It programma fan sneon kinne jim hjir sjen.  Ek de útslaggen fan de spile wedstriden kinne jim dêr yn de rin fan de dei en moarn fine. Binne der wedstriidferslagen, dan komme dy ek hjir. Mei oare wurden: alles wat mei de wedstriden op sneon  (en in bytsje op freed) te meitsjen hat, komt op dizze bledside.

Opmerklik

40 % fan de thúswedstriden bij SDS binne hjoed famkes- of froulju wedstriden.

SDS 1 rint efter de feiten oan

SDS 1 rûn sneon efter de feiten oan. Al nei in minút as 5 lei de bal op de ferkearde stip. Griffioen skoarde út in strafskop. SDS besocht wol fuotbaljend nei foaren te bouen mar dat slagge net faak genôch. Wol  in oantal goeie kânsen, mar gjin doelpunten En dan bliuwt dêr de driging om noch in doelpunt om de earen te krijen. Dat barde yn de 33 ste minút. Griffioen makke de 0-2 en it eage nettsjinsteande in oantal aardige oanfallen fan SDS net hoopfol.  Nei de tee wie der wat mear fjoer yn it spul fan SDS en dat levere fuort in oantal goeie kânsen op.  Gjin doelpunten oan de kant fan de toer mar wol oan de oare kant. In flater efteryn waard gelyk ôfstrafd. Dêrmei wie it wol beslist. SDS kaam noch wol op 1-3 troch in frommelmomint (Erik Haitsma skoarde) foar it doel en de 2-3 hie ek noch wol kinnen mar mear as 1-3 waard it net. Teloarstelling bij de ploech en seker ek bij de supporters.

SDS 2 yn foarm

SDS 1 moat nije wik nei Koudum om tsjin Oeverzwaluwen te fuotbaljen. SDS 2 gie al fêst in wike earder foarút om te sjen at er ek wat te heljen is. It antwurd is ja. Sij kamen mei in 0-5 oerwinning werom. It ferslach fan Boudewijn:

SDS 2 moest vandaag naar Koudum. Met een fitte selectie en Wiebe uit het 1e omdat die selectie ook helemaal fit is, moest er zelfs iemand van ons naar het 3e. Een “luxe probleem” wat al een tijd niet is voor gekomen. Wat een weelde, hopen dat het zo een tijdje blijft, want dat maakt iedereen sterker. In de warming-up gaf Martijn aan dat hij te veel last van zijn bovenbeen blessure had, waardoor Jesse moest starten, een tegenvaller voor Martijn, maar met een fitte selectie geen probleem, Jesse moest even “omschakelen”, maar verder geen probleem. Met Wiebe centraal achterin op de plek van de geopereerde Jurjen veranderde er verder niet veel in de opstelling. De eerste 20 min gingen redelijk gelijk op, al creëerden wij wel enkele kansen en Oeverzwaluwen niet of nauwelijks. In de 25e min een vrije trap voor ons, ongeveer 20 m van de goal. Feite erachter, beheerst en geplaatst 0-1! In de 35e min een mooie aanval, Bote vindt Pieter, terug op Bote, die kaatst op Feite en die scoort prachtig 0-2. In de 40e min een nog mooiere aanval, die op het eind liep via Dirk naar Pieter en die speelt keurig op Ewout en die scoort de 0-3. In de 2e helft al in de 52e min een goeie bal van Ralph op Pieter en die scoort beheerst de 0-4. Daarna namen er wat gas terug, maar hielden zeer eenvoudig stand en controle over de wedstrijd tegen het ietwat onmachtige Oeverzwaluwen. In de 80 e min maakte Ralph er nog 0-5 van, een goede uitslag na een zeer knappe pot voetbal. Net als vorige week een goede teamprestatie waarin we eigenlijk niet 1 kans hebben weggegeven, zeer geconcentreerd hebben gespeeld, met een uitstekende teamspirit. Grote klasse.

SDS VR1 – ST Aengwirden/Akkrum VR 1    in spannend potsje

In ferslach sil der fêst noch wol komme mar op twitter koene wij al lêze dat Amarins, Jeska en Tjitske skoarden

Juster spile VR1 tsjin Aengwirdum/Akkrum vr1. Een fysieke sterke ploech die wol fuotbaljebal wol wurd ús ferteld. Binnen een pear minuten merke wij dat dit klopt maar wij begjinne sterk, sterker dan Akkrum. Nei 5 minuten makket Tjitske de 1-0 en nog gjin 5 minuten letter soarget Jeska foar de 2-0! Akkrum rekket gefrustreerd en sa begjinne se ek te fuotbaljen. Fysiek sterk, sterk middenfjild en een soad lange ballen. Wij he it moeilijk en krije noch wol in pear kânsen maar dizze wurde net benut. Akkrum scoort fanút een corner dan ek  de 2-1 en efkes letter fanút een unterechte vrije trap de 2-2. In de 2e helft lizze de kânsen earst oan de kant van Akkrum en nei een skofke komt dan ek de 2-3. Dit is foar us de motivatie om alles op alles te setten en it fuotbaljend proberend op te lossen. Der komme enige ergernissen en frustraties richting it team van Akkrum en oarsom. De drive die wij krije omdat we achter stean en toch winne wolle is fantastisch. Conditioneel winne wij it van Akkrum en wij spielje dan ek folle better dan begjin twadde helft. Akkrum is oant tiid rekken en wol de bal maar gewoon foart he. Gelukkig is it Amarins die in de 87e minuut de gelijkmaker meitsje kin. In de lêtste minuten nog probeert om de 4-3 te meitsjen, die siet deroan te kommen maar it eindsignaal komt te snel. Genoch kansen han dus de 3 punten hyne der wol in sitten maar sjoen dat de 3-3 foel in de lêtste minuten binne wij blij mei toch nog de 3-3!

JO15-2, MO13-1 en MO15-2

3 teams die om 8.45 uur hun thuiswedstrijd speelde en laat nu in alle 3 een zoon of dochter van me zitten dus een verslag van dit unicum.
Het 1e startsignaal klonk bij JO15-2 en de heren hadden gelijk een aardige kluif aan Dronryp. Dat waren actieve spelers waardoor SDS moeilijk in hun spel kwam. De spitsen Gerrit en Kevin hadden wel kansen maar in de verdediging liet Dronryp geen steken vallen. Voor rust wist Dronryp te scoren 0-1. In de 2e helft speelde Dronryp steeds scherper en ondanks de goede verdediging van Gerben, Jente, Eljer en Remco die met keeper Stijn goede reddingen hadden wist het middenveld met Tristan, Jorrit, Halbe Willem en Giel de bal niet goed bij de spitsen te krijgen en ging Dronryp er met de goals vandoor. Tot Gerrit op de 16m de bal krijgt en hem zelf scoort: 1-5! Sietse Pieter bedankt voor het invallen, hard gewerkt.
MO13-1 trof tegenstanders uit Tzum die een maatje te groot waren. Al snel stond SDS achter, Tzum wist elkaar te vinden en scoorden 5 keer.  Maar het geweldige keeperwerk van Minke P. en de knappe verdedigingsacties van Menna en Nynke zorgden ervoor dat het daarbij bleef. Het middenveld met Mare en Minke H. wisten de bal keer op keer weer naar voren te brengen en uiteindelijk scoorde Larissa een prachtig goal 1-5, de ruststand. In de tweede helft werd er goed verdedigd en goed opgebouwd maar kon SDS niet voorkomen dat de eindstand op 1-15 uitkwam. SDS heeft goed werk verzet maar het leeftijdsverschil gaf de doorslag.
De aftrap van MO15-1 tegen Frisia was om 8.49h en de meiden van beide ploegen zaten gelijk goed in de wedstrijd. Er kwamen goede kansen voorin bij Marije, Nynke, Renske en Silke. Vlak voor rust kwam de druk van Frisia en was er paniek voor t goal maar met een prachtige redding van Emma die met de vingertoppen (lang leve de keeperstraining van afgelopen woensdag!!!) de bal over het doel wist te tikken, 0-0 rust. In de 2e helft gingen de pasen scherper waardoor het beter ging lopen. Uit de vrije trap van Silke wist Renske te scoren! Van beide kanten waren er kansen en ook in de verdediging met Jente Mare liep het gesmeerd. Renske scoorde uit een voorzet van Silke en even later bleek dat ze dat omgekeerd ook konden: 3-0! Frisia liet het niet zomaar gaan en maakte één goal, eindstand 3-1, ‘een verdiende overwinning’, zei Aukje.