09:00 SC Bolsward MO15-2 SDS MO15-1  3-3
11:00 SJO Feanstars JO19-1 SDS JO19-1  4-3
11:00 Waterpoort Boys JO15-1 ST SDS/Nijland JO15-1
12:30 ONS Sneek JO17-2 SDS JO17-1  4-0
12:45 Mulier JO15-1 ST SDS/Nijland JO15-3  4-0

In “moaie”oerwinning fan SDS 1

De lieding wie bliid mei de trije punten (foto Henk Bootsma)

“It binne de moaiste oerwinningen”, wist goed-en-noch-lang-net-âld Anne Brouwer te melden nei de 1-0 oerwinning op Heerenveense Boys. In frjemde wedstriid dy’t troch 2 reade kaarten bij SDS in spannende twadde helte koe.
Yn de earste helte like it al hie de waarmte alle spilers gelyk al yn de besnijing. In “kabbele”wat hin en wer en de keepers mochten sa no en dan yn aksje komme om in ferdwaalde bol op te pakken.
Sa soe it gjin probleem jaan kinne om krekt foar it skoft alfêst de blaas efkes te leegjen. Dat pakte oars út want Lourens van der Pol skoarde in wichtich doelpunt fia de rêch fan in Boys spiler.
Yn de twadde helte liken de ploech noch aardich yn lykwicht sûnder dat de gasten echt oandrongen.
De wedstriid krige in ympuls troch in direkte reade kaart foar Matthijs Postma, dy’t in neitraapke die.
SDS moast mei 10 man fierder en sette de ferdigjende stellingen op en hoopte noch op in útfaltsje.
Dat útfaltsje kaam al gau mar Lourens van der Pol dy’t krekt dêrfoar ek al in giele print krigen hie, gie iets te entoesjast op de doelman yn en mocht mei in twadde giele print ek earder nei de kant.
Mei 9 man efter de bal besocht moast SDS flink efterút en moasten ta sjen dat de Boys korners en frije trapen krigen en dat se twa kear de latte rekken, mar dat Jaap Toering syn doel skjin hâldt.
Kompliminten foar de 9 fan SDS yn in fjild dy’t mei gefaar foar eigen libben hieltyd foar de bal stiene of sprongen. De routine efteryn mei Feite de Haan en Erik Haitsma yn it sintrum joech gjin belies.
It tempo fan de Boys wie te leech en ek yn de rynske tiid dy’t de skiedsrjochter bij luts waard der net skoart.
SDS trije punten der bij en frij fan degradaasjesoargen, want TOP ’63 ferlear.

SDS VR1 – NKVV/Germanicus/CSVC Vr.1      0-6

De froulju út Drinte wiene letterlik en figuerlik in maatsje te grut.  SDS krige yn de earste helte in pear kânskes mar de Drinte froulju wiene de boppelizzende partij.
Rêststân 0-2, einstân 0-6

SDS VR1 – vv Heerenveen VR2

Afgelopen woensdag mochten wij aantreden tegen tegen V.V. Heerenveen vr2, eerst een praatje in de kleedkamer en natuurlijk onze tactiek bespreken.

Om stipt 19:45 uur gingen we los, al snel hadden wij kansen en viel al in de 5e minuut de eerste goal die mooi werd afgemaakt door Tjitske.
Er word mooi en sterk gespeeld door SDS en in de 32e minuut maakt Tjitske de 2-0 en in de 34e minuut word de 3-0 gemaakt door Tjitske na een mooie assist van Hester.
Ook krijgt H’veen kansen maar door top verdedigingswerk van Geeske, Janieke, Richtsje en Gerry maakt H’veen geen kans.
In de 50e minuut maakt Agnes mooi de 4-0 af.
Toch komt H’veen nog terug en maken de 4-1, hier werden wij niet minder om en bleven sterk door voetballen.
We hadden maar 1 wissel maar gelukkig kregen we versterking van Jikke en Marije van M017, super dames!
H’veen krijgt nog een vrije trap net buiten de 16 maar Marjo weet deze bal mooi uit het goal te redden.
Eindstand 4-1

Makkum 2 – SDS 2       1-0

Wij binne benijd nei it ferslach mar wat wij der fan heard hawwe gie it foaral oer de skiedsrjochter.

SDS 3 – Makkum 4 6-1

SDS-3 ZET IJZERSTERKE REEKS NA WINTERSTOP VOORT
Dat de winterstop de oude mannen van het 3e goed heeft gedaan is wel duidelijk. Gisteren werd voor de 6e maal achtereen gewonnen. Makkum-3 , rode lantaarndrager in onze klasse kwam gister op bezoek. Het regende weer vele afmeldingen waardoor er een beroep moest worden gedaan op 3 spelers uit de A-Junioren. Jappie en Harm hadden de volgende opstelling uit de hoge hoed getoverd :
Doel : Gert-Jan
Achter : Ids-Harm-Jan Simon-Auke
Midden : Klaas-Wichard-Willem-Gerlof Jan
Voor : Dirk Yde-Harm
Wissels : Hans-Robin-Pieter Pol en Niels
In de box werd al duidelijk welke spelers vandaag fit waren en wie niet, er heerste op een bepaald punt in de box een enorme JIMBAR lucht en die zou gaande weg de wedstrijd de fitheid van enkele jongens overmeesteren. Door het warme weer lag het tempo laag en was er veel ruimte om te voetballen, dit was zeker in het voordeel van ons. Rustig combinerend en met prachtige combinaties werd Makkum teruggedrongen op de eigen helft en was het wachten op de eerste goal. Die viel al na 10 minuten, via een mooie combinatie belande de bal bij Wichard en die zette met een mooie steekpass DYS alleen voor de keeper en die ronde beheerst af 1-0. Vlak daarna kregen we de uitgelezen mogelijkheid om de voorsprong te verdubbelen, DYS werd onderuit gehaald in de 16 en de uitmuntend leiden Auke Eringa lag de bal op de stip. Harm-Auke, hij verkeerde vandaag in bloedvorm, eiste de bal gedecideerd op, 4 spelers probeerden de bal nog uit zijn handen te krijgen maar zoals een tijger die zijn prooi verdedigd liet hij niet los. De keeper van Makkum kende de kwaliteiten van Harm en wist zich al kansloos, hij dook precies de andere hoek in maar zag toen dat Harm niet hard genoeg uithaalde en krabbelde snel weer op en plukte de bal uit de andere hoek. Geen 2-0 dus maar een gemiste kans. Gelukkig had deze domper geen invloed op ons spel en al snel lag de 2-0 in het net, een mooie vlotte combinatie tussen Willem en DYS eindigde via een flitsende voetbeweging van Harm-Auke voor de voeten van Wichard en hij schoof beheerst binnen 2-0. Na een redding van Gert-Jan, hij hoefde de 1e helft bijna niet meer in actie te komen, schakelden we snel om en via zijn uitworp werd de mee opgekomen Harm Stremler vrijgespeeld en na een nuttige tip van Harm-Auke, die schreeuwde van haal een uit krulde Harm op fantastische wijze de 3-0 binnen. 5 minuten voor de thee werd de wedstrijd in het slot gegooid, een snel opgezette aanval tussen DYS en Wichard werd na een fantastisch op maat afgemeten voorzet van Wichard al even fantastisch ingekopt door DYS 4-0
In de rust werden er 4 wissels toegepast en vol goede moed begonnen we aan de 2e helft.
Echter door de vele omzettingen aan onze kant en Makkum had ook wat betere spelers ingebracht zakte ons spel in en was het voetbal verdwenen. Er zou nog 2 maal worden gescoord, eerst werd het na 15 minute 4-1, knullig balverlies van Harm-Auke bracht Harm Stremler zo in de problemen dat hij tussen 3 man in de bal niet kon behouden en de spits van Makkum pakte dit kadootje uit 4-1. Na een korte drinkpauze wist Willem de 5-1 op het bord te zetten na een mooie pass van Pieter.
Wat nog wel opmerkelijk was is dat Harm-Auke zijn schouder uit de kom raakte en er weer ingezet moest worden, nu zult u wel denken hoe kon dat, nou dat gebeurde als volgt :
Wichard werd 5 minuten voor tijd gewisseld voor Harm-Auke en gaf de aanvoerdersband aan hem, echter deze band weegde zo zwaar voor Hampie dat zijn arm uit de kom schoot, gelukkig floot Auke snel af en werd de band van Harm-Auke zijn arm verwijder en direct schoot zijn arm weer terug in de kom. Na een heerlijke douche volgde de 3e helft die om 8 uur was afgelopen en waarin we alle hoogte punten van de wedstrijd onder een koud biertje nog eens heerlijk de revue lieten passeren.
Volgende week wederom een thuiswedstrijd tegen nummer voorlaatst HJSC, kijken of we onze vorm vast kunnen houden.
Groet,
Wicky

SDS 4- sc Joure    5-1

It wie in moaie middei foar SDS 4. It entoesjasme fan de ploech waard beleanne mei 5 doelpunten mar leafst.
Andries Lanting in hattrick, de neven Eeltje en Johan beide ien.

sc Bolsward MO15-2 – SDS MO15-1

Bijna een maand geen wedstrijd gespeeld en dan in het laatste weekend van de meivakantie moeten voetballen tegen een aantal schoolgenootjes…. dan is het bijna logisch dat je gespannen aan de wedstrijd begint. Het was prachtig weer en ondanks de spanning hadden de meiden van SDS er wel veel zin in. Maar al na vijf minuten ging het mis. Een ongelukkige handsbal in het 16-meter gebied en een penalty tegen: 1-0 achter! Maar de meiden van SDS lieten zich niet uit het veld slaan en gingen vol in de aanval. De ene na de andere kans kwam voorbij maar de bal wilde maar niet in de goal van Bolsward. Een razendsnelle counter van Bolsward zorgde ervoor dat het na 17 minuten 2-0 werd en nog geen vijf minuten later stond het 3-0 voor Bolsward. SDS bleef doorgaan en vlak voor rust was het dan eindelijk raak. Een schot van Renske kwam tegen de paal, maar gelukkig was Nynke J in de buurt om het laatste tikje te geven waardoor de meiden met 3-1 achter de rust in gingen.
In de tweede helft was het spelbeeld niet veel anders dan in de eerste helft. SDS bleef aanvallen, maar de ballen wilden er niet in. Na een kwartiertje in de tweede helft maakte Bolsward hands in het strafschopgebied en Larissa bleef uiterst koel bij het nemen van de penalty: 3-2. Daarna bleef het eenrichtingsverkeer richting de goal van Bolsward en vijf minuten voor tijd kreeg SDS loon naar werken. Een strakke pass van Silke naar voren op Renske en die rondde het prachtig af: 3-3!
De wedstrijd eindigde daardoor in een gelijkspel, maar gezien het grote aantal kansen voor SDS hadden ze meer verdiend. Als er een “net-niet”-bokaal was geweest, dan was die vast en zeker gewonnen door de meiden van SDS. Het was niet op twee handen te tellen hoe vaak de bal er vandaag “net niet” in ging!