begint zowaar meer grip te krijgen op het verloop van de eerste helft. Balk maakt toch de tweede, counter en lob over keeper heen. Net voor het fluitsignaal voor rust krijgt Sds nog een vrije trap rand strafschopgebied en Tim schiet de bal fraai in. 2 – 1

Daarna de elf van Sds op jacht naar de gelijkmaker door leuke aanvallen maar de voorwaartsen konden de bal niet in het doel krijgen.

Tweede helft zien we een ander Balk, voetballend lukt het bij Sds beter en kreeg genoeg kansen om op gelijke stand te komen, Balk had eigenlijk 1 counter nodig om hun derde te maken. Wedstrijd gespeeld denk je dan, maar daar dacht invaller Wessel W anders over en maakte zijn eerste doelpunt voor Sds2. Wat wij daarna ook probeerden de bal wou er niet in. Ja een gelijkspel hadden de spelers in mijn ogen wel verdiend gezien het verloop van de tweede helft.

Nog een paar feitjes: Scheids was nodig aan een nieuw fluitje toe, Rik dacht dat hij had gefloten en doet stap in het veld en vangt de bal en toen pas floot de scheids. Jente Schra zijn eerste minuten speelde.

Eeltje maar een nieuwe haarband kopen, Jurjen over een reclamebord vloog en dat Sds volgende week vrij heeft.

Resultaat van de eerste drie wedstrijden niet om te juichen, 2 punten, over twee weken vv Heerenveen.

St SDS/Nijland JO17-1 – sc Franeker JO 17-2

Al troch yn de beker mar dizze wedstriid moast noch wol efkes spile wurde.
“ST SDS/Nijland JO17-1 maakt gehakt van SC Franeker JO17-2 8-1 ook al waren we al door in de beker“, meldt ús korrespondint